Collectief sterk RCL walst over Bernardus

Een ruime 10-0 overwinning boekte RCL in het KNVB bekerduel tegen Bernardus uit Hazerswoude Rijndijk. In het begin van het duel hadden de meiden van Bernardus de touwtjes strak in handen. Pas na dertig minuten werd de ban doorbroken en scoorde Esmee Martens voor de thuisploeg. De rust brak aan met een 3-0 voorsprong voor RCL.
KNVB Bekerduel tussen RCL en Bernardus
In de tweede helft werd het een echte show van Bianca van der Meer. Het werd uiteindelijk een verdienstelijke 10-0 overwinning door een stelletje hongerige wolvinnen. Bernardus had zeker voor hun getoonde spel en inzet een aantal doelpunten mogen maken maar had het geluk niet mee. De wedstrijd was in handen van scheidsrechter Rob Hofman.

RCL - Bernardus
De start van het bekerduel op Sportpark De Bloemerd was helemaal voor de meiden Bernardus met Nina van der Mast als spelverdeelster in de ploeg. In de vierde en zesde minuut was het tweemaal Lisa Hogenboom die zonder meer had moeten scoren.
In de tiende minuut pas de eerste aanvallende actie van de Leiderdorpse Racing. Van afstand was het Bianca van der Meer met een vlammend schot maar Safina Heersma greep goed in.

In diezelfde minuut kreeg aan de andere kant Iris de Groot de mogelijkheid om de score te openen maar goed werk van sluitpost Danique de Bruijn voorkwam dat.
Voor RCL waren Esmee Martens en Amber Weekhout gevaarlijk terwijl bij Bernardus Kim Minee, Martine Harkes en Daniëlle Kortekaas degelijk acteerden.

Na dertig minuten kreeg RCL het opportune spel van Bernardus onder controle en nam het initiatief. Esmee Martens opende de score voor de Racing. De ban was gebroken en Bernardus kwam niet meer in het juiste ritme. RCL liep voor het rustsignaal uit naar een 3-0 voorsprong met twee doelpunten van Bianca van der Meer.

RCL - Bernardus. Bianca van der Meer haalt uit en scoort
In de tweede helft kreeg het publiek zeven fraaie doelpunten voorgeschoteld. Dat alles van een collectief opererend team die uitstekend de bal het werk liet doen. Vooral het middenveld had de zaken sterk onder controle. In de 52e minuut was het Bianca van der Meer die vanaf twintig meter feilloos raak schoot. Een beauty van een doelpunt. Aan de andere kant toch die dekselse Britt de Boer die voor Bernardus had moeten scoren alleen zat daar Joyce Noorder goed tussen.

RCL - Bernardus. Geke Maat scoort haar doelpunt
In de 69e minuut was het Geke Maat die na een pass van Van der Meer scoorde. Twee minuten later was het diezelfde Bianca van der Meer die de 6-0 liet aantekenen op het scorebord op aangeven van Faith Parto.
Met nog een kwartier te gaan een dieptepass van Nathalie Vosse op Marijke van den Berg die raak schoot. Nummer acht werd twee minuten later gescoord door Lisette Noorder. In de 86e minuut een prima combinatie tussen Bianca van der Meer en Marijke van den Berg die doeltreffend afrondde. In de allerlaatste minuut was het Bianca van der Meer die de tien volmaakte.

Na de eerste dertig minuten een sterk opererend collectief van RCL die spelenderwijs haar kracht bewees. Dat alles biedt een uitstekende uitgangspositie in de Tweede Klasse zaterdag waarin in dringen gaat worden om de bovenste positie.
Tegenstander Bernardus bleef open spelen en ondanks die tien een ploeg die in de Derde Klasse zondag gevaarlijk kan zijn. De kansen dienen dan wel verzilverd te worden.

Meer beelden van het bekerduel tussen RCL en Bernardus ziet u hier.