Berkel krijgt Texaans lesje voetbal

En heerlijke voetbalavond op Sportpark Het Hoge land in Lansingerland. De getalenteerde meiden van Berkel onder de 15 kregen de Forza Campiones op bezoek. Het werd zeker in het eerste deel van deze levendige wedstrijd een stukje Texaans blufpoker met resultaat. Want presteren is wat telt bij deze jong getalenteerd meiden uit de States.
Talententeam Berkel versus Forza CampionesMet de pauze een afgetekende 0-6 voorsprong maar in het tweede deel waren de individuele talenten niet meer in staat het powerplay systeem voort te zetten. Uiteindelijk werd het 0-8 waarbij Berkel nog twee keer de paal toucheerde.

Talententeam Berkel versus Forza Campiones
Een prima duel tussen talentenselecties onder de 15 van Berkel en Forza Campiones. Leerzaam voor de coaches Thijs Ouwerling, Remco van Leeuwen, Jaap de Schipper en manager Johan van Aalst. Maar ook voor de ploeg uit Texas met de coaches David Dinh en Luis Valera die natuurlijk individueel het verschil maakten. Voetbal is en blijft een teamsport en op dat punt gaf Berkel Forza een les. Er werd helaas niet gescoord door Berkel en dat was erg jammer voor de inzet van de meiden.

Talententeam Berkel versus Forza Campiones
Aanvoerster Femke van den Burg was er wel heel dichtbij door het leer twee maal te zien caramboleren op de staander. Daarnaast Berkel doelvrouw Sita Verschoor die er voor zorgde dat het verschil op acht bleef staan. Sita was al in het Oranje gekleed en wie weet.
De doelpunten werden gescoord door Andrea Mosher in de achtste minuut.
Acht minuten later maakte Christa Peterson er met een fraaie actie 0-2 van. In de 24e minuut 0-3 en de goal op naam van Lilu Castro. Berkel kreeg wat mogelijkheden. De opbouw goed maar het lef en pokerinstinct ontbrak om een vuist te kunnen maken.

Talententeam Berkel versus Forza CampionesIn de 28e en 31e minuut scoorde de net 13-jarige Abigail Cargile talentje twee wonderschone doelpunten. Vlak voor de pauze was het opnieuw Christa Peterson die raak schoot en de ruststand op 0-6 bracht.

Na de rust in de 50e minuut scoorde Lilu Castro en in de 66e minuut bracht Jewells Escomilla de eindstand op 0-8. In de tweede helft geen powerplay meer van Texaanse kant maar wel degelijk goed opbouwend voetbal van de Berkel meiden.

Talententeam Berkel versus Forza Campiones
Voor de meiden uit Texas is het ieder dag trainen en een wedstrijd met de nadruk op het individuele spel. David Dinh en Luis Valera zijn met hun groep actief om prestaties neer te zetten. Voor de Berkel coaches was de insteek net even anders om juist het effect van de teamsport te promoten.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en Forza Campiones klikt u hier.

Comments
One Response to “Berkel krijgt Texaans lesje voetbal”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: