Barendrecht wint Jan Dirk Stouten Cup

Barendrecht is de triomfantelijke winnaar geworden van de VoetbalRijnmond Cup. In de finale van het allergrootste knock-out toernooi in ons land wonnen de meiden van coach Egmond Blinker overtuigend met 1-5 van Rhoon. Barendrecht, de kersverse Topklasser, is de opvolger van RVVH en mag zich nu de beste ploeg van de gehele regio Rijnmond noemen. Naast een fraaie beker en een trainingsweekend voor speelsters en technische staf natuurlijk de eer voor Barendrecht.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
Barendrecht was in deze finale, die op het complex van SV Charlois werd gespeeld, heel gewoon de betere ploeg. Snel in de omschakeling met fraaie passes. Wel veel onderbrekingen maar de strijd was sportief met als leidsman Jan Jung en als assistenten Lizzy van der Helm en Ferdinand Nabi. Als vierde official was Marco de Lange aangesteld.
Barendrecht opende de score na een discutabel moment waarbij leidsman Jan Jung de voordeelregel toepaste. Daar maakte Iris Zoon dankbaar gebruik van. Een paar minuten later scoorde Wendy Mulder voor Rhoon de gelijkmakende treffer. De stand in evenwicht maar daar nam Cindy Smith geen genoegen mee en scoorde twee fraaie doelpunten voor Barendrecht.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
Na de thee was de wedstrijd in principe al gespeeld maar de meiden van Wesley Cheret bleven nog op een wonder hopen. Echter Arlette Almeida en Joska Stokkers bepaalden de eindstand op 1-5 om het verschil nog even te onderstrepen.
Alle versierselen werden door de naamgever Jan Dirk Stouten persoonlijk overhandigd aan speelsters en staf en het feest nam een aanvang.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
De finale wedstrijd tussen de kampioen en de degradant uit de Topklasse zaterdag maar daar was in de eerste dertig minuten weinig van te merken. Vooraf alles onder controle bij Rhoon met Roxanne Kamminga, Tamara Hollemans en Patty Damsma. Echter bij Barendrecht was de nervositeit toegeslagen. Aanvoerster Lenie Mendes Fernandes had er vooraf geen goed gevoel over en de gezichtsuitdrukking van Cindy Smith stond op onweer. Spanning uiteraard maar niet voor de jarige Priscilla de Bil die wel een super vet cool cadeautje wilde verdienen. In de halve finales van dit allergrootste knock-out toernooi versloeg Barendrecht het Hoornaarse SteDoCo en Rhoon SVS uit Capelle aan den IJssel.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
Barendrecht opende met een vlammende aanval met de mogelijkheid voor Iris Zoon die in de derde minuut al vrij voor sluitpost Lisette Snel opdook. Snel pareerde uitstekend en de ploeg van coach Wesley Cheret nam het spel over met goede aanvallen via Tamara Hollemans, Avery James en Tamara Collé.
Het verzorgde veldspel voor Rhoon echter de counters van Barendrecht levensgevaarlijk. Cindy Smith en Sharona Versluis kregen een aantal fraaie mogelijkheden. Juist door de druk van Rhoon meer ruimte voor Barendrecht met diepe ballen van onder meer Arlette Almeida. In de dertiende minuut drie mogelijkheden voor Rhoon uit hoekschoppen van Avery James. Sandra van Tol en Wendy Mulder kregen de kans om Rhoon op voorsprong te brengen.
Aan de andere kant aanvoerster Lenie Mendes Fernandes met de opbouw en de mogelijkheid voor Joska Stokkers.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
In de 22e minuut kwam Barendrecht op voorsprong. Cindy Smith werd weggestuurd en ging alleen af op Lisette Snel. Buiten de zestien kwamen de twee speelsters in contact met elkaar en bleven liggen. Leidsman Jan Jung nam de gewaagde maar niet onjuiste beslissing voordeel te geven. Op links was Stephanie Valk er supersnel bij om het leer in de voeten te schuiven van Iris Zoon die de hoek voor het uitkiezen kreeg en uiterst koelbloedig scoorde. Coach Wesley Cheret was des duivels over de scheidsrechtelijke beslissing doelend op de twee speelsters die roerloos op het veld lagen. Barendrecht pakte hier het voordeel en stond met 0-1 voor maar lang duurde dat niet.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
In de 25e minuut kwam Rhoon langszij door een fraai doelpunt van Wendy Mulder. De stand evenwichtig in balans maar de counters van Barendrecht mochten er zijn.
In de 33e minuut weer zo’n diepe bal van Arlette Almeida en Cindy Smith maakte geen fout en schoot het leer loeihard in de touwen en de 1-2 op het scorebord.
Dat kunstje deed Smith in de 39e minuut nogmaals om net buiten de zestien weer zo’n projectiel trefzeker te lanceren. De ontlading bij Cindy Smith, de andere speelsters en technische staf van Barendrecht die de wedstrijd nu al hadden beslist.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
In de tweede helft bleef Rhoon de aanval zoeken met Sandra van Tol en Tamara Hollemans. Het lukte echter niet om voetballend een vuist te maken tegen dit degelijk spelend Barendrecht. Een mogelijkheid was er voor Kim Lansbergen maar die kopte net naast. Barendrecht controleerde het spel en had de regie volledig in handen.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
Cindy Smith kreeg nog een fraaie mogelijkheid om te scoren maar in de 69e minuut maakte Arlette Almeida op fraaie wijze met links er 1-4 van. Weer zo’n streep die het net deed bollen. Vijf minuten later werd het 1-5 via de hard werkende Joska Stokkers. Stokkers haalde ook met een droge knal uit en liet Lisette Snel de gang naar het net maken. Wendy Vink kreeg in de laatste fase van de sportieve strijd nog een mogelijkheid maar de Barendrechtse koek was op.

Finale VoetbalRijnmond Cup 2015
Verdienstelijk counterspel van Barendrecht waar Rhoon in de beginfase geen antwoord op had. Daarnaast een stuk power play met fysiek sterke speelsters en de winst van de kampioen duidelijk. Barendrecht de terechte winnaar van de prestigieuze Jan Dirk Stouten Cup 2015. Als naamgever van deze prijs reikte Stouten alle versierselen persoonlijk uit.

Barendrecht wint Jan Dirk Stouten Cup
Barendrecht is de beste ploeg van het grote gebied van Rotterdam en omstreken. Wel een moment om even bij stil te staan. Coach Egmond Blinker was trots op zijn meiden en naast de imposante JDS bokaal kreeg het team een geheel verzorgd trainingsweekend aangeboden.
Feest bij Barendrecht en de meiden van Rhoon vormden een erehaag bij de uitreiking van de versierselen. Het Barendrechts feest kon een aanvang nemen.

Meer beelden van de finale tussen Rhoon en Barendrecht ziet u hier.
Jan Dirk Stouten Cup voor Barendrecht

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: