KNVB beker voor VVIJ na klinkende 6-0 overwinning op Velsen

VVIJ wilde in de KNVB Bekerfinale van West I tegen RKVV Velsen niets liever dan vlammen. ‘Tot op het bot gemotiveerd’, noemde ex-coach Marcel van de IJssel de situatie. Emoties ook bij Wilma Dorresteijn die geen woord kon uitbrengen en de tranen de vrije loop liet.
Aan de andere kant het opvallend spelende RKVV Velsen uit de Eerste Klasse C die een prima seizoen met een periodetitel afsloot. Dat alles onder de bezielende leiding van coach Johan Kraaikamp die natuurlijk met zijn meiden ook ging voor de imposante trofee.


Maar het werd een eenzijdige strijd met opgekropte spanningen bij VVIJ waar het onfortuinlijke Velsen de volle lading van meekreeg. In feite was dit de finale tegen de besluitvorming van het bestuur van VVIJ en niet tegen de meiden van Velsen.

Het werd een prachtige 6-0 overwinning na een 2-0 ruststand op de dag na Hemelvaart die jaarlijks in IJsselstein herdacht kan worden. De doelpunten kwamen op naam van Robin Hendriks, Ester Weerdenburg, Malissa Klein, Petra Verbeek, opnieuw Ester Weerdenburg en Audrey van der Horst tekende voor de zesde treffer.


Velsen opende met een schot van José Langkemper maar de direct daaropvolgende tegenaanval van Malissa Klein was venijnig. De toon gezet maar dat was vooraf al duidelijk. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Frank Tol met zijn assistenten Frank Winter en Nedal Issa. Deze finale van de KNVB Beker werd gespeeld op Sportpark De Randhoorn in Uithoorn.


In de achtste minuut twee mogelijkheden op rij voor de meiden uit Velsen met Richelle Smit en Evelien Martens maar het net werd niet gevonden. VVIJ voerde de druk op met sleutelposities voor Robin Hendriks en Lois Spliet. In de 13e minuut een fraaie aanval met een pass van Audrey van der Horst op Malissa Klein die het leer direct op haar pantoffel nam. Deze inzet ging echter rakelings over. Solange Straver moest noodgedwongen geblesseerd het veld verlaten en Bianca van Dam nam haar plaats in bij de meiden uit Driehuis. Nadat eerst Evelien Martens meters mocht maken waren het de meiden van coach Sjaak Koops die uiterst alert waren.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Een ogenschijnlijke ongevaarlijke terugspeelbal werd in de 19e minuut door sluitpost Lisette Hamidovic van Velsen zomaar in de voeten geschoven van Robin Hendriks en die wist daar wel raad mee en scoorde de eerste bevrijdende treffer. De meiden liepen geëmotioneerd direct af op de voormalige trainer en coach Marcel van de IJssel.  In de 25e minuut was het weer prijs voor de meiden in het opvallende zwarte tenue waarop de naam van VVIJ al niet meer voorkwam.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Een prachtige crosspass van Audrey van der Horst op Ester Weerdenburg en die schoot het leer fraai in de touwen. Met gebalde vuisten de ontlading van het moment voor Weerdenburg en de groep liep nu steevast af op de eigen dug-out.
Een riante voorsprong van 2-0 voor VVIJ met nog een doelpunt van Petra Verbeek maar er was een duwfout geconstateerd van aanvoerster Audrey van der Horst.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
VVIJ was feller en het zelfvertrouwen droop ervan af. De ploeg zou ieder team aankunnen en had de regie van deze finale stevig in handen. Toch was de laatste fase van het eerste deel voor de ploeg van coach Johan Kraaikamp maar verdedigend met Petra Verbeek en sluitpost Tamara Kamps kregen José Langkemper en Richelle Smit geen voet tussen de deur. Wel waren dat de momenten dat Velsen zich terug in het duel had kunnen spelen met twee ultieme doelpogingen.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Na de thee opnieuw Velsen met Richelle Smit en een vrije trap van Thamar Veering leverde ook niets op. Als in de 55e minuut Malissa Klein de 3-0 achter Lisette Hamidovic in de touwen schiet is het spel gespeeld. De deur werd keihard dicht gesmeten door de mystieke black ladies met prima aanvallend spel. En natuurlijk nog even met z’n allen een rondje langs Marcel van de IJssel en Wilma Dorresteijn om de vreugde mee te delen.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Vier minuten later was het op bijzonder fraaie wijze Petra Verbeek die al zwevend door de lucht het leer na een knappe voorzet van Lois Spliet op het hoofd nam. Natuurlijk een heerlijke goal om in te lijsten maar bovenal een emotioneel moment voor Verbeek. De 4-0 op het scorebord en de overwinning van het laatste optreden in het verschiet. Prachtige momenten van een opportuun elftal wat al jarenlang smaakmakend is in het vrouwenvoetbal. Het zal een aderlating zijn voor sportminnend Nederland.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
De koek was echter nog niet op want in de 73e minuut was het opnieuw Ester Weerdenburg die haar tweede doelpunt van de middag scoorde. Een pass van Audrey van der Harst werd door Weerdenburg subliem ingeschoten.
In de 75e minuut een prima actie van Jeleesa Ruis die bijna de zesde scoorde maar van uitstel kwam geen afstel.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Eerst ging Lisette Hamidovic in de fout door buiten de zestien Audrey van der Horst met haar rechter been onderuit te halen. Het was rood uiteraard en achteraf verklaarde Hamidovic dat ze veel te laat was met haar actie. Had natuurlijk met de rode kaart vrede en gelukkig was er geen blessure voor aanvoerster Audrey van de Horst. Want de aanvoerster nam zelf als leidinggevende van alle mooie jaren met dit heerlijke team de zesde treffer voor haar rekening.

KNVB Bekerfinale tussen Velsen - VVIJ
Een kopbal van Van der Horst verdween in de touwen en de 6-0 een feit.
Na het laatste fluitsignaal gingen de zwarte shirts uit en kwamen de witte shirts met opdruk tevoorschijn met op het hart geschreven ‘Bedankt Marcel’.

Een overtuigende 6-0 overwinning voor de black ladies uit IJsselstein. Het was een ongelijke strijd met een diepliggend probleem waar Velsen geen enkele invloed op kon uitoefenen. Voor Velsen resteert de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse zondag. En de black ladies hebben de KNVB beker gewonnen. En dat neemt niemand de meiden meer af.

Voor meer beelden van de KNVB Bekerfinale klikt u hier
De Last Post voor VVIJ

Comments
One Response to “KNVB beker voor VVIJ na klinkende 6-0 overwinning op Velsen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] Uitgebreid verslag op de site:  https://www.decal.nl/2015/05/velsen-vvij/  [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: