Suzanne Bo exposeert in Pulchri

DioBestia is de meer dan opvallende titel van de expositie van Suzanne Bo in Pulchri. Een thema met stof tot nadenken. Grensverleggende kunst met in het oog springende ongedwongen objecten met ook tegenstellingen. Balancerend op slechts de minutieuze raakvlakken van het leven. Dat alles gebaseerd op de ontoonbare machten van het immense zwarte universum. Verbeeldingskracht met een emotionele betekenis waarbij de hersenen aan het werk worden gezet.


Objecten, schilderijen en foto’s van Suzanne Bo zijn in diverse technieken uitgevoerd en komen bij Pulchri volledig tot hun recht. 
De tentoongestelde kunstwerken zijn zonder meer zinnenprikkelend en verfrissend maar het zet je wel degelijk aan het denken. En juist daar raakt Suzanne Bo de juiste snaar van het emotionele denkpatroon van de bezoekers. Goddelijk verbeeldend met alle aspecten die het leven ons biedt op het grensgebied van ons innerlijk en uiterlijk, balancerend tussen epische mythe en realiteit.


Het kwetsbare laten zien van lichaam en geest wat juist voor Suzanne Bo de inspiratiebron is voor haar werk.  Soms vervormd en chaotisch maar wel met passie.

De verbeeldingsdrang van de mens werd door de Griekse filosoof Aristoteles eeuwen geleden al beschreven. Ook met de psychologische invloeden. Het geldt nu nog steeds als basis met vorm of materie met zintuiglijke waarneming op basis van analytisch denken.

Een typerend uitspraak van Aristoteles was: ‘Het doel van kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven maar het innerlijk. Dat is de echte werkelijkheid’. DioBestia is met de opvallende kunstwerken van mens en dier een aanrader.  


De werken van Suzanne Bo zijn te bewonderen in de Voorthoutgalarie van Pulchri Studio tot en met woensdag 17 juni 2015. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres van Pulchri is Lange Voorhout 15 in ’s-Gravenhage. Het telefoonnummer is 070 – 3461735.

Voor een gedeelte van het Oeuvre van Suzanne Bo klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: