Ridderorde voor Paul de Kleijn

De grondlegger van de UV-flitstechnologie Paul de Kleijn is tot Ridder benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde reikte deze hoge Koninklijke onderscheiding eind april uit aan de inmiddels 71-jarige De Kleijn. Een opvallend eerbetoon vanwege het feit dat de man achter Parvus Chemie met zijn technologische innovaties ook een belangrijke bijdrage leverde aan de medische wetenschap. 

Paul de Kleijn ontvangt van Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde de versierselen behorende bij de Ridderorde van Oranje Nassau
In de zeefdruk- en signsector is Paul de Kleijn van Parvus Chemie uit Zeewolde geen onbekende. Uitvinder van de UV-flitstechnologie waar met name de zeefdrukbranche op meerkleurenmachines nog steeds maximaal van profiteert. Daarnaast de UV-lakken en coatings met een nieuwe generatie fotoinitiatoren bestemd voor de UV-inkjet industrie.
 Kort geleden ontwikkelde De Kleijn een toevoegingsmiddel voor UV-zeefdrukinkten die het polymerisatieproces een aanzienlijke versnelling meegeeft. Alles in combinatie met highpower led lampen in het lange golf spectrum van het UVA gebied.
Een revolutionaire doorbraak op het gebied van UV-zeefdruk en het uitharden van die inkten.
 Daarnaast ontwikkelde Paul de Kleijn voor de medische wetenschap grensverleggende verbeteringen. Ook gestaafd op zijn ideeën omtrent het polymerisatieproces van kunststoffen. Stents die bij een dotterbehandeling in de aderen worden geplaatst zijn nu van kunststof in plaats van metaal en hij ontwikkelde een speciale lijm voor toepassingen op de huid van patiënten met brandwonden.

Paul de Kleijn, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Paul de Kleijn was volledig verrast bij het overhandigen van de versierselen door de burgemeester in opdracht van Zijne Koninklijke Hoogheid. Is in de Ridderorde van Oranje Nassau opgenomen en werd met zijn eega per koets, getrokken door vier zwarte paarden, door de gemeente Zeewolde rondgereden.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: