RCL met overtuiging over SVS heen

RCL uit Leiderdorp blijft in de Tweede Klasse. Op Sportpark ’t Slot van vv Capelle werd SVS met 1-4 verslagen. Met de rust stond SVS nog heel verrassend voor met 1-0 maar dat was wel tegen de verhouding in.
Wel een schitterend doelpunt trouwens van SVS aanvoerster Bente van der Velde die vanaf 35 meter raak schoot. In de tweede helft kwam RCL langszij via Merel van den Eshof. Juist toen de meiden van Waldi Blinker en Gerrit van Geest een licht veldoverwicht kregen sloeg RCL genadeloos toe met een hoekschop van Debora van der Meer. Het leer caramboleerde zomaar in de touwen terwijl Naomi Grootfaam en Michelle Kraayenbrink het nakijken hadden.

SVS - RCL
De wedstrijd was gespeeld met deze voorsprong voor de formatie van Ron Bernardon en Marcel Hogenboom. Echter de Racing uit Leiderdorp wilde zekerheid. Het werd 1-3 door een doelpunt van opnieuw Merel van den Eshof en de 1-4 eindstand kwam op naam van Riejette de Roo.
SVS kwam te kort om het verschil tussen de Tweede en Derde Klasse op te vangen. Het was een leuk en spannend duel onder de uitstekend leiding van Ricky Rajaram uit Alphen aan den Rijn met zijn assistenten Sedat Bugdaci uit Den Haag en Guido Scholtes uit Leiderdorp.

SVS - RCL
Na het verdienstelijke 2-2 gelijke spel van SVS verleden week in Leiderdorp moest er op het veld van vv Capelle een beslissing vallen. De ultieme vraag was of SVS zou promoveren of dat RCL in de Tweede Klasse zou blijven.
Sluitpost Daphne Prins van het eerste team van SVS had er een heel goed gevoel over en verwelkomde het blauw-witte elftal met rooksignalen. De speelsters van de Racing waren er klaar voor en het haar van Romana Bernardon werd nog even heel ontspannen in een vlecht gewerkt. De start van het duel was overtuigend van de Leiderdorpsen. Een eerste aanval met Riejette de Roo en Kim Oosterom die Iris Meertens in stelling bracht maar het leverde niet het beoogde resultaat op. Een vrije trap van Kim Oosterom werd door doelvrouw Michelle Kraayenbrink prima onderschept. De snode plannen van de meiden van Ron Bernardon en Marcel Hogenboom waren duidelijk.

SVS - RCL
Maar thuisploeg SVS was scherp en speelde op de counter met Mariluz Ramos en de supersnelle Bianca Troost. Die kwam een aantal keren goed door de verdedigende linies van de ploeg van aanvoerster Stephanie Hartogs. Sluitpost Romeé Baars van RCL greep een aantal keren goed in.
De Leiderdorpse Racing had een duidelijk veldoverwicht en de beste mogelijkheden met Debora van der Meer en Melanie van Aken. Ook een kopbal van Kim Oosterom werd uitstekend door Michelle Kraayenbrink gepareerd. Sport Vereniging Schollevaar onder druk. Als dan bovendien Riejette de Roo op haar groene pantoffels de onderkant van de lat loeihard raakt maar tot haar grote verbazing het leer weer het veld in ziet komen lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn voor het eerste doelpunt valt.

SVS - RCL
Maar de bal is rond en niet RCL scoorde maar SVS. Heel verrassend maar wel een ontzettend fraai doelpunt van aanvoerster Elizabeth van der Velden. Een vrije trap werd vanaf 35 meter snoeihard de touwen in gejaagd.
SVS op een bijzondere voorsprong en wat een vreugde bij de speelster en langs de lijn. Alles was eventjes blauw wit maar eerlijk gezegd liet SVS te weinig zien om enige aanspraak op deze voorsprong te maken. Maar zoals Michelle Kraayenbrink mij in de pauze toefluisterde gaat het wel om de doelpunten. Natuurlijk had ze daar een punt maar de passes van Nathalie Vosse kwamen op de centimeter aan en Merel van den Eshof en Debora van der Meer kregen wel de kansen. Vlak voor de pauze weer zo’n messcherpe counter van SVS met Bianca Troost maar dat leverde niets op.

SVS - RCL
Direct na de aftrap van de tweede episode power play van de rood-witte brigade met goed werk van Judith Hogenboom en Merel van den Eshof. In de 49e minuut werd het gelijk na een schitterende aanval op snelheid en techniek van Riejette de Roo en Judith Hogenboom. Het leer werd voorgezet en als een duiveltje kwam Merel van den Eshof achter haar directe verdedigster langs om het laatste zetje aan het leer te geven.
SVS herpakte zich en viel aan met Maxime Hofman en Gina de Jong maar er kwam meer ruimte voor RCL.

SVS - RCL
Daar profiteerde de Leiderdorpse Racing van met Melanie van Aken als stoorzender bij de diverse hoekschoppen want in de 65e minuut schoot Debora van der Meer raak uit een corner. Het leer caramboleerde zomaar in de touwen terwijl Naomi Grootfaam en Michelle Kraayenbrink het nakijken hadden.
De voorsprong was volledig in overeenstemming met het spelbeeld en de spirit ebde weg bij de blauw-witte thuisploeg.

SVS - RCL
In de 71e minuut scoorde Merel van den Eshof haar tweede doelpunt van de middag. Kenmerkend de beleving om het leer te veroveren en op snelheid meters te maken en het net te doen bollen. 1-3 voor RCL maar in de 77e minuut bepaalde Riejette de Roo de eindstand op 1-4 met een dansje van vreugde. Het spel gespeeld en RCL blijft in de Tweede Klasse.

SVS - RCL
Na afloop feest bij de speelsters en technische staf van de Racing dat bewees thuis te horen in die Tweede Klasse. Het vertoonde spel geeft wel aan dat er meer mogelijk moet zijn met dit elftal. Voor SVS was het een uitdaging om de strijd aan te gaan. Ook voor SVS zou Tweede Klasse voetbal mogelijk kunnen zijn in de toekomst. De ploeg speelde het counterspel uitstekend en wie weet een doorbraak komend seizoen.

Voor meer beelden van SVS tegen RCL klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: