Gooise vrouwen maken plaats voor de meiden uit Klarenbeek

Het waren de vrouwen uit Klarenbeek die sfeerbepalend waren en waar geen enkele Gooise vrouw aan te pas kwam. Ook niet de vrouwen uit Rhoon. Het allesbeslissende duel tussen sc Klarenbeek en vv Rhoon bij rkvv SDO op Sportpark De Kuil in Bussum werd door Klarenbeek met 2-1 gewonnen. Bij de rust was het 1-0 voor de meiden van coach Rob Kramer. De doelpunten van Klarenbeek kwamen op naam van Cynthia Beekhuis en Sheryl ten Hove en voor Rhoon scoorde Rowena Ondaan.


Een dik verdiende overwinning waar niets op in te brengen was. Vooraf een thriller van formaat met als inzet voor de verliezer rechtstreekse degradatie uit de Hoofdklasse voor vrouwen. Het overkwam Rhoon maar met opgeheven hoofden en een ervaring rijker verliet Rhoon na één seizoen Hoofdklasse de arena.
Voor winnaar Klarenbeek is het nu nacompetitie spelen om handhaving af te dwingen. Maar dat moet lukken met dit leuke jonge team maar alleen die ellendige blessures spelen het team parten. De wedstrijd was in handen van het arbitrale trio bestaande uit Egbert Rotscheid uit Houten, Ryan Schiffel uit Huizen en als leidsman was Gert van der Broek uit Blaricum aangesteld. Die konden terugzien op een prima partij.


Veel wind op Nationale Molendag waar natuurlijk door de diverse molenaars in den lande gretig van werd geprofiteerd. De wieken draaiden vrolijk rond en vingen de wind. Ook molen De Onrust van Het Naardermeer. Die zorgt voor de waterhuishouding van het aangrenzende polder- en natuurgebied van het Naardermeer tot de lijn Naarden Bussum. Het schitterende sportcomplex De Kuil ligt echter op een unieke 30 meter dikke zandplaat 5 meter boven Amsterdams peil. Daar houden we dus altijd droge voeten, ook bij het duel tussen Klarenbeek en Rhoon. Beide ploegen waren afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse en Rhoon won de beide competitieduels.


Vooraf was teammanager Leny van Heeren van Klarenbeek er niet gerust op. Veel blessures waardoor de selectie flink was uitgedund. Personele problemen met veel gepuzzel voor coach Rob Kramer. Scheidend coach Wesley Cheret van Rhoon was compleet en wilde niets liever dan winnen. Al in de tweede minuut kreeg Klarenbeek een prachtige mogelijkheid via de vrijstaande Marieke Mulder maar het leverde niets op. De meiden van Rhoon trokken met de felle wind in de rug ten aanval. In de vierde minuut schoot uit een hoekschop van Nancy Leidekker Wendy Mulder met kletterend geluid tegen de staander. Ook Sandra van Tol en Tamara Colle lieten zich zien in de punt van de aanval. Nancy Leidekker schoot van afstand maar daar reageerde sluitpost Marieke Brugman prima op.


Een gelijke strijd met matig voetbal waarbij de spanning van het duel merkbaar was bij de twee kemphanen. Rhoon voerde de druk op en daardoor kreeg Klarenbeek ruimte om te counteren tegen de wind in. Een voorzet in de 18e minuut van Grietien van Gurp bracht Cynthia Beekhuis in stelling maar die wist echter niet tot score te komen.

Klarenbeek kwam na zo’n 25 minuten spel tegen de wind in beter in het eigen spel. De jonge Hilde Kruk en Thirza Beunk waren de smaakmakers. De verre ingooien van Lia Tekelenburg opvallend en Cynthia Beekhuis gevaarlijk. Een ingooi en de inzet van Beekhuis kon nog net tot corner worden verwerkt door Rhoon.
Uit de toegekende corner schoot Cynthia Beekhuis het leer direct bij de eerste paal in de touwen. Rhoon verdedigster Tamara Hollemans zag het leer over haar schoen de doellijn passeren.


Een schitterend doelpunt van de aanvoerster van Klarenbeek. Na afloop vertelde Beekhuis dat alles te maken heeft met haar fraaie blauwe schoeisel waarbij ze in staat is het leer iedere gewenst effect te geven. Maar al met al een hele fraaie goal op een juist moment gescoord.
Rhoon niet van de wijs en trok collectief ten aanval met Tamara Hollemans, Petra Dugardein en Avery James maar het net werd ondanks de mogelijkheden niet gevonden.


Na de thee in de 49e minuut besliste Klarenbeek de onderlinge strijd. Een vrije trap op rechts op de rand van de 16 werd diagonaal door Sheryl ten Hove loeihard in de touwen geschoten. Doelvrouw Lisette Snel was volledig kansloos bij dit projectiel.
De vrouwen van Rhoon zakten weg en Klarenbeek maakte slim gebruik van de wind om de druk op te voeren. Beekhuis en Hofman kregen toch mogelijkheden om meer afstand te nemen. Ook de ingevallen Babette van Heeren had zowaar de derde in gedachten.
Het team van coach Rob Kramer maakte prima gebruik van de natuurlijke elementen en Rhoon moest zich beperken tot countervoetbal met de actieve Wendy Mulder en Petra Dugardein in de punt.


In de 74e minuut een voorzet van Avery James die op rechts meters mocht maken. Het leer kwam voor de voeten van Rowena Ondaan en die haalde venijnig uit. Het leer kwam terug via Renske Dekker en opnieuw tegen het been van Ondaan. De klutsbal kreeg een hele aparte curve mee en Marieke Brugman was kansloos. Rowena Ondaan scoorde met deze treffer haar eerste doelpunt dit seizoen.
De aansluitingstreffer een feit en nog wat mogelijkheden voor Patty Damsma maar de echte overtuiging was er niet. De meiden hadden met de degradatie al vrede. Wel nog een aantal mogelijkheden voor Klarenbeek maar ook daar werd uitgekeken naar het verlossende laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende Gert van der Broek met zijn assistenten.


Klarenbeek volkomen terecht de winnaar en de volgende opdracht wacht. Een druk programma voor de meiden die in de nacompetitie zich veilig willen spelen voor weer een jaar Hoofdklasse voetbal.
Voor Rhoon is het na een reeks van succesvolle seizoenen de koek op en moet het team een stap terug doen. Aanvoerster Sandra van Tol blijft altijd de positief net als trouwens Nancy Leidekker. De meiden zien met de nieuwe coach Sanne Dekkers alweer mogelijkheden om komend seizoen mee te doen om de titel. Regeren is vooruitkijken nietwaar.

Meer beelden van het beslissingsduel tussen Klarenbeek en Rhoon ziet u hier.

Anne, Anna en Elisa weten het zeker. SDO MD1 wordt kampioen!!!!

Beelden van molen De Onrust van het Naardermeer.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: