Den Hoorn temt onstuimig Berkel

Een spannend duel tussen Den Hoorn en Berkel. Inzet het kampioenschap in de Vierde Klasse. Den Hoorn moest winnen om er eventueel nog een beslissingswedstrijd uit te slepen terwijl Berkel bij winst kampioen zou zijn.
Maar hoe vreemd kan een wedstrijd lopen. Duidelijk minder emotie bij de thuisploeg die heel nuchter tegen de situatie aankeek en wisten wat er van hun werd verlangd.
Bij de speelsters en technische staf van Berkel werd de afgelopen week een vreemd virus geconstateerd. De speelsters niet op krachten en bloednerveus. Tja, het kan verkeren als dan ook nog in de eerste minuut Sandra Vrij Den Hoorn op voorsprong brengt. Ruim een kwartier later kwam Berkel langszij via een doelpunt van Demi de Boe. In deze fase van de strijd was Berkel de bovenliggende partij.

Den Hoorn - Berkel
Na de thee opportuun spel van Den Hoorn die het spel naar zich toe trok en kansen creëerde. Een strafschop werd door Jeanne Spronck onberispelijk ingeschoten en in de 82e minuut schoot Rhodé Schotte Berkel naar een 2-2 eindstand.
De wedstrijd verdiende in feite geen winnaar en de balans in evenwicht. In de laatste fase raakten de hoofden van Celina la Croix en Melissa van den Berg elkaar. Van den Berg verloor heel even het bewustzijn en La Croix moest op een brancard de arena verlaten. Het hoofd in orde maar kwam heel ongelukkig terecht.
Berkel kan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen en Den Hoorn staat in de wachtkamer.

Den Hoorn - Berkel
De wedstrijd was nog maar net op gang en Den Hoorn stond al op voorsprong. Het roepen werd Berkel fataal want op de rand van de zestien werd door leidsman Aad van Marrewijk een vrije trap toegekend. Sandra Vrij nam deze perfect en schoot het leer koelbloedig in de touwen. Sluitpost Dorith Meurink had geen schijn van kans.

Den Hoorn - Berkel
Een 1-0 voorsprong in de eerste minuut voor Den Hoorn en wat stond het talrijke publiek lans de lijn nog te wachten. De ploegen aan elkaar gewaagd en de belangen groot. Voor de coaches Maurice de Nie en Roel Verkade van thuisploeg Den Hoorn was alles onder controle en de meiden wilden vlammen.
Aan de andere kant bij coach Ronald Lamens een heel bezorgd gezicht. Na de degradatie van het eerste elftal werd iedereen ziek. Virologen konden geen verklaring vinden maar de ondefinieerbare ziekte speelde de formatie parten. Spanning en nervositeit en dat was duidelijk te zien in het spelpatroon bij de meiden uit Lansingerland. Een wedstrijd ook waarin de hoofden het flink te verduren kregen. Eerst Julia van Hek en later Angelique Geysendorpher. Dat waren de eerste pijnlijke onderbrekingen maar er volgen er meer.
De spanning was merkbaar en Den Hoorn had het initiatief in handen. Chantal van de Bergh kreeg met Sofie Korthout veel vrijheid om de druk voor Den Hoorn op te voeren.

Den Hoorn - Berkel
In de 16e minuut kreeg Rhodé Schotte de kans maar één minuut later werd de stand door aanvoerster Demi de Boe na een pass van Schotte weer gelijk getrokken. Op links fraai langs de verdedigende linies en doelvrouw Amber Ros moest de gang naar het net maken.

Den Hoorn - Berkel
In de 25e minuut een vervelend moment toen Rhodé Schotte door gleed en heel onfortuinlijk met haar knie in contact kwam met sluitpost Amber Ros. Precies op haar rechteroog die in de komende tijd nog meer kleur gaat geven. Ros moest noodgedwongen het speelveld verlaten en Sofie Korthout haar vervangster.
In deze fase was het Berkel de ploeg die het spel in handen had en kansen creëerde maar het verzilveren was er niet bij. Prima combinaties maar de benen nog te slap om doeltreffend af te ronden.

Den Hoorn - Berkel
Rond het half uur zette Berkel Den Hoorn klem met een serie prima hoekschoppen. Het leer werd over gekopt of anders bood sluitpost Sofie Korthout wel redding. Soms met kunst en vliegwerk van de behendige spits maar nu noodgedwongen onder de lat. Berkel had kunnen profiteren maar door de druk kreeg Den Hoorn ruimte om te counteren en deed dat prima. Lissy Bentvelsen, Chantal van de Bergh, Jeanne Spronck en Ahsley Sintniklaas kregen in eerste instantie veel ruimte maar de meiden uit Lansingerland onder leiding van Angelique Geysendorpher hielden stand.

Den Hoorn - Berkel
Berkel had het in die beginfase van de tweede helft moeilijk. Goede aanvallen van Den Hoorn met Lissy van Bentvelsen en opnieuw die handige Sandra Vrij die tegen de onderkant van de lat schoot. Het leer caramboleerde weer het speelveld in en daar kwam doelvrouw Dorith Meurink goed weg. Uitstekend verdedigend werk trouwens van Nikki Spee, Daniëlle Wooning en Maike van der Heijden met Angelique Geysendorpher die Berkel in de race hielden. Want de aanvallen van de meiden van Maurice de Nie en Roel Verkade waren uitstekend.
Berkel vocht tegen zichzelf en slaagde erin orde te scheppen. Jaimy Treurniet probeerde het van afstand maar de nauwkeurigheid ontbrak terwijl Tessa Verkade en Lisa Kleyweg aanvoerster Demi de Boe in de tang had. Demi de Boe had ook geen enkel geluk met haar altijd doeltreffende acties.

Den Hoorn - Berkel
De wedstrijd zakte weg maar Sandra Vrij kreeg een mooie gelegenheid maar Dorith sleepte Berkel er doorheen door het leer uit de uiterste hoek te plukken.
In de 70e minuut een handsbal in de zestien van Maike van der Heijden van Berkel. De toegekende elf meter trap werd door Jeanne Spronck onberispelijk ingeschoten en daarmee bracht ze Den Hoorn weer op voorsprong en met deze stand een beslissingswedstrijd in het verschiet. Berkel herpakte zich en kreeg mogelijkheden met Tara de Boe, Demi de Boe en Rhodé Schotte maar de overtuigingsdrang was er niet.

Den Hoorn - Berkel
Pas in de 82e minuut na een foutje op het middenveld bij Den Hoorn kwam Berkel opnieuw langszij. Rhodé Schotte kreeg met de bal aan de schoen ruimte en ging direct op het doel af en liftte het leer schitterend over de graaiende handen van Sofie Korthout in de touwen. Twee tegen twee en vreugde bij Berkel dat duidelijk meer wilde.

Den Hoorn - Berkel
Maar vier minuten voor tijd een vervelend moment voor Celine la Croix en Melissa van den Berg. Deze twee speelsters kwamen na een hoekschop met de hoofden tegen elkaar. Van den Berg even buiten bewustzijn en La Croix kwam heel ongelukkig terecht. Werd per brancard het veld afgedragen en Van den Berg werd ondersteund naar de dug-out. In de resterende minuten bleef de stand zoals die was en verdeelden de ploegen de punten.

Den Hoorn - Berkel
Den Hoorn - Berkel
De meiden van de twee kemphanen hielden elkaar in evenwicht. Eerlijk gezegd was dat wel een juist beeld. Den Hoorn soms sterk spelend kon toch net niet het verschil maken.

Berkel kreeg goede mogelijkheden maar de spanning was te groot om evenwichtig en doeltreffend te zijn. Berkel officieus kampioen en kan de titel volgende week tegen Blijdorp bijna niet meer ontlopen maar de bal blijft rond.
Voor Den Hoorn is het afwachten of Blijdorp voor een verassing van formaat gaat zorgen. De spanning blijft in iedere geval de gemoederen nog een aantal dagen bezig houden.

Meer beelden van het duel tussen Den Hoorn en Berkel ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: