Winst voor ADO Den Haag bij SVS

De wedstrijd tussen SVS en ADO Den Haag was een topper op papier maar de uitvoering was matig. Nervositeit met balverlies bij de twee teams maar de meiden uit de hofstad hadden het meeste recht op de overwinning. Technisch vaardiger maar onnauwkeurig in de afwerking.
ADO Den Haag opende sterk op Sportpark Schenkel met een doelpunt van Nadine Noordam in de tweede minuut van de wedstrijd. SVS kwam in de 31e minuut langszij via een hoekschop van Felicia Farhad Sedighi die het leer via de handen van Romy Dalebout in de touwen schoot.
Acht minuten later een afstandsschot van linksachter Jessie van Leeuwen van ADO Den Haag die van ruim 35 meter hoog in de touwen schoot.

SVS - ADO Den Haag
Na de thee kansen voor ADO Den Haag maar de uitstekend keepende doelvrouw Daphne Prins hield de thuisploeg in de wedstrijd. Ook SVS kreeg wat kleine mogelijkheden. Coach Alex Scholte moest van de uitstekende fluitende Wesley Kaijen uit Rotterdam nog wel even zijn publiek vermanend toespreken.
ADO Den Haag kan deze week het kampioenschap van de Eerste Klasse A binnenhalen door te winnen van VVIJ. SVS speelt dan nacompetitie voor ook een plek in de Hoofdklasse voor vrouwen.

SVS - ADO Den Haag
De talenten uit Den Haag kwamen prima uit de startblokken. In de tweede minuut was het Nadine Noordam die op de rand van de zestien venijnig uithaalde en doel trof. Een vroege voorsprong voor ADO Den Haag die opnieuw onstuimig de aanval zocht. De ploeg van Alex Scholte bleef druk zetten. Een inzet van Rosalyn van den Dussen kon nog net tot hoekschop worden verwerkt. De corner van Mijke Roelfsema leverde echter niets op.

SVS - ADO Den Haag
Pas na zo’n tien minuten spel kwam thuisploeg SVS onder de druk van de Haagse ploeg uit. Een prima pass van Marcela Cabrera op Sabrina Pocorni die vrij spel kreeg maar het leer verdween langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Sabrina Pocorni kreeg voor de ploeg van de coaches Arry Willemsen en Murat Karaulu nog een aantal mogelijkheden maar liep in de 25e minuut ook tegen geel aan bij een sliding. Nerveus spel van beide ploegen en bijna kon de snelle Nance van der Meer daarvan profiteren voor ADO Den Haag.

SVS - ADO Den Haag
De druk kwam nu van de Sport Vereniging Schollevaar met weer een mogelijkheid voor Sabrina Pocorni. Haar inzet werd tot corner verwerkt. Felicia Farhad Sedighi nam in de 31e minuut op rechts deze hoekschop en schoot het leer pardoes via de graaiende handen van doelvrouw Romy Dalebout in de touwen. Een beauty van een doelpunt en de wedstrijd weer in evenwicht.

SVS - ADO Den Haag
Drie minuten later had Pocorni geschiedenis kunnen schrijven maar sluitpost Dalebout greep uitstekend in.
Volkomen onverwachts vuurde linksachter Jessie van Leeuwen in de 39e minuut een geleid projectie af.
De uithaal van zo’n ruime 35 meter zou de thuisploeg fataal worden. Jessie van Leeuwen haalde uit en de bal zwabberde loeihard strak en met effect naar de target. Een schitterend doelpunt voor de Haagse ploeg en sluitpost Daphne Prins vertelde na afloop dat het leer een ander effect meekreeg. ‘Daar was geen houden aan’, de woorden van Prins op de inzet van Van Leeuwen.

SVS - ADO Den Haag
ADO Den Haag niet geheel onverdiend op voorsprong want ook de snelle Maartje Looijen zorgde voor dreiging alhoewel Milou Hoefsloot haar stevig in het gareel hield.

Na de thee in de 52e minuut waren alle ogen gericht op de kleine Marcela Cabrera die zich slim vrijspeelde tussen twee geel groene pionnen in en keurig Sabrina Pocorni in stelling bracht. Sluitpost Romy Dalebout greep goed in en voorkwam erger voor de Haagse ploeg.

SVS - ADO Den Haag
SVS drong wel aan maar durfde het initiatief niet naar zich toe te trekken. Ook in de 55e minuut kreeg opnieuw Pocorni de mogelijkheid maar schoot van afstand over de lat.
ADO Den Haag controleerde het spel en de razendsnelle Maartje Looijen mocht meters maken maar Daphne Prins greep uitstekend in. Een splijtende pass van Jessie van Leeuwen op Rosalyn van den Dussen leverde voor de ploeg van Alex Scholte en Silvia Nooij niet het gewenste resultaat op.

SVS - Jong ADO Den Haag
De effectiviteit van de Haagse formatie was ondermaats want kansen werden er wel degelijk gecreëerd. Natuurlijk was doelvrouw Daphne Prins  de allergrootste sta in de weg. Bood keer op keer redding op inzetten van de geel groene voorwaartsen en hield haar team in de wedstrijd. Maar ook SVS kon aanvallend geen vuist maken. Alleen nog uit stilstaande momenten met onder andere een vrije trap van Felicia Farhad Sedighi die rakelings over ging. Irritaties ontstonden in het veld bij een aantal speelsters van de thuisploeg door uitlatingen van het Haagse publiek. Op aandringen van aanvoerster Anouk Angkotta greep leidsman Wesley Kaijen in en hij sommeerde coach Alex Scholte om zijn publiek vermanend toe te spreken. Die actie had het gewenste resultaat maar het duel was gespeeld. SVS kwam duidelijk in de laatste fase fysiek te kort en ADO Den Haag alhoewel technisch beter was niet in staat Daphne Prins te passeren.

SVS - Jong ADO Den Haag
Een verdiende overwinning voor de kampioensploeg van Alex Scholte en Silvia Nooij die zowel technisch als fysiek beter waren maar in de afwerking duidelijk steken lieten vallen. Thuisploeg SVS was te afstandelijk om het echte lef te tonen maar de belangen waren groot. Het hoogst haalbare moest worden bereikt en dat is het meespelen in de nacompetitie. Verlies was derhalve ingecalculeerd.
SVS aanvoerster Anouk Angkotta was na afloop weer duidelijk in haar visie. ‘Zonder meer geen goed voetbal. Wij hebben de kansen die wij in de eerste helft kregen laten liggen en toonden te veel respect voor deze talenten. Het team heeft collectief gestreden en het doel om nacompetitie te spelen voor een plek in de Hoofdklasse is bereikt’ aldus Angkotta. ADO Den Haag kan komende week de kampioensvlag hijsen bij winst op Voetbal Vereniging IJsselstein.

Voor meer beelden van SVS tegen de talenten van ADO Den Haag klikt u hier

Een echte Jansen weet hoe je moet scoren tegen profs. Larissa liet het zien.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: