Huey-dean van Eerde schrijft geschiedenis

De in Amsterdam Noord woonachtige Huey-dean van Eerde legde een primeur vast op video. Een mijlpaal met de veel besproken Noord-Zuidlijn in onze hoofdstad. De metroverbinding die Amsterdam Zuid met het noorden boven het IJ met elkaar moet gaan verenigen. Het eerste test-metrostel werd op een dieplader naar zijn bestemming gebracht en ook de testrit werd als een van de eerste op video wereldkundig gemaakt. AT5 besteedde zelfs aandacht aan deze opmerkelijke video evenals de organisatie van de Noord-Zuidlijn.

Huey-dean van EerdeDe 20-jarige student Sign aan het Mediacollege Amsterdam legde zorgvuldig de beelden op zijn typisch eigen manier vast voor het nageslacht. ‘Het is maar een hobby’, vertelt Huey simpel maar wel met een bepaalde overtuiging.
Huey beschikt over zijn eigen YouTube kanaal en zijn videoboodschappen worden veelvuldig bekeken. Het betreft het openbaar vervoer in Amsterdam van het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf van metro, bus en tram maar ook de treinen van de Nederlandse Spoorwegen. Gaf ook een schitterende video uit met de Noord-Zuidlijn op de fiets gevolgd en het nieuwe station van Delft. Naast wat buitenlandse reportages over Keulen bruist Huey van de ideeën. Binnenkort staan Keulen en het monumentale station van Antwerpen Centraal op het programma.

Heuy-dean van Eerde legt de eerste testrit op de Noord-Zuidlijn vast
Het allerliefste zou Huey zijn naam willen verbinden aan een eigen metrostel. Signage of plakken natuurlijk wat zijn eigen vakgebied is. Maar op de vraag of hij kans ziet een metrostel te wrappen blijft het in eerste instantie stil. ‘Zo groot, nee dat lukt me echt niet’, het wel overdachte antwoord van Huey.

Huey-dean van Eerde volgt de eerste bewegingen op de Amsterdamse Noord-Zuidlijn.
De films van Huey kenmerken zich door de eenvoud en spontaniteit. Geen nabewerkingen en montage maar puur de waarneming van het moment. Ook wij blijven Huey-dean van Eerde volgen. Niet alleen bij zijn metrolijn de Noord Zuid lijn maar ook bij andere vervoersperikelen in onze hoofdstad en daarbuiten.

© Alle beelden Huey-dean van Eerde, Amsterdam, rechten voorbehouden.

Organisatie Noord-Zuidlijn Amsterdam

Special bij AT5 over de activiteiten van Huey-dean van Eerde.

Videokanaal van Huey-dean van Eerde

Het mooie van het vak van Signmaker

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: