De kunst van het zilvergieten

In het atelier van de Leidschendamse edelsmid Frans Penning is de workshop zilvergieten gehouden. Er waren veel deelnemers aanwezig om meer over deze boeiende techniek te weten te komen. Doel was uiteraard om zelf sieraden te gieten en verder te bewerken. De leiding van deze workshop was in handen van kunstenares en vakdocent edelsmeden Greetje Sieders en edelsmid Frans Penning.

Drie gietmethodes werden theoretisch uitvoerig doorgenomen. Daarna waren de deelnemers aan de beurt. Die kregen de mogelijkheid om de eigen creatieve vaardigheden te toetsen. Het expressionistische niveau van de groep was hoog met de nadruk op de detaillering. Volgende week het vervolg met nog andere gietmethodieken. Tevens zullen dan de afwerkingstechnieken aan bod komen.

In de maand mei staat op wederom een workshop het programma. Dit betreft de techniek van het granuleren met kleine balletjes zilver of goud. Die bolletjes worden op authentieke wijze zonder soldeer niet alleen aan elkaar maar bovendien op een ondergrond aan elkaar bevestigd.

Een folder met meer informatie over de cursus edelsmeden en de diverse workshops kan worden aangevraagd via het inspreken van uw gegevens op telefoonnummer 070 – 320 06 63.

Voor meer beelden van de Workshop Zilvergieten klikt u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: