Wartburgia en IJzendijke houden elkaar in balans

Een leuk duel tussen de ploegen van Wartburgia en IJzendijke op Sportpark Drieburg in Amsterdam. IJzendijke was al vroeg vertrokken uit het verre maar warme Zeeuws Vlaanderen om op tijd in de hoofdstad te zijn. Een gure ijzige noordoosten wind maakte zich meester van het kunstgrasveld maar de speelsters hadden daar toch weinig last van. Het spel golfde op en neer en mogelijkheden voor beide kemphanen om te scoren. Na drie minuten spel kwam Wartburgia op voorsprong door een doelpunt van Samantha Revel.

Wartburgia - IJzendijke
Tien minuten later scoorde Annelien van Hecke de gelijkmaker. In de 25e minuut kwam opnieuw Wartburgia op voorsprong door een fraaie actie van Janice Babel. Vijf minuten voor de pauze werd de stand andermaal gelijk getrokken door een doelpunt van Marjolein de Munck.
Na de warme thee was het bij de eerste aanval raak voor IJzendijke. Doelpuntenmaakster was Kelly van Leeuwe. Na 65 minuten spel scoorde de ingevallen Latoya Mitchell de gelijkmaker in dit levendige duel. De leiding was in handen van scheidsrechter Zehenpfenning.

Winst van groot belang voor zowel Wartburgia als promovendus IJzendijke. Immers de competitie kent een grillig verloop. De semiprofs van ADO Den Haag en de Witte Welpen van Telstar lopen averij op tegen de laatst geklasseerden die op weg zijn naar lijfsbehoud. Spannend is het zeker maar het biedt geen enkele zekerheid voor de coaches Nick Brandsma van Wartburgia en Guust van der Velde van IJzendijke. Winst is voor de beide elftallen hard nodig. Voor de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen was het na een teleurstellende serie al helemaal tijd om de bakens te verzetten.

De start van de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen was overtuigend met een schot van Annenien van Hecke die kletterend uiteenspatte op de deklat. Maar bij de eerste de beste uitval in de derde minuut was het prijs voor Wartburgia. Een uitval van Janice Babel op links die als een supersnelle bolide meters mocht maken en koelbloedig het leer passte op Samantha Revet die het leer in de touwen kopte.

IJzendijke van slag en opnieuw op links die snelle Babel die er doorheen liep maar Emma Burnie had geen geluk en zag sluitpost Liza Catseman de bal onderscheppen. De meiden uit Zeeuws Vlaanderen kwamen terug en kregen het middenveld onder controle en bovendien in de tiende minuut langszij. Een hoekschop van de sterk spelende Kelly van Leeuwe bereikte Nouk Wiersum en die schoof de bal in de voeten van Annelien van Hecke. Die maakte geen fout en scoorde met een fraaie curve de gelijkmaker.

Een levendig duel met mogelijkheden voor beide ploegen om afstand te nemen. Kelly van Leeuwe was er heel dichtbij en aan de andere kant Arsida van Velzen, Samantha Revet en aanvoerster Ilja Grammer.
De onfortuinlijke Bo Verduijn moest na 20 minuten spel geblesseerd het veld verlaten en voor haar kwam Dewi Karelse.

Na 25 minuten voetbal opnieuw die snelle Janice Babel. Liep vanaf de middellijn heerlijk slalommend door de Zeeuwse verdediging en bovendien vanuit een bijna onmogelijke hoek haar aanval zelf doeltreffend afrondde. 2-1 voor de Amsterdamse ploeg met nog een paar mogelijkheden voor Ilja Grammer.

De laatste fase was weer voor IJzendijke met Rosanne Lammers die bijna raak schoot. De ploeg van Guust van der Velde kwam in de 40e minuut opnieuw langszij na goed voorbereidend werk van Kelly van Leeuwe die Marjolein de Munck in de gelegenheid stelde af te drukken. Die maakte geen fout en de stand weer in balans.

Na de thee was het direct prijs voor IJzendijke. Een voorzet van links van Marjolein de Munck op Kelly van Leeuwe die doelvrouw Wanda Schreuers de gang naar het net liet maken. De Zeeuwse formatie wilde duidelijk meer met kansen voor Rosanne Lammers en Kelly van Leeuwe.
Na 60 minuten spel werd Latoya Mitchell in de ploeg gebracht door coach Nick Brandsma. Vijf minuten later zou dat al resultaat gaan opleveren. Een uitval op rechts met een draaiende en kappende Mitchell om dan vervolgens venijnig uit te halen en doel te treffen. Liza Catseman op het verkeerde been en de gelijkmaker een feit.

Wartburgia - IJzendijkeIn de laatste fase een sterker Wartburgia die voor de volle winst wilde gaan. Kansen voor Laura Stevenie en Latoya Mitchell met ook nog eens een vreemde afzwaaiende bal tegen de binnenkant van de staander die pardoes in handen van Catseman viel. Daar kwamen de Zeeuwse meiden goed weg. Rosanne Lammers kreeg ook nog een mogelijkheid maar de eindstand bleef met 3-3 in balans.

Beide coaches vertelden na afloop teleurgesteld te zijn met dit resultaat. Natuurlijk in de hoek waar de mogelijke klappen vallen is winst dringend noodzakelijk. Voor beide kemphanen was dat de waarheid maar het afdwingen van resultaat hoort ook daarbij. Kansen waren er voor beide teams en dan dient het leer wel in het net geschoten te worden. Een levendig duel die in hoog tempo op kunstgras werd gespeeld. Een juiste uitslag ook want net als met de doelpunten waren ook de mogelijkheden eerlijk verdeeld.

Voor meer beelden van de wedstrijd Wartburgia IJzendijke klikt u hier.