DTS Ede ziet RCL in laatste minuut langszij komen

Tranen van geluk en van verdriet na afloop van het duel tussen RCL en DTS Ede. De wedstrijd eindigde in een gelijke 1-1 stand. De ploeg van Ton Polman kwam slechts één minuutje te kort om de volle drie punten op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp weg te slepen. Natuurlijk had het zover niet hoeven komen als in de eerste helft het verschil in klinkende munt was omgezet. Maar dat gebeurde niet. In de eerste helft scoorde aanvoerster Yvonne Veldhuizen van DTS Ede uit een vrije trap een schitterend doelpunt.

RCL - DTS Ede
DTS was de ploeg die het heft volledig in handen had. Na de thee nog een aantal mogelijkheden voor de blauw-witte ploeg om de stand te verdubbelen maar het net werd niet gevonden. De ploeg uit Ede liet het initiatief halverwege de tweede helft over aan thuisploeg RCL. De kansen waren nu voor invalster Bianca van der Meer die sluitpost Joyce van Eck op de proef stelde. In de allerlaatste minuut een vrije trap van Van der Meer die door Van Eck nog werd getoucheerd. Maar als een duiveltje uit een doosje was daar RCL aanvoerster Sabine Verheul om het leer in de touwen te schieten.

Niet verliezen de opdracht van de beide coaches. Haroon Ahmad van RCL en Ton Polman van DTS waren hierin vooraf duidelijk. Iedere ploeg pakt punten in deze fase van de competitie en onderin kan het wel eens spannend worden. Zich veilig weten te spelen de optie en DTS liet direct al zien waar het voor kwam. Joëlle de Bondt met een prima actie die het leer net naast schoot. Ook DTS aanvoerster Yvonne Veldhuizen mocht ongehinderd opkomen om het spel heerlijk en eerlijk te verdelen. DTS was scherper en de thuisploeg liep achter de feiten aan. Sanne van Dijk, Marianne Brummelen en Sofie Houba zorgden voor gevaar in de RCL vesting. RCL’s sluitpost Susan Hogenboom greep een aantal keren goed in en hield de rood-witte ploeg in de wedstrijd. Ook bij een vrije trap van Yvonne Veldhuizen die Sofie Houba prima inschoot.

De eerste aanval van de Leiderdorpse Racing pas in de dertiende minuut met Dominique van Wensveen maar ook daar onder de lat was het Joyce van Eck die het leer pareerde. De thuisploeg kwam er niet aan te pas. Het middenveld stevig in handen van de meiden uit Ede. Iedere opzet van de Racing werd al op eigen helft in de kiem gesmoord. Het wachten was alleen nog op de beloning van de tomeloze inzet en het veldoverwicht. Kansen voor Anne Maguire en Evelien Zech maar weer die dekselse Susan Hogenboom die RCL nog steeds in de race hield.
Spaarzame aanvallen van Samanta Stojanovic, Dominique van Wensveen en Jill Gotink maar de dreiging kwam van DTS met Larissa Libosan die het leer rakelings over schoot. Eenzelfde lot ook met een inzet van Sarina Groeneveld. Ook Joëlle de Bondt mocht vrij opkomen maar ook haar actie werd niet omgezet in klink klare munt.

In de 32e minuut een overtreding op zo’n 20 meter van de doel. Aanvoerster Yvonne Veldhuizen stond er klaar voor en nam het leer perfect op haar rechter schoen. Met een schitterende curve gedragen door de wind daalde het projectiel over alles en iedereen heen in de touwen. Susan Hogenboom was kansloos. Een fraai doelpunt en 0-1 de stand op het scorebord.
De meiden van Haroon Ahmad wakker geschud en de Racing kwam wel meer in het spel voor. Samanta Stojanovic en Sabine Verheul kregen een mogelijkheid maar dan was er nog Joyce van Eck.

In de 40e minuut opnieuw de razendsnelle Samanta Stojanovic met een slalom maar op een verkeerde manier afgestopt door Yvonne Veldhuizen. Die kreeg van de prima fluitende scheidsrechter Van Lith uit Honselersdijk het geel te zien in dit overigens sportieve duel. De daarop volgende vrije trap die werd genomen door Dominique van Wensveen leverde echter niets op voor de thuisploeg.

In de tweede helft zou je toch iets meer inspiratie en inzet verwachten van de Racing maar de mogelijkheden deden zich nog steeds voor in de zestien voor de neus van Susan Hogenboom. Marianne Brummelen, Evelien Zech en Anne Maguire hadden het duel in het slot kunnen gooien maar verzuimden te scoren. De formatie van coach Ton Polman deed zichzelf duidelijk te kort. Het lukte maar niet en RCL kwam beter in de wedstrijd. Kansen voor Marijke van den Berg en Geke Maat van afstand. In de 60e minuut kwam Romana Bernardon in het veld en even later Bianca van der Meer.

Het spelbeeld kantelde naar een evenwichtige balans met prima mogelijkheden voor Bianca van der Meer die tot twee maal toe sluitpost Joyce van Eck op de proef stelde. De meiden uit Ede wilde het duel consolideren en lieten zich vertragend terugzakken. Of dat de juiste keus was laten wij voor wat het is maar RCL creëerde hierdoor wel meer mogelijkheden. Met in de voorlaatste minuut de actie van de snelle Stojanovic die tegen de grasmat werd gewerkt. De vrije trap van wie anders dan Bianca van der Meer was de inleiding voor de gelijkmakende treffer. De bal werd met de voet door sluitpost Joyce van Eck weggetrapt. Maar het leer kwam echter via een eigen speelster voor de voeten van aanvoerster Sabine Verheul die er als de kippen bij was en met rechts dit buitenkansje omzette in de vette gelijkmaker.

RCL - DTS Ede.  Aanvoerster Sabine Verheul van RCL scoort de gelijkmaker tegen DTS Ede in de allerlaatste minuut.
‘Nu niet met het hoofd’, was de spontane reactie van Sabine Verheul direct na afloop die zichtbaar blij was met het ene puntje.
Voor DTS was het zuur om op de valreep twee punten te verspelen. Dat was na het duel tussen de twee kemphanen wel de conclusie van coach Ton Polman. ‘Je moet jezelf echter wel belonen en de mogelijkheden benutten die je krijgt. Ook dat gebeurde vandaag weer niet’, aldus Polman.
Coach Haroon Ahmad was van mening dat DTS feller en scherper was en het middenveld in handen had. ‘Wij liepen achter de feiten aan en pas halverwege de tweede helft werden bij ons de bakens verzet en dan weten wij er toch een punt uit te slepen’, aldus Ahmad. Beide coaches waren na het zien van de uitslagen toch blij met deze puntendeling.

Voor meer beelden van dit duel in de Topklasse tussen RCL en DTS Ede klikt u hier