Berkel komt net te kort tegen ADO Den Haag (1-2)

Berkel redde het niet tegen Jong ADO Den Haag. In een matige wedstrijd was ADO Den Haag technisch iets vaardiger. De ploeg van coach Cees Kruys delfde het onderspit tegen de gedoodverfde kampioen maar de speelsters kregen wel een pluim voor strijd en inzet. In de 20e minuut kwam ADO Den Haag via een doelpunt van Nadine Noordam op voorsprong maar vijf minuten later trok Nadine Bier de stand weer in evenwicht. ADO Den Haag kreeg in deze fase wel de meeste kansen om opnieuw op voorsprong te komen.

Berkel - Jong ADO Den Haag
Na de pauze veerde Berkel heel brutaal op. Kreeg mogelijkheden maar het lukte de voorwaartsen niet om te scoren. Tien minuten voor tijd viel de beslissende treffer in dit duel. Een foutje ging eraan vooraf maar dat neemt niet weg dat de dropvolley van Nadine Noordam een uitzonderlijk doelpunt was. De wedstrijd was in handen van leidsman Bart Hertogs uit Scheveningen en die floot een prima partij.
Winst voor het ADO Den Haag van Marcel Valk en Alex Scholte die de ranglijst aanvoert en het kampioenschap binnen lijkt te halen. Dit alles in een bijzonder spannende competitie, zowel boven als onderin.

Berkel - Jong ADO Den Haag
Hoge verwachtingen maar bijzonder slecht weer op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland. Eerst een druilerige regen en een opkomende storm die dwars over het veld stond waar uiteraard beide ploegen mee te kampen kreeg. Maar dat beïnvloedde wel degelijk het spel van de twee aan elkaar gewaagde kemphanen.
Een gelijk opgaande nerveuze start met het zoeken naar ruimte. In de dertiende minuut was ADO Den Haag dicht bij het openingsdoelpunt. Een schot van Nadine Noordam toucheerde de deklat. Drie minuten later opnieuw een mogelijkheid voor ADO Den Haag via de snelle Maartje Looijen op rechts maar sluitpost Jennifer Gittling pareerde deze inzet knap.
Berkel - Jong ADO Den Haag

In de 20e minuut kwam Jong ADO Den Haag op voorsprong. Een voorzet van Maartje Looijen op de geheel vrijstaande Nadine Noordam die geen enkele moeite had om het leer achter Gittling in de touwen de schieten.

Berkel niet onder de indruk van deze achterstand trok moedig ten aanval. Een overtreding op de rand van de zestien bracht Lisa Wijnen in beeld maar doelvrouw Isa Pothof ging gestrekt. In de 25e minuut kwam Berkel langszij. Een hoekschop op links werd verlengd door Lindy Hogedoorn. De bal kwam vervolgens bij Nadine Bier die met het hoofd achterwaarts het leer in het net kopte.

Nadine Bier kopt de gelijkmaker voor Berkel in de touwen tegen ADO Den Haag.
Een gelijke stand in een inspiratieloos duel met vele passes aan beide kanten die niet aankwamen. ADO Den Haag verhoogde het tempo met wel degelijk een aantal kansen voor Maartje Looijen, Mijke Roelfsema en Jessie van Leeuwen maar de nauwkeurigheid ontbrak.

Berkel - Jong ADO Den Haag
In het tweede deel startte Berkel heel brutaal. Melanie den Dulk kreeg de mogelijkheid haar ploeg op voorsprong te zetten. Aan de andere kant was het de snelle Maartje Looijen die voorlangs schoot. In de 56e minuut een prima combinatie van Daphne Godee met Nadine Bier die bijna raak schoot. Berkel wilde een doorbraak forceren maar de prima spelende Demi Verlangen stond een vrije doorgang telkens niet toe.
De ingevallen Birgit Bijleveld uit de hofstad had bijna succes maar Jennifer Gittling pareerde dit schot. Aan de andere kant een aantal scherpe hoekschoppen die werden onderschept door Isa Pothof. ADO Den Haag kreeg ruimte door de druk die Berkel zette.

Een schitterend doelpunt in de maak van Nadine Noordam van ADO Den Haag tegen Berkel op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland.
In de 80e minuut profiteerde de Haagse formatie optimaal van die bewegingsvrijheid dit in combinatie met de stevige windvlagen. Een misverstand bij de meiden van Berkel ging er wel aan vooraf maar daar profiteerde Nadine Noordam volledig van. Een prachtige dropvolley gedragen door de wind viel hoog in de touwen. Een uitzonderlijk fraai doelpunt waarbij goed werd geprofiteerd van de elementen die ook bij het voetbal horen.
In de laatste tien minuten drong Berkel wel aan maar kon geen bres slaan in de hechtte verdediging van de formatie uit de hofstad.

Berkel - Jong ADO Den Haag
Winst voor ADO Den Haag door twee doelpunten van Nadine Noordam die na afloop volkomen terecht door coach Marcel Valk werd gecomplimenteerd. Valk was ook tevreden met dit resultaat. De overwinning was verdiend alhoewel de verhoudingen in deze competitie dicht bij elkaar liggen.
Ook coach Cees Kruys van Berkel was na afloop zoals altijd uiterst realistisch. ‘In het eerste deel kwamen wij vechtlust te kort. Vervolgens creëerden wij in de tweede helft te weinig mogelijkheden om in de laatste fase een doelpunt te moeten incasseren’, aldus Kruys. Voorts was hij van mening was dat Den Haag in speltechnisch opzicht wel degelijk de meeste aanspraak maakte op deze overwinning. Complimenteerde zijn meiden terecht voor de werklust en inzet.
Het is en blijft in de Eerste Klasse A een spannend geheel. Zowel bovenin met ADO Den Haag, SVS en VVIJ als onderin met iedere week verrassende uitslagen. Berkel had op basis van het enorme enthousiasme in de tweede helft wellicht iets meer mogen krijgen maar de bal is rond en de hevige rukwinden maakte het spel er niet aantrekkelijker op. Het is en blijft een bijzonder competitie.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en Jong ADO Den Haag klikt u hier.

Lees hier alles over over Lucia. De Pupil van de Week bij Berkel tegen ADO Den Haag.

Melissa is back in town

Fotonenexplosie bij Berkel twee

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: