Verdienstelijke overwinning van Delta Sports bij Berkel

Een dik verdiende 2-3 overwinning voor de meiden van Delta Sports. Met flair en elan werd gestreden waarbij het belang van dit duel voor de ploeg uit Houten helemaal duidelijk was. De thuisploeg kwam er op Sportpark Het Hoge Land niet aan te pas. Liet zich de kaas volledig van het brood eten en liep 80 minuten lang achter de feiten aan. Berkel had bij winst goede zaken kunnen doen maar dan moet er klaarblijkelijk wel een andere wind waaien over het kunstgrasveld.

Berkel - Delta Sports
De formatie van coach Jerry Brouwer kwam op 0-1 door een doelpunt van Hanna Heinen. Kansen om te stand te verdubbelen waren er zeker maar voor de pauze werd er niet meer gescoord.
In de tweede helft zorgde Nelleke Smits voor de 0-2 en een minuut later scoorde Nadia Roukes uit een vrije trap de aansluitingstreffer voor Berkel.

Druk van thuisploeg Berkel maar toch weer opnieuw Nelleke Smits die doel trof voor Delta Sports.  In de 81e minuut scoorde Melanie den Dulk de 2-3 voor Berkel.
In de resterende minuten was Berkel heel dicht bij de gelijkmakende treffer maar de verdediging van Delta Sports hield stand. Een terechte overwinning van Delta Sports en wat was sluitpost Jennifer van der Meulen daar blij mee.

De belangen groot bij dit zes punten duel. Voor thuisploeg Berkel was winst de aansluiting met het linker rijtje. Voor de meiden uit Houten was winst noodzakelijk om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Delta Sports kwam uitstekend uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van de goed fluitende Dirk Brinkman.
De meiden uit het Utrechtse lieten er geen gras over groeien en lieten direct al zien waarvoor ze waren gekomen. Zette Berkel volledig vast op eigen helft en dicteerde het spel. In de derde minuut de eerste uitgespeelde mogelijkheid voor de langbenige Nelleke Smits maar sluitpost Jennifer Gittling bood redding.

Nelleke Smits van Delta Sports met een uitgespeelde mogelijkheid.
Heerlijk voetbal van een gestructureerd en opportuun spelend FC Delta Sports met in de 13e minuut een vrije trap van aanvoerster Demi de Jong. Opnieuw doelvrouw Gittling die het leer keerde maar in de rebound waren Sophie Ouwehand en weer die opvallend spelende Nelleke Smits er heel dichtbij.

De meiden van Berkel waren niet in staat de sportieve inzet en beleving van hun tegenstander te doorbreken. Een ander spelpatroon om de bakens te verzetten was er niet bij. In alle facetten was Delta Sports de ploeg die het spelbeeld volledig in handen had. Dit alles in schril contrast met het duel dat Berkel verleden week tegen de Witte Welpen, de toekomstige semiprofs van Telstar, speelde in Nunspeet.
Pas in de 18e minuut de eerste aanval van de thuisploeg met Daphne Godee, Lindy Hogendoorn en een kopbal van Melanie den Dulk die echter geen doel trof. De meiden van coach Jerry Brouwer hadden het middenveld stevig in handen en als het gevaar niet van links kwam was het van rechts.

De inzet van Hanna Heinen gaat de doellijn over en Delta Sports op voorsprong tegen Berkel.
In de 21e minuut het dik verdiende doelpunt voor de meiden van Delta Sports. Een splijtende pass van links van Jolien Kool die Hanna Heinen op maat aanspeelde en zich heel knap tussen twee verdedigsters vrijspeelde om vervolgens het leer achter de kansloze Gittling in de touwen te schieten.
Nog meer mogelijkheden voor Delta Sports met Demi de Jong, Cato van Bergen, Nelleke Smits en Hanna Heinen. De ploeg troefde op alle fronten Berkel af en liet duidelijk zien voor de volle drie punten te komen. In de laatste fase van het eerste deel kwam thuisploeg Berkel iets meer in het spel voor.
Maar Leonie Moolhuijsen, Cathalijne Post en Marieke de Vries hielden de aanvalsters Nadine Bier, Romana Basilaris, Lindy Hogendoorn en Melanie den Dulk goed in bedwang.

Na de thee in de 47e minuut een katachtige reactie van sluitpost Jennifer van der Meulen. Ook aan de andere kant een prima redding van Jennifer Gittling op een inzet van Nelleke Smits. Zou je toch verwachten dat Berkel het initiatief naar zich toe zou trekken maar daarentegen maakte Delta Sports nog steeds het spel.

De 0-2 voor Delta Sports tegen Berkel wordt gescoord door Nelleke Smits.

Kwam ook heel simpel spelend op een 0-2 voorsprong in de 57e minuut. Een doelpunt van Nelleke Smits op aangeven van de mee opkomende Leonie Moolhuijsen.

De vrije trap van Nadia Roukes van Berkel valt met een fraaie curve rechtstreeks in het doel.
Slechts één minuut later schoot Nadia Roukes een schitterend genomen vrije trap direct in de touwen. Een prachtig doelpunt met een hele fraaie curve tot verbijstering van Van der Meulen die het leer over zich heen zag gaan. Hoop voor Berkel om dan uit stilstaande momenten hun slag te slaan. Opnieuw een vrije trap van Roukes werd in de doelmond gebracht maar de inzet van Chantal van Wijk ging naast.
In de 67e minuut scoorde opnieuw Delta Sports met natuurlijk Nelleke Smits die het leer in de touwen schoot. 1-3 op het scorebord en de strijd leek gestreden.

Een vrije trap van Nadia Roukes en uiterst rechts staat Lindy Hogendoorn gereed om te gaan scoren voor Berkel.
In de 81e minuut kwam Berkel via de keihard werkende Lindy Hogendoorn op 2-3. Een vrije trap van opnieuw Nadia Roukes werd in de doelmond gebracht en uiterst links kwam Lindy Hogendoorn voor haar directe tegenstander en schoot de bal achter Van der Meulen in het doel.
Op dat moment ging de knop om bij de speelsters van Berkel. Die begrepen na 80 minuten spel de belangen wat het is om degradatie te ontlopen. De rollen waren nu omgekeerd en met inzet werd getracht de gelijkmaker te scoren. De speelsters van Delta Sports hielden de hoofden koel en zich staande. Verdedigden de voorsprong met verve.

Het was zonder meer een verdienstelijke overwinning voor de ploeg uit Houten. Een meer dan verdiende ook want laat daar vooral geen twijfel over bestaan. Sluitpost Jennifer van der Meulen was dolblij met dit resultaat en een last viel van haar schouders na het laatste fluitsignaal. Ook Nelleke Smits straalde met haar twee fraaie doelpunten.
Bij Berkel hingen de kopjes en waren de druiven zuur in dit zes puntenduel. Coach Silvia Boogaard verwoordde het juist tegenover de groep. Slechts tien minuten spel is te weinig om potten te breken. Natuurlijk had de gelijkmaker nog kunnen vallen maar dat zou niet verdiend zijn geweest.
De winst mee naar Houten en dat voelde goed om toch de veilige haven te bereiken. Het is voor de ploeg het doel en met dit voetbal zeker realiseerbaar.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en FC Delta Sports klikt u hier.

Lees alles over de Pupil van de Week bij Berkel tegen Delta Sports.