RCL wint van Reiger Boys met 2-0

Drie vette punten erbij voor de Leiderdorpse Racing. Maar best was het allemaal niet. Een duel vol emotie en beleving die goed startte maar na de eerste fase niet meer het predikaat Topklasse meekreeg op Sportpark De Bloemerd.
De inzet was lijfsbehoud en dat werd vooraf door de coaches Arnold de Block van Reiger Boys uit Heerhugowaard en Haroon Ahmad van RCL al duidelijk gemaakt.
Coach Haroon Ahmad verlaat na drie jaar aan het eind van het seizoen de Leiderdorpse Racing en maakt plaats voor Janet Griffioen.

RCL - Reiger Boys
Voor de beide teams waren de drie punten dus van groot belang. Emotie, praten ja zelfs veel verbaal commentaar van de Noord Hollandse meiden op de beslissingen van de scheidsrechter. En juist dat paste niet in het straatje van de goed en strak leidende Langeraarder Metzler die Jaimy Visser al na een kwartier met twee maal geel wegstuurde.
De doelpunten waren eerlijk verdeeld over de twee speelhelften en de maaksters Sabine Verheul in de 42e minuut en Marijke van den Berg in de 57e speelminuut. Van den Berg scoorde uit een terecht toegekende strafschop wegens het onderuit halen van Samanta Stojanovic.

In de 15e minuut haalt Jaimy Visser Kirsten Kok onderuit. Dit zou bestraft worden met de tweede gele kaart.
RCL trok vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Metzler het spel naar zich toe. Maar de counters van Reiger Boys mochten er zijn. Messcherpe passes op Mayra Arroyo van onder meer Madelene Stoop. Mogelijkheden voor Jaimy Visser en Bonnie Smit terwijl ook Catja Suurmeijer en Sue-Ranie Hok-A-Hin zich in de picture speelden.
De Racing onder aanvoering van Kirsten Kok met mogelijkheden voor Marijke van den Berg, Quinty van der Velde en Dominique van Wensveen. Het was in die eerste fase een aantrekkelijk duel van twee team die wel degelijk op de aanval speelden voor het ultieme resultaat.

De eerste overtreding van Jaimy Visser die Geke Maat tegen het gras met de rubberen korrels werkt. Op zich niets aan de hand maar verbaal was Visser het niet eens met de beslissing van de leidsman en kreeg geel.
Een aantal overtredingen waar de meiden uit Heerhugowaard het duidelijk verbaal niet mee eens was leidde tot meer irritaties. Op zich juiste beslissingen van de scheidsrechter maar dit viel niet in goede aarde. Jaimy Visser kreeg geel vanwege commentaar en twee minuten later opnieuw vanwege het neerleggen van Kirsten Kok. Visser mocht vertrekken en benadeelde haar medespeelsters.
In de 19e minuut kegelde Quinty van der Velde het leer tegen de kruising. Drie minuten later kreeg Van der Velde een geheel vrije kans op aangeven van Sabine Verheul maar die inzet ging naast. Het wachten was op het bevrijdende doelpunt van de Racing maar Reiger Boys herpakte zich volledig. Bepaalde met tien man het spelbeeld en legde RCL haar wil op. Een fraaie slalom van Catja Suurmeijer had een beter lot verdiend terwijl ook Mayra Arroyo er heel dichtbij was.

Sabine Verheul van RCL kopt na een hoekschop van Kirsten Kok het leer snoeihard in de touwen.
De spelbeeld zakte met de zachtjes neervallende motregen weg. RCL kreeg de organisatie weer op orde. Was de aanvallende partij en een vrije trap van Samanta Stojanovic werd uitstekend gekeerd door Nicolle Martens, de jonge doelvrouwe van Reiger Boys. Kirsten Kok schoot in de 41e minuut vol op de kruising maar één minuut later was het wel prijs voor RCL. Een strakke hoekschop van Kirsten Kok werd door Sabine Verheul op schitterende wijze ingekopt.

Jill Gotink van RCL als spits aan de bal en passeert Catja Suurmeijer. Doelvrouwe Nicolle Martens bracht redding op deze inzet.
Na de thee bracht coach Haroon Ahmad Jill Gotink binnen de lijnen op een voor haar wel heel bijzondere plek. In de punt van de aanval maar deed baanbrekend werk. Een gevaarlijke kopbal van Dominique van Wensveen werd prima onderschept door Nicolle Martens. Ook in het team van Reiger Boys werden speelsters gewisseld. Het spelpeil daalde verder maar RCL dicteerde. Uit stilstaande momenten waren de meiden van Arnold de Block wel gevaarlijk maar Susan Hogenboom greep een aantal keren goed in. In de 55e minuut de mogelijkheid voor Jill Gotink die in combinatie met Kirsten Kok kon scoren maar haar snode plannen werden door sluitpost Nicolle Martens om zeep geholpen.

Marijke van den Berg schiet vanaf elf meter strak geconcentreerd het leer in de uiterste hoek.
In de 56e minuut een doorbraak op snelheid van Samanta Stojanovic. Werd echter binnen de zestien onreglementair tegen de kunstgrasmat gewerkt. Strafschop de enige en correcte beslissing. De koelbloedige strak voor zich uit kijkende Marijke van den Berg scoorde beheerst in de uiterste linker benedenhoek.
De wedstrijd was gespeeld alhoewel in de laatste fase coach Arnold de Block zijn meiden naar voren stuurde. Schoten van afstand van Demi Wustenhoff en Jent Bakker waren gevaarlijk maar doelvrouwe Susan Hogenboom hield professioneel de nul alhoewel ze wel een aantal keren gestrekt moest gaan.

Het winnende RCL met een prima ouverture in 2015Een duel tussen twee kemphanen die beiden de volle buit moesten binnenhalen. Madelene Stoop vertelde na het duel dat ze deze wedstrijd vooraf wel iets anders had voorgesteld. Wees naar de leidsman maar het gekke was wel dat Stoop realistisch genoeg was ook te constateren dat met tien vrouwen haar ploeg in een bepaalde fase het spelbeeld bepaalde. Het is stof tot nadenken.
Lisette Graafland van RCL was natuurlijk heel berekenend van mening dat haar ploeg het merendeel van de wedstrijd stevig in handen had en het spel bovendien helemaal controleerden. ‘Verdedigend is er vrijwel niets weggegeven en dat is de grote verdienste van het collectief’, volgens Graafland. Drie belangrijke punten erbij voor RCL en Reiger Boys speelt nu iedere zaterdag een finale om de punten te vergaren.

Meer beelden van het duel tussen RCL en Reiger Boys  ziet u hier.
De geheimen van Karolina.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: