Workshop Mokumé Gané

In het atelier van de Leidschendamse edelsmid Frans Penning wordt binnenkort een workshop Mokumé Gané gehouden. Deze workshop vindt plaats op 7 en 14 februari en wordt gegeven door kunstenares en vakdocente edelsmeden Greetje Sieders en edelsmid Frans Penning.

Kunstenares Greetje Sieders en Frans Penning
De fraaie Japanse versieringstechniek is een aansprekende vorm van het Edelsmeden. Het metaal krijgt met de diverse laagjes koper, zilver en andere metalen door het bewerken een patroon dat lijkt op houtnerf. Zonder gebruik te maken van soldeer worden de laagjes metaal aan elkaar verbonden.
Een bijzonder aparte vorm van edelsmeden die Greetje Sieders en Frans Penning als geen ander beheersen.

Diverse laagjes metaal op elkaar kenmerken deze van oudsher Japanse versieringstechniek.

Greetje Sieders is actief lid van Pulchri Studio, Kunstgroep Wassenaar, Artishock Rijswijk en de Haagse Kunstkring en vervaardigde voor de gemeente Rijswijk ondermeer de stadspenning en het ambtsketen. Exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland.

Edelsmid Frans Penning organiseert sinds 1973 cursussen en begeleidt de cursisten individueel. Het atelier is voorzien van het nodige professionele gereedschap waarmee alle denkbare technieken op het gebied van edelsmeden kunnen worden uitgevoerd.

De Haagse kunstenares Greetje Sieders en de Leidschendamse edelsmid Frans Penning
De Workshop Mokumé Gané vindt plaats in het atelier van Frans Penning. Gevestigd op Bedrijventerrein Oostvlietweg, Oostvlietweg 19 A, ingang De Star, net voorbij de kringloopwinkel van Het Goed.
Een folder met meer informatie over de Workshop Mokumé Gané kan worden aangevraagd via het inspreken van uw gegevens op telefoonnummer 070 – 320 06 63 of via e-mail. Het e-mail adres is g.sieders@ziggo.nl

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: