Leidsche Boys wint met 1-0 van Wassenaar

Leidsche Boys won van Wassenaar met het kleinst mogelijke verschil. Veel blessureleed bij Wassenaar en gepuzzel voor coach Albert van Biezen. De meiden van thuisploeg Leidsche Boys daarentegen bruisten van energie en hadden strak het heft in handen in het eerste deel van dit levendige duel.

Leidsche Boys - WassenaarWassenaar kwam sterk terug en scoorde een fraaie treffer maar die werd echter niet toegekend. Dat gaf de ploeg van coach Ron Kluivers vleugels om via een snelle counter toe te slaan.
Kelly Barends scoorde in de 34e minuut voor de thuisploeg. Het zou de winnende treffer blijken want in het tweede deel veranderde aan de stand niet meer. Leidsche Boys controleerde het duel. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Ben Vermond.

Leidsche Boys - Wassenaar
Thuisploeg Leidsche Boys kwam goed uit de startblokken op Sportpark De Vliet in Leiden. Chantal Vermond en Mariska Siebert kregen veel ruimte maar kwamen niet voorbij de sterk spelende Nina de Jong en Tessa Speijk. Wassenaar onder druk met een gevaarlijke vrije trap van Chantal Vermond die een prooi werd voor Kristel Valk, de gelegenheidsdoelvrouwe van Wassenaar.
Maar tevens Denise Oudshoorn en Kelly Barends waren er voor de Boys dichtbij. Ook Elise Groen schoot maar Kristel Valk redde uitstekend. Na een klein kwartier spelen kwam Wassenaar sterk terug. Kim Verhart, Chelle Willemse, Nina de Jong, Samantha van der Valk en Lisanne Vermeulen de gangmakers in de opbouwfase die de snelle spitsen Jet van Schie en Joanne Gordijn het leer in de voeten schoven.

Leidsche Boys - Wassenaar
In de 16e minuut kwam Wassenaar zelfs op voorsprong. Een fraaie vrije trap van Chelle Willemse werd door doelvrouwe Gigy Wallard niet juist beoordeeld en het leer glipte door haar vingers. Joanne Gordijn gaf het laatste zetje en scoorde. Iedere speelster van Leidsche Boys accepteerde dit tegendoelpunt maar de assistent scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Na afloop vertelde de rappe Gordijn wel degelijk op het moment van nemen van die vrije trap achter Cynthia Vermond te zijn gestart.
Wassenaar coach Albert van Biezen protesteerde en maakte zich zeker niet geliefd bij leidsman Ben Vermond.
Het groen-witte team wel degelijk van slag en daar profiteerde heel slim Leidsche Boys van. Eerst moest Niki van der Kraats een inzet van Elise Groen nog van de doellijn wegwerken maar de counters waren snel en bijzonder gevaarlijk van de Leidsche Girls.

Leidsche Boys - Wassenaar
In de 34e minuut een uitbraak van de snelle Kelly Barends die het leer bij de middellijn oppikte. Ging er als een haas vandoor recht op de target af en liet de uitstekend keepende Kristel Valk wel de gang naar het net maken. Een opsteker voor de thuisploeg maar ook nu een vlaggende assistent scheidsrechter die vertelde dat de bal met de hand meegenomen was tijdens de snelle uitbraak van Barends. Echter nu negeerde leidsman Vermond zijn assistent en dit tot woede van Wassenaar coach Albert van Biezen die nu echter wel niet geheel ongelijk had.
Dit overigens fraaie doelpunt van Kelly Barends werd gehonoreerd en de 1-0 een feit. Vlak voor de pauze kreeg Naomi Margaroli nog een prima mogelijkheid maar Kim Verhart redde voor Wassenaar op de doellijn in dit levendige duel met veel emotie.

Leidsche Boys - Wassenaar
In de tweede helft had de formatie van coach Ron Kluivers de touwtjes strak in handen. Heerste op het middenveld en Gaby van der Heiden stuurde aan. Wassenaar viel terug en moest een verdedigende positie innemen wat overigens prima lukte. Toch uitgespeelde mogelijkheden voor Mandy Oostveen en Chantal Vermond maar Sanne Heidinga, Joline Bruijs en Bonnie van der Toolen deden het goed daar achterin met natuurlijk Kristel Valk onder de lat.

Leidsche Boys - Wassenaar
Counters waren er wel voor Wassenaar en dan met name voor Jet van Schie en Lisanne Vermeulen maar die kwamen niet voorbij Kirsten Stuifzand en Annemarie Kuyvenhoven. Mariska Siebert en Elise Groen kregen voor Leidsche Boys nog uitstekende mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar die inzetten troffen geen doel. Vlak voor tijd brak Nina van den Broek door en werd ernstig gehinderd in de zestien. Ging op karakter door maar scoorde niet. De stand bleef zoals die was en dat was zeker niet onverdiend te noemen.

Leidsche Boys - Wassenaar
Verliezend coach Albert van Biezen van Wassenaar was realistisch genoeg om te constateren dat de winst van de thuisploeg in overeenstemming was met het spelbeeld. ‘Leidsche Boys had in het tweede deel het middenveld volledig in handen. Wij missen op die plekken speelsters die herstellende zijn van blessures en dan loop je nu achter de feiten aan’, aldus Van Biezen.  
Winnend coach van Leidsche Boys Ron Kluivers vond dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren en was uiterst tevreden over het resultaat van zijn meiden. ‘De tweede overwinning dit seizoen en dat smaakt naar meer’, vertelde een glunderende Ron Kluivers na afloop. Was nog wel van mening dat in sommige gevallen slordig werd omgegaan met de geboden mogelijkheden waardoor doelpunten niet werden verzilverd. Daar had Ron Kluivers het gelijk helemaal aan zijn kant. Een punt van aandacht voor op de trainingen.

Voor meer beelden van Leidsche Boys tegen Wassenaar klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: