Belegen Berkel Brigade luidt het nieuwe jaar 
in

Spraakmakende activiteiten bij cvv Berkel in de drie B hoek. Dit staat normaal gesproken voor Bleiswijk, Berkel en Bergschenhoek maar niet op 3 januari. Dan komt de Belegen Berkel Brigade in actie! De Berkel vrouwen van een aantal jaren geleden gaan weer het befaamde spelletje voetbal spelen. Komen in het veld tegen de huidige selectiespeelsters van Berkel. Dat wordt op 3 januari op Sportpark Het Hoge Land een schitterende ouverture van 2015. Aanvang van dit spektakel is 14.00 uur.

Berkel Vrouwen
De meeste van de vrouwen van vroeger leiden nu al heel keurig een gezinnetje. Met lief, veel kinders uiteraard en het nodige aan viervoeters. We spreken hier wel met een enorm respect over de kanjers uit het verleden. Die destijds als wilde Berkel-trienen bekend stonden en daarbij de grasprieten opvraten maar bovenal furore maakten. In sommige gevallen de boel zelfs onveilig maakten als we de meest imposante verhalen de revue laten passeren. 
Nee, nee we zullen niets verklappen maar die moeders van nu speelden wel klassevoetbal bij Berkel en dat was iets heel bijzonders. Werden ieder jaar kampioen en promoveerden naar de Eerste Klasse landelijk en zeg nu zelf, dat had toch niemand verwacht.

Berkel Golden Girls
Dat kwam wel even hard aan dat de vrouwen de mannen voorbij gingen. Maar de emancipatie is al vanouds en vooruitstrevend bij cvv Berkel in goede handen.
De vrouwenafdeling van Berkel werd in 1975 opgericht en de Berkel snoozen zijn uitgegroeid tot de grootste vereniging in de gehele regio. Met drie vrouwenteams in de competitie en een bloeiende jeugdafdeling met heel veel talent. In 2004 promoveerden de vrouwen naar de Eerste Klasse wat een absoluut hoogtepunt was in het bestaan van de vereniging. De ploeg degradeerde een jaar later maar promoveerde weer in 2007. Won in die periode zelfs de KNVB districtsbeker. Spelend in de op één na hoogste competitie van Nederland. Wie had dat ooit kunnen denken dat dit bij Berkel gerealiseerd kon worden.

Berkel - Berkel Golden Girls
De moeders van nu speelden tegen de satellietclubs van de Eredivisie voor Vrouwen. Donderdag in de Eredivisie spelen om vervolgens met ‘t Zand uit Tilburg met speelsters van profclub Willem II aan te treden op Het Hoge Land. De toenmalige coach John Rohling sprak er schande over en er werd wel degelijk een vuist gemaakt naar de KNVB toe. Het zijn slechts herinneringen aan vervlogen tijden. Eerst de euforie maar het tij keerde. Het werd laveren om de juiste koers te houden. Het gevecht van Patty Offers en onder extreme warme weersomstandigheden het vage lijf weten te redden. Het lukte, maar een jaar later moesten de vrouwen wel een stapje terug doen. Om het jaar daarop weer glansrijk te promoveren. Het jojo-effect ten voeten uit.

Berkel - Berkel Golden Girls
De wedstrijd tussen de moeders en de meiden onder leiding van niemand minder dan oudgediende Ton van der Vorm. Wel even om van te gaan genieten. Als coaches de mannen van het eerste uur, te weten Dick Fransen en Soebhas Ramdhan. En ondermeer speelsters als oud aanvoerster Janneke Westerhof, Corine Notenboom, Else Bak, Nanja Schorel, Michelle Arbman, Carine Verhoeff en Carina Gilhuys.
Na afloop kunnen de verhalen verteld worden in het gezellige clubhuis van Berkel.
We zijn met u reuze benieuwd wat dit spektakel gaat brengen.

Voor meer beelden van de Berkel Golden Girls klik hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: