Wassenaar wint verdient van Warmunda

Een volkomen verdiende overwinning van Wassenaar tegen Warmunda met een 2-1 eindstand. Thuisploeg Wassenaar op Sportpark Kerkehout oppermachtig en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Wassenaar speelde bruisend van energie in hoog tempo. Een klasse beter maar gescoord werd er niet in dit aantrekkelijke duel onder de bezielende leiding van scheidsrechter Gommans uit Gouda die een uitstekende wedstrijd floot.

SV Wassenaar - SV Warmunda
In het tweede deel opnieuw mogelijkheden voor Wassenaar de score te verdubbelen en dat gebeurde in de 54e minuut. De ploeg van coach Dinesh Manniesing  leek op rozen te zitten.
Warmunda sterk onder druk en had wat overtredingen nodig om zich staande te houden tegen de balvaardige spelers van Wassenaar. In de 73 minuut scoorde Warmunda de aansluitingstreffer en de rollen waren nu omgekeerd. De groen-witte formatie maakte het zichzelf heel erg moeilijk. Het was spannend en billenknijpend en Wassenaar kwam conditioneel te kort. Te nerveus spel alhoewel de thuisploeg een hele beste niet te missen mogelijkheid kreeg. Bijna kwam Warmunda in die laatste fase van de strijd nog langszij maar dat zou de verhoudingen niet juist hebben weergegeven.

In de tweede minuut scoorde Enis Korkmaz voor thuisploeg Wassenaar. Geen toevalstreffer maar een gedegen actie die fraai werd afgerond. Wassenaar spraakmakend en in een extreem hoog tempo werd de vesting van sluitpost Arthur van Dam van Warmunda onder pressie gezet. De groen-witte brigade voerde onder aanvoering van Ricardo Over de druk aanzienlijk op. Dirk van Leenen en Sjoerd van der Voort van Warmunda hadden hun handen vol aan de balvaardiger voorwaartsen van Wassenaar.

Wassenaar - Warmunda
Het leek slechts een kwestie van tijd te zijn voor het tweede doelpunt zou vallen in dit aantrekkelijke duel. De thuisploeg smaakmakend en behendig de aanval zoekend met mogelijkheden voor Frank Brouwer, Melik Kara, Eniz Korkmaz en Volkan Sarikaya. Het tweede doelpunt viel echter niet en in die laatste fase kreeg juist Warmunda met Loek Vleeshouwers een goede mogelijkheid.

In het tweede deel drie hoekschoppen op rij van de ploeg van coach Steef van Es uit Warmond maar telkens weer als rots in de branding Ricardo Over die slim redding bood. In de 54e minuut kwam Wassenaar op een verdienstelijke 2-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Melik Kara.
Warmunda in die fase sterk onder druk en de doorgebroken Volkan Sarikaya werd door aanvoerder Dirk Leenen tegen de grasmat gewerkt en kwam met geel heel goed weg.

Gevaarlijke vrije trappen maar uitstekend keeperswerk van Arthur van Dam van Warmunda. Wassenaar steevast de technisch betere ploeg maar een vrije trap in de 73 minuut van Sjoerd van der Voort zou het spelbeeld gaan veranderen. Het leer werd aangetikt via Marvin de Klerk en de aansluitingstreffer een feit.
In de laatste fase maakte de Wassenaarse ploeg het zichzelf knap lastig. De spanning nam toe alhoewel in de 79e minuut Volkan Sarikaya had moeten scoren. Deed dit echter niet en Warmunda rook mogelijkheden. Een laatste offensief van de ploeg uit Warmond en het billenknijpen nam een aanvang. Spannend tot in de allerlaatste minuut want Loek Vleeshouwers schoot vlak voor tijd nog rakelings naast.

SV Wassenaar - SV WarmundaEen verdiende winst op basis van een overtuigende en bovendien bruisende eerste helft. Wassenaar coach Dinesh Manniesing was tevreden met het resultaat maar was ook van mening dat 90 minuten spel meer vergt van zijn manschappen. ‘Een probleem met het verdelen van de krachten want we kwamen in de laatste tien minuten absoluut te kort’. Een juiste uitspraak en het ultieme doel voor Wassenaar is een periodetitel binnen te slepen. Die mogelijkheden zijn er zeker aanwezig.

Meer beelden ziet u hier van het duel tussen Wassenaar en Warmunda.