Romana Basilaris verlichtend bij Berkel

Een opvallende verschijning deze 16-jarige met een betoverend mooie naam. Vernoemd naar Rome en voldoet ten volle aan die elementen die vroeger het leven in essentie bepaalden. Nu speelt de jonge dame in het keurkorps bij de grote vrouwen van coach Cees Kruys en heeft het daar onwijs naar haar zin. Wie trouwens niet, want ondanks de wat mindere ouverture in de competitie zit de tweede winst nu wel mooi in de pocket. Met in ieder gewonnen wedstrijd wel twee wel heel fraaie doelpunten van Romana Aphroditi. Uit de eigen jeugdopleiding doorgestroomd naar het grotere werk.

Romana Basilaris
Romana laat zich op de groene mat duidelijk gelden. Mooie elegante, temperamentvolle bewegingen om tegenstandsters te misleiden. Dat lukt de kleine speelster uitstekend. Haar vader is van Griekse komaf dus haar betoverende karakter komt niet van een vreemde. Haar tweelingbroer weet ook alles van voetbal. De twee speelden in de F en E-jeugd samen maar Romana maakte op D-niveau de overstap naar cvv Berkel en heeft daar geen moment spijt van gehad. 
Speelde in de afgelopen seizoenen in de punt van de aanval bij de Berkel MB jeugd. Op speelse wijze in een fantastisch elftal met prima resultaten. Heeft daar heel goede herinneringen aan.

Zowel tegen IJzendijke als Smerdiek scoorde Romana Basilaris twee doelpunten.
De jonge dame vertelt met een bepaalde gedrevenheid haar verhaal. Betrekt ook heel enthousiast haar jongste broertje Lisandro erbij. Twee jaar pas maar Romana is steevast van plan om van Lisandro een grote voetballer te maken. De ervaringen die Romana nu opdoet worden doorgegeven. Nu nog in de speeltuin of op het grasveldje maar over een paar jaar bij Berkel natuurlijk, de ploeg waar het gaat gebeuren.

 Weet trouwens als geen ander dat de stap van de MB1 naar de vrouwen keurkorps een grote is. ‘Een wereld van verschil’, zegt Romana. Ze is nu de jongste speelster met haar zestien lentes en ervaart de vrouwen selectiegroep als heel erg serieus maar ook onwijs gaaf. ‘Natuurlijk, het was wennen voor mij want ook de trainingen waren veel zwaarder en fysiek kom ik nog wat tekort in de wedstrijden’, vertelt de pittige linker spits van Berkel.

Romana Basilaris, de snelle linkerspits van Berkel.
Inmiddels een aantal wedstrijden gespeeld en dus wat ervaring rijker. Fysiek moet ze nog groeien maar Romana is erg slim en beheerst op sublieme wijze de techniek van het spelletje. En van die grote meiden leert ze iedere week weer iets bij in samenspraak met de complete begeleiding rond het elftal. Staat daar ook heel duidelijk voor open. De sfeer is uitstekend en Romana krijgt het vertrouwen en durft daardoor ook acties te ondernemen.
Scoorde tegen IJzendijke op eigenzinnige wijze met lef twee vet coole wonderschone doelpunten. Net als trouwens tegen Smerdiek, die andere ploeg uit Zeeland. Als een echte onvervalste ster, geen mythe maar de pure realiteit. Blij met de overwinningen is ze als geen ander maar beseft dat er nog grote stappen gemaakt moeten worden. ‘Trainen en luisteren naar de coaches en begeleiding om het geleerde in de praktijk te brengen’.

Romana Basilaris van cvv Berkel in actie.
Leergierig is ze zeker, de scholiere aan de christelijke scholengemeenschap Melanchton in Bergschenhoek. Ze doet het gymnasium en vindt vreemde talen boeiend. Dit perspectief nu nog niet helder maar doorstuderen uiteraard een optie. Chillen met haar vriendinnen en vrienden hoort ook bij het sociale geheel. En natuurlijk voetbal, haar sport. De toekomst gaat het uitwijzen. 
Rome en schoonheid de twee invalshoeken voor succes. Romana kan zonder meer een hele grote speelster worden maar voorlopig etaleert ze dit wel bij Berkel. Want bij Berkel voelt ze zich thuis.

Auteursrechten voorbehouden © Stichting Lira

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: