Wartburgia pakt volle buit bij RCL

In de eerste helft kreeg het publiek waar voor zijn geld. Een prima partij voetbal tussen RCL en Wartburgia die het aankijken meer dan waard was. Een duel in de Topklasse voor vrouwen op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. RCL nam brutaal het initiatief en scoorde de 1-0 via Quinty van der Velde. Kreeg nog meer mogelijkheden maar wist niet meer te scoren. Coach Suzanne Bakker van Wartburgia verzette de bakens en de rollen waren nu omgekeerd. Alex Baarda scoorde voor Wartburgia de gelijkmaker. De Amsterdamse formatie trok het spel naar zich toe en de logische 1-2 werd gescoord door Shannon Molleman.

Esmeralda de Vlugt van RCL is Linda Bos van Warburgia te vlug af.
Na de pauze dirigeerde aanvoerster Anouk Wisse van Wartburgia de wedstrijd terwijl het duel wegzakte. Thuisploeg RCL kreeg via de counter spaarzame mogelijkheden maar Eefje Muselaers kwam een aantal keren goed tussenbeide. Halverwege de tweede helft gooide Shannon Molleman de wedstrijd in het slot en scoorde de 1-3 wat tevens de eindstand betekende. De strijd gestreden en een verdienstelijke overwinning voor het veerkrachtige en jubilerende Wartburgia die de aansluiting weer heeft in de top van de ranglijst. Voor het door blessures zo getergde RCL was dit na een goede reeks een domper maar Wartburgia was de meest assertieve ploeg. De scheidsrechter was Peter den Hartog uit Den Haag en die floot een uitstekende wedstrijd.
Aanvoerster Anouk Wisse van Wartburgia in duel met Dominique van Wensveen van RCL.

Thuisploeg RCL trok direct het initiatief naar zich toe. Een pass van Solange de Smit op Esmeralda de Vlugt de eerste mogelijkheid voor de Racing maar sluitpost Eefje Muselaers greep goed in. Ook een vrije trap van Quinty van der Velde was een prooi voor de Amsterdamse doelvrouwe. De Leiderdorpse Racing met Geke Maat en Dominique van Wensveen als spelbepalende speelsters duidelijk beter dan hun opponent Wartburgia.
Een speldenprik van Wartburgia, die moeite had het spel onder controle te krijgen, met Anna Claus, Alex Baarda en de pass van Jorinda Schuit op Shannon Molleman die net over de deklat schoot. In de tiende minuut weer die Alex Baarda maar sluitpost Susan Hogenboom bood redding. Een schot van afstand van Bouchra Moudou had ook niet het gewenste effect.
In de veertiende minuut kwam RCL op voorsprong. Een overtreding van Maureen van Iwaarden ging hier aan vooraf.
Quinty van der Velde van RCL kopt de bal in de touwen en zet RCL tegen Wartburgia op voorsprong.

Een schitterend genomen vrij trap van Dominique van Wensveen werd door Quinty van der Velde perfect achter Muselaers in de touwen gekopt. RCL verdiend op voorsprong met in de 17e minuut de ultieme mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Een vrije trap van Quinty van der Velde kwam voor de voeten van aanvoerster Kirsten Kok die zich handig vrijspeelde. Kreeg vrij baan en kwam oog in oog met Muselaers. Echter de inzet van Kok rolde langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.
Kirsten Kok van RCL met een kans om van te smullen.

Wartburgia kwam niet in het eigen spel maar dat veranderde na ruim 20 minuten. Strateeg Suzanne Bakker greep in en zette een aantal speelsters op een andere positie. Een gouden zet want het spelbeeld kantelde volledig. Het middenveld werd door Wartburgia overgenomen en Anouk Wisse kon simpel het spel gaan verdelen.
Mogelijkheden voor Michelle de Heer en Shannon Molleman en een fraaie redding van sluitpost Susan Hogenboom op een inzet van Alex Baarda.
De mogelijkheid voor Jorinda Schuit van Wartburgia maar het leer toucheerde de staander.

Na 25 minuten spel voerde Wartburgia de druk op de RCL vesting op. Kreeg ruimte alhoewel juist uit stilstaande situaties de Racing gevaarlijk was.
Weer zo’n prima vrije trap van Dominique van Wensveen die net werd overgeschoten door Sabine Verheul. Spannend, dat zeker want Solange de Smit onderschepte het leer en paste op Esmeralda de Vlugt die de mogelijkheid kreeg maar weer die Eefje Muselaers die daar tussen zat.
In de 29e minuut een pass van Maureen van Iwaarden op Jorinda Schuit die een vrije doorgang kreeg. Had zeker en vast snode plannen maar schoot het leer tegen de staander.
Alex Baarda van Wartburgia brengt de stand tegen RCL weer in balans.

In de 30e minuut kwam Wartburgia langszij. Linda Bos met een prima pass op Alex Baarda die het leer fraai achter Hogenboom in het net schoot.
De twee sportieve kemphanen op gelijke hoogte en de Leiderdorpse Racing aangeslagen. In de 35e minuut kwam Wartburgia op voorsprong. Een dekkingsfout ging hieraan vooraf en Jorinda Schuit maakte daar dankbaar gebruik van. Was via de rechterflank door de vijandelijke linies gebroken en schoof uitstekend de bal in de voeten van de inkomende Shannon Molleman die geen fout maakte.
Shannon Molleman brengt op aangeven van Jorinda Schuit Wartburgia op 1-2 in de wedstrijd tegen RCL.

De bakens zouden verzet moeten worden bij de Racing uit Leiderdorp. Gevaarlijke hoekschoppen van Kirsten Kok maar Muselaers pareerde de inzetten. En reageerde prima op een kopbal van Quinty van der Velde. Maar veel verder kwam RCL nog niet.
Wartburgia hield ook in het tweede deel de regie volledig in handen en Jorinda Schuit schoot voorlangs.
Countervoetbal van RCL en er kwamen wel degelijk mogelijkheden maar de rood-witte voorwaartsen faalden. Kirsten Kok kreeg weer een fraaie kans maar kon het net niet doen bollen. Weer zo’n ultieme mogelijkheid de score in balans te brengen maar speltechnisch en tactisch waren de Amsterdamse meiden de dominerende partij.
Op aangeven van Alex Baarda scoort opnieuw Shannon Molleman voor Wartburgia.

In de 70e minuut maakte Shannon Molleman op aangeven van Alex Baarda aan alle onzekerheid een einde en scoorde de 1-3.
De wedstrijd gespeeld en zakte volledig weg. Natuurlijk wat kansen voor de Racing. Riejette de Roo van RCL aan de basis van twee gevaarlijke aanvallen maar het lukte de spitsen niet om de aansluitingstreffer te scoren.
Kirsten Kok van RCL is Maureen van Iwaarden van Wartburgia voorbij maar deze inzet zou geen doelpunt opleveren voor RCL.
Een verdiende winst voor Wartburgia die de aansluiting met de top in eigen handen heeft. Coach Suzanne Bakker was tevreden maar had haar terechte kanttekeningen bij dit resultaat. Verliezend coach Haroon Ahmad was teleurgesteld en wordt nog steeds achtervolgd door het leed van de vele blessures. Te veel speelsters kijken nu nog langs de zijlijn toe. Een kwestie van tijd, maar die tijd begint wel te dringen voor de Leiderdorpse Racing. Op de ranglijst neemt de voormalige landskampioen een gedeelde laatste plaats in en daar hoort de Leiderdorpse Racing niet thuis.

Voor meer beelden van het duel in de Topklasse tussen RCL en Wartburgia klikt u hier.

Chelsea Disseldorp, de RCL speelster van het seizoen.