Bruisend Berkel naar winst tegen IJzendijke

De eerste overwinning in dit seizoen voor Berkel is een feit. Nog wel tegen promovendus IJzendijke uit Zeeuws Vlaanderen dat in de subtop goed meedoet. Berkel bruiste van energie en met wervelende acties werd het verschil in doelpunten omgezet. IJzendijke vergat na een sterke start om collectief ten strijde te trekken. Berkel deed dit duidelijk wel en oogde fris en monter met fraaie mogelijkheden.

Thea de Blaeij van IJzendijke in duel met Sandra Welles van Berkel.
Na een 3-1 stand na 45 minuten werd het 5-3 in het voordeel van Berkel. De doelpunten in de eerste helft werden gescoord door Thea de Bleaij voor IJzendijke en Lindy Hogedoorn, Nadine Bier en Romana Basilaris voor thuisploeg Berkel.
Het werd in de tweede helft 3-2 door Annelien van Hecke en Daphne Godee scoorde heel mooi de 4-2 in het voordeel van Berkel. Het bleef spannend want in de slotfase werkte verdedigster Nadia Roukes het leer nog in eigen doel maar op de valreep scoorde opnieuw Romana Basilaris met een werkelijk schitterend doelpunt. Berkel speelde het spel slim en sloeg op de meest beslissende momenten keihard toe. Promovendus IJzendijke speelde onherkenbaar waarbij een groot gedeelte van de wedstrijd de linies niet aansloten. Een dik verdiende 5-3 overwinning voor Berkel in een attractief sportief duel die perfect werd gefloten door Johan van Eijsden uit Zoetermeer.

Berkel - IJzendijke
IJzendijke liet direct zien waar het voor kwam. In de vierde minuut scoorde Thea de Blaeij na een prima combinatie tussen Kelly van Leeuwe en Carmen Foks. Een gelopen koers bijkans maar zo werkt dat niet bij Berkel. De zwaar geblesseerde Berkel coach Cees Kruys had als uitvoerders van snode plannen Ronald Lamens en Johan van Aalst naar voren geschoven binnen de lijnen bij de dug-out.

Thea de Blaeij scoort voor IJzendijke de 0-1 tegen Berkel.
Nadat Romana Basilaris de kemphanen bijna op gelijke hoogte had kunnen brengen in de achtste minuut was het drie minuten later wel raak.
Sandra Welles met een voorzet op Lindy Hogedoorn die met het hoofd de gelijkmaker scoorde. Kimberley Houwaart liep nog een gat dicht en gevaarlijk de hoekschoppen van Thea de Blaeij. Kelly van Leeuwe kopte echter net over.

Lindy Hogedoorn van Berkel scoort de gelijkmakende 1-1 tegen IJzendijke.
Berkel trok het initiatief naar zich toe en kreeg het middenveld in handen. In de 20e minuut had Lindy Hogedoorn moeten scoren maar aan de andere kant weer kansen uit hoekschoppen. Aanvoerster Maud Kuijpers van IJzendijke kopte het leer in de handen van Berkels sluitpost Jeniffer Gittling.
Druk van Berkel met weer die slimme Lindy Hogedoorn die een panklare bal hoog over schoot. Ruimte aan de andere kant voor Thea de Blaeij maar Jennifer Gittling redde heel knap op deze inzet.
Lindy Hogedoorn werd in de 26e minuut aangespeeld door de jeugdige Romana Basilaris. Hogedoorn zette op haar beurt wervelend drie verdedigsters op het verkeerde been en leek zelf te gaan scoren maar het leer werd nog net getoucheerd door doelvrouwe Liza Catseman. Op rechts stond Nadine Bier die het leer hoog in de touwen jaste.

Natuurlijk Nadine Bier van Berkel die de thuisploeg naar 2-1 schiet tegen IJzendijke.
In het laatste kwartier van de eerste helft was het Berkel die met eensgezind collectief spel de meiden uit Zeeuws Vlaanderen onder druk zette. De Tieke meiden kwamen er niet meer aan te pas. Daphne Godee en Sandra Welles kregen voldoende mogelijkheden maar scoorden niet.
Wel die kleine dekselse Griekse godin Romana Basilaris. Een pass in de 40e minuut van Lindy Hogedoorn op Basilaris die met een simpele beweging vrij spel kreeg en net buiten de zestien uithaalde. Het projectiel verdween onhoudbaar in de kruising en Berkel op 3-1.

Ramona Basilaris van Berkel passeerde Nouk Wiersum om vervolgens uit te halen. Het leer verdwijnt in de kruising en 3-1 voor Berkel tegen IJzendijke.
IJzendijke moest na de pauze uit een ander vaatje tappen maar kreeg nog een domper. Nouk Wiersum moest met een blessure het veld verlaten en Marjolein de Munck haar vervangster. Bo Verduijn mocht meters maken en Jennifer Gittling bood redding. In de 56e minuut scoorde IJzendijke de aansluitingstreffer. Annelien van Hecke de maakster na een mooie combinatie tussen Maud Kuijpers en Kelly van Leeuwe.

Annelien van Hecke van IJzendijke brengt de spanning weer terug in het duel tegen Berkel,
IJzendijke kwam beter in het spel en een boeiende wedstrijd kreeg het publiek voorgeschoteld. De befaamde scherpte bij een vrije trap van Maud Kuijpers had dit keer geen resultaat. Het lukte IJzendijke niet een bres te slaan en Berkel wilde zekerheid. In de 73e minuut een pass van Tara de Boe die in de voeten werd gespeeld van Daphne Godee. Een snelle actie met meters het gevecht maar het leer werd heel brutaal onhoudbaar door Godee in de touwen geschoten. 4-2 op het scorebord met nog ruim een kwartier te gaan. Dit voelde niet goed voor promovendus IJzendijke die zich de Hollandse kaas van het brood liet eten door het eendrachtig optreden van Berkel met inbegrip van Jennifer Gittling die Thea de Blaeij te vlug af was.

Daphne Godee van Berkel op weg naar de 4-2 in de wedstrijd tegen IJzendijke. Vijf minuten voor tijd nam de spanning weer toe door Nadia Rouwkes die ongelukkig haar eigen doelvrouwe passeerde. Maar in de voorlaatste minuut maakte Romana Basilaris aan die spanning een einde door een wonderschoon doelpunt te scoren. Kreeg de bal van Chantal van Wijk en speelde zich knap vrij om vanaf ruim 25 meter vernietigend met rechts uit te halen. Het leer verdween onhoudbaar voor Liza Catseman in de rechter bovenhoek. 5-3 en de wedstrijd gespeeld.

Romana Basilaris haalt vernietigend uit en een wondermooi doelpunt in de maak tegen IJzendijke. Basilaris bepaalde de eindstand op 5-3.

Een aantrekkelijk maar bovenal sportief duel met gele kaarten voor Kimberley Houwaart voor Berkel en Marjolein de Munck voor IJzendijke.
Het harmonieus collectief spel van Berkel leverde de eerste overwinning op. Een dikverdiende trouwens waarbij de meiden van IJzendijke teveel achter de feiten aanliepen.
Sluitpost Liza Catseman was na afloop uiterst teleurgesteld. Zij was niet de enigste. Het normaal opportuun spelende IJzendijke kwam in dit stuk niet voor.
Nadine Bier van Berkel was erg blij met deze eerste winst en straalde van oor tot oor. ‘Vertrouwen, rust en een grote dosis wilskracht’, de ingrediënten voor succes, aldus Nadine Bier. Coach Ronald Lamens kon zich hierin vinden maar voegde er nog aan toe dat Berkel jarenlang een onneembare vesting is geweest en dat het collectief belang die situatie weer in ere kan herstellen.

Voor meer beelden van het duel van Berkel tegen IJzendijke klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: