Wartburgia wint bij Berkel met het kleinst mogelijke verschil

Winst voor Wartburgia op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland in een rommelig duel tegen Berkel. Het werd in de 17e minuut 0-1 door een doelpunt van Latoya Mitchell op aangeven van Dolly van der Voort.

Doelpuntenmaakster Latoya Mitchell van Wartburgia.Een fase waarin Wartburgia duidelijk het verschil maakte. Berkel kwam wel terug in het duel maar de linies sloten niet goed aan. Te nerveus spel alhoewel er wel kansen werden gecreëerd. Er vielen in het duel geen doelpunten meer maar wel veel gele kaarten en zelfs een rode kaart.
Opvallende rol bij thuisploeg Berkel was voor de jonge Romana Basilaris die uitstekend werk liet zien en bijna scoorde. Bij het jarige Wartburgia een aantal mogelijkheden voor aanvoerster Ilja Grammer maar sluitpost Jennifer Gittling bood keer op keer redding.

Latoya Mitchell van Wartburgia in duel met nieuwbakken Tante Chantal van Wijk van Berkel.
De openingsfase was voor Berkel maar het Amsterdamse Wartburgia kwam al snel in het eigen ritme. Speelde technisch en tactisch aanzienlijk beter in die beginfase. In de 17e minuut kwam Wartburgia volkomen terecht op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Latoya Mitchell op aangeven van Dolly van der Voort. Na ruim een half uur spel kantelde het duel en kwam Berkel op inzet terug. Druk van de blauw-gele voorwaartsen en daardoor ruimte en mogelijkheden voor de Amsterdamse meiden van coach Nick Brandsma.

Discussie en verantwoording tussen leidsman Slierendrecht en Wartburgia coach Nick Brandsma.
Een opvallende rol was weggelegd voor leidsman Slierendrecht die maar liefst vijf gele kaarten uitdeelde aan de Amsterdamse meiden. Rood was er voor Wartburgia coach Nick Brandsma. De onderlinge duels op zich gaf daar zeker geen aanleiding toe. Na afloop vertelde de leidsman lekker gefloten te hebben maar wilde verder niet ingaan op de beweegredenen van zijn beslissingen. 
Latoya Mitchell kreeg geel wegens opmerkingen net als Tamira van Heerwaarden, Laura Jansen en de uiterst vriendelijk ogende Emma Birnie. Een terecht gegeven gele kaart was er wel voor Gaby Verberg die de broek van Nadia Roukes van het lijf trok.
De scheidsrechter floot op zich niet slecht maar kon niet alles waarnemen. Coach Brandsma wilde telkens de reden weten waarom een bepaalde beslissing werd genomen. Verbaal zeker geen beledigende woorden die in andere duels steevast wel aan de orde zijn en waar geen aandacht aan wordt geschonken. Voor deze vragen werd Nick Brandsma bestraft met rood en mocht achter het hek plaatsnemen.

Romana Basilaris van Berkel in een opvallende rol.
Ook het Berkelse publiek was van mening dat de leidsman op een wel ludieke wijze omging met de kaartenparade en dit op Monumentendag. Het spekken van de KNVB-kasgelden werd genoemd maar in feite was het thuisploeg Berkel die in dit duel het onderspit delfde met te lief en aangepast spel aan deze ongewenste omstandigheden.
Na afloop van dit duel werd mij verzocht de commissiekamer te verlaten. Verteld dat mijn aanwezigheid bij CVV Berkel niet langer op prijs wordt gesteld. Zonder motivatie van redenen maar wel voor heden en toekomst waarvan akte.

Voor meer beelden van het duel tussen Berkel en Wartburgia klikt u hier.

Lees alles over Mirjam, Berkel’s Pupil van de Week bij dit duel.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: