RCL en RKHVV houden elkaar in balans (1-1)

Zowel het Leiderdorpse RCL als de Blauwenburcht bewoonsters uit Huissen maakten geen aanspraak op de winst. De wedstrijd was matig maar dat werd door de twee coaches als normaal ervaren. Yoes Aaroub van RKHVV en Haroon Ahmad van RCL waren het met elkaar eens dat een openingsduel vaak het aftasten is van de mogelijkheden. In de eerste helft kregen de meiden uit het Gelderse Huissen mogelijkheden voldoende om afstand te nemen. Doelvrouwe Susan Hogenboom trad daarnaast ook een aantal keren daadkrachtig op. Het verschil duidelijk in het voordeel van RKHVV maar de speldenprikken van RCL mochten er ook zijn.

Duel tussen Marieke Peters van RKHVV en links Samanta Stojanovic van RCL.
Na de thee omzettingen in het team van RCL dat in de 54e minuut op voorsprong kwam. Debora van der Meer scoorde na een hoekschop van Bianca van der Meer. RKHVV van slag maar de formatie herstelde zich en zocht de aanval weer op. In de 42e minuut mocht Suus Daniëls de terecht door leidsman Teun Klomp gegeven elf meter trap nemen en scoorde de gelijkmaker.

Vrije kans voor Samanta Stojanovic van RCL maar het leer zou geen doel treffen.
Thuisploeg RCL opende sterk met Esmeralda de Vlugt die in de eerste minuut bijna kon toeslaan. Aan de andere kant kansen voor Arte Brueren en Roxanne van de Rhee en een verdienstelijke lob van Marieke van Ottele. Mogelijkheden voor de meiden uit het Gelderse Huissen die het spel naar hun hand zette. Beter combinerend met crosspasses die de druk op de vesting van de Racing opvoerde. Dat hield echter wel in dat de Leiderdorpsen ruimte kregen. Eerst Romy Siera en even later Samanta Stojanovic die zich knap had vrijgespeeld en voor de Racing doel had moeten treffen. Ook een inzet van Nathalie Vosse werd net over geschoten.

Suus Daniëls van RKHVV heeft de hoek voor het uitkiezen maar haar inzet gaat naast het doel van Susan Hogenboom van RCL.
Het spel wel in handen van de Blauwenburcht bewoonsters met Suus Daniëls in jawel de dertiende minuut. Had de hoek voor het uitkiezen maar schoot naast.
Kelly de Poel op aangeven van Daniëls kon het net ook niet doen bollen. Sluitpost Susan Hogenboom van de Racing deed het uitstekend maar de kansen waren voor de RKHVV voorwaartsen die hun mogelijkheden niet verzilverden. Het gehavende elftal van RCL, met de meeste basis speelsters geblesseerd langs de zijlijn, kon geen grip krijgen op het spel.

Debora van der Meer van RCL haalt met links uit en scoort tegen RKHVV de eerste treffer van dit seizoen.
Na de thee een organisatorische wijziging met een aanvaller ingestelde thuisploeg. Bianca van der Meer op een meer dan vertrouwde positie met steevast in haar kielzog Marieke Peters. Een mogelijkheid voor Esmeralda de Vlugt maar doelvrouwe Ashley Laurentzen greep goed in.
In de 54e minuut een hoekschop die werd genomen door Bianca van der Meer. Sluitpost Ashley Laurentzen zat er goed tussen maar het leer kwam voor de voeten van Debora van der Meer. Die bedacht zich geen moment en scoorde voor RCL de openingstreffer.

Bianca van der Meer van RCL met in haar kielzog Marieke Peters van RKHVV.
De meiden van coach Yoes Aaroeb van slag en RCL leek nogmaals toe te slaan. Samanta Stojanovic kreeg een mogelijkheid maar Ashley Laurentzen zat daar goed tussen. Ook nog een mogelijkheden voor Debora van der Meer maar ook deze inzet trof geen doel.
RKHVV herstelde zich knap en Susan Hogenboom deed baanbrekend werk op inzetten van Loïs van Daalen, Marieke van Ottele en Suus Daniëls.
Maar in de 87e minuut werkte de jonge Quinty van der Velde Suus Daniëls tegen de grasmat en de juiste beslissing van leidsman Teun Klomp was een strafschop. Suus Daniëls maakte geen fout en scoorde de verdiende gelijkmaker.

Vanaf elf meter gaat Suus Daniëls voor RKHVV de gelijkmaker scoren tegen RCL in Leiderdorp.
Een juiste uitslag want geen van de twee ploegen maakten aanspraak op de winst alhoewel de beste kansen voor de Blauwenburcht meiden was. Maar het verzilveren van kansen is een vak apart en Susan Hogenboom een bijkans onneembare veste.

Voor meer beelden klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: