Hendrik vertrekt naar de gordel van smaragd

De man die bijna de hele wereld vanuit zijn truck heeft gezien gaat opnieuw zijn grenzen verleggen. Het kleine mannetje Hendrik werd in het midden van de vorige eeuw in het klooster tussen de balen stro al krijsend gevonden. Vond later zijn weg als trucker met de vele paardenkrachten en is sinds kort recyclingdeskundige. Nu vertrekt onze Hendrik naar de Indonesische archipel. Wij weten echter niet of hij terugkeert en weer voet gaat zetten op de oer Hollandse klei.

Hendrik vertrekt naar de Indonesische Archipel. Groet iedereen en wenst iedereen het allerbeste toe. Het is trouwens maar 14 uur met de vlieger.
Het land wat een enorme aantrekkingskracht op onze man Hendrik heeft en dat prachtig werd omschreven door Multatuli. Beschikt over voldoende natuurlijke rijkdommen. Edelmetalen, olie, rubber, hout en vruchtbare grond voor de verbouw van rijst en exportgewassen als katoen. Bestaat uit 13667 eilanden met driehonderd verschillende volkeren. Elk met een eigen cultuur en godsdiensten als christendom, boeddhisme, islam en hindoeïsme. 
Met het Pancasila als leidraad voor de Indonesische staat: Geloof in de almachtige god (al na gelang het geloof), eenheid van staat (nationalisme), een rechtvaardige en beschaafde mensheid, op overeenstemming van gevoelens gebaseerde democratie en als laatste sociale gerechtigheid.
Dit alles is bij onze man Hendrik op het lijf geschreven. Daarnaast de uiterst sterke familiebanden. Het hergebruik van spullen is helemaal zijn ding. Geen westerse wegwerp cultuur maar voedsel op een bananenblad en nog veel meer.


Verhalen uit het verleden zijn er voldoende maar het belangrijkste de voorvallen bij het Hollands Diep. Hendrik kreeg de altijd te zwaar beladen truck niet over brug naar Moerdijk. En dat gebeurde wel met regelmaat. Sindsdien zit Hendrik in het recyclingproces van kokosnoten en weet alles af van de houtcultuur. Hergebruik van producten voor andere doeleinden.
Hendrik leeft net als vroeger dichtbij de natuur en is daarnaast uiterst zorgzaam. 
Ook voor alle dieren die zijn pad kruisen. Eten voor kat, hond, kippen en geiten, het maakt Hendrik niet uit. Hij zorgt ervoor dat het in orde komt ook bij sneeuwval en extreme koude.

Hendrik uiterst zorgzaam voor alle dieren die hij op zijn pad tegenkomt. Geen problemen met extreme koude want Hendrik is wel wat gewend.
De reis naar het verre Indonesië gaat niet per grote truck maar per vlieger. Vele uurtjes opgesloten zitten in zo’n kist zit Hendrik niet lekker. Maar welke keuze heeft hij nu? De ticket al in de pocket voor een rechtstreekse vlucht.
Ja Hendrik, tijdens de vlucht geen stamppot andijvie, hutspot of boerenkool met worst maar heerlijke rijstgerechten met vis en vruchten. Dan kun je alvast wennen aan het prima voedsel wat je daar krijgt. Een niet even snel een hamburger of pizza halen want dat deed je hier ook niet. 
Dus gedraag je daar Hendrik en laat nog eens iets van je horen daar in de mooie omgeving van Bogor ten zuiden van Jakarta. Let trouwens wel op trucker Hendrik dat ze daar wel aan de verkeerde kant van de weg rijden.

Voor meer beelden van onze man Hendrik die ooit in het klooster werd gevonden klik hier.

Hendrik is Jarig en viert dit feest in Bogor. U leest hier meer.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: