Wartburgia houdt bij Rhoon regie in eigen hand (1-3)

Het jarige Wartburgia liet met gedegen voetbal zien dat de Topklasser ook komend seizoen hoge ogen gaat gooien. Thuisploeg Rhoon, de promovendus in de Hoofdklasse, deed goed mee met maximale inzet. Een opvallende rol voor de jeugdige sluitpost Lisette Snel van Rhoon die keer op keer redding bood. Maar moest vlak voor tijd toch capituleren en haar meerdere erkennen aan de Amsterdamse meiden van coach Suzanne Bakker.

 Aanvoerster Anouk Wisse van Wartburgia ziet dat sluitpost Lisette Snel van Rhoon ook deze inzet onschadelijk maakt.
In de derde minuut kwam Wartburgia op voorsprong. Aanvoerster Anouk Wisse de doelpuntenmaakster. Het werd 14 minuten later zelfs 0-2 door een treffer van Shannon Molleman. Thuisploeg Rhoon wakker geschud en scoorde via Petra Dugardein de aansluitingstreffer.
In de tweede helft wilde Rhoon nog wel de bakens verzetten maar de regie was helemaal in handen van de Amsterdamse meiden die hun duidelijke visie van het voetbal wel even lieten zien. In de 87 minuut scoorde Alex Baarda de bevrijdende derde treffer. Winst voor Wartburgia in deze KNVB bekerwedstrijd bij Rhoon die onder de bezielende leiding stond van de goed fluitende Hans Knuppe uit Lansingerland.

Aanvoerster Sandra van Tol van Rhoon zoekt op inzet en karakter de weg naar de frontlinie.

Wartburgia kwam voor de winst in dit KNVB-bekerduel. De Topklasser verloor verleden week in een oefenduel tegen plaatsgenoot Ajax slechts met 3-1. Een leerzaam duel voor de start van deze wedstrijd tegen het altijd strijdlustige Rhoon. Bij Rhoon ontbraken wegens blessures nog een aantal speelsters maar coach Rene Wolve had alles onder controle.
Het speelveld na een behoorlijke regenbui bij aanvang niet optimaal waardoor de krijtlijnen slecht zichtbaar waren. Clubicoon Wouter Messemaker zorgde voor het opnieuw aanbrengen van de witte markeringen wat zeker geen overbodige luxe was.

Wartburgia aanvoerster Anouk Wisse nam de eerste treffer voor haar rekening.

Al in de derde minuut scoorde de Amsterdamse ploeg die komende maand het 90-jarig bestaan gaat vieren. Een mijlpaal op zich. Een pass van Shannon Molleman werd door aanvoerster Anouk Wisse in de uiterste hoek geschoten. Wartburgia trok het initiatief duidelijk naar zich toe met een gedegen opbouw en knappe crosspasses en een mogelijkheid voor Eline Keet.
In de 17e minuut werd het 0-2 voor de formatie van coach Suzanne Bakker door een fraai doelpunt hoog in de touwen van Shannon Molleman.

Shannon Molleman van Wartburgia scoorde het tweede doelpunt voor de Amsterdamse Topklasser.

Rhoon was in die beginfase vrijwel onherkenbaar. Wel een mogelijkheid van Tamara Colle maar na die 0-2 achterstand veranderde het spelbeeld wel. De ploeg vocht zich terug in het duel. Na een gele kaart van Wienie Blom in de 23e minuut mocht aanvoerster Sandra van Tol een vrije trap nemen. Natuurlijk stond daar Petra Dugardein klaar om de aansluitingstreffer achter Veerle Kilsdonk in het net te werken. 1-2 op het scorebord en alles nog mogelijk.
Technisch en tactisch was Wartburgia duidelijk de bovenliggende partij. Speelde met visie de bal uitstekend rond. Daarentegen de inzet van de Rhoon speelsters die de bekerstrijd een aantrekkelijk karakter meegaf.

Rhoon's goaltjesdief Petra Dugardein in duel met Linda Bos van Wartburgia.

Anouk Wisse kwam Lisette Snel op haar pad tegen en de jonge sluitpost deed het meer dan voortreffelijk. Maxime van Delft was Jorinda Schuit te vlug af. Anders was het duel al lang en breed gespeeld. Nu bleef de spanning alhoewel Wartburgia veel mogelijkheden kreeg om de stand een ander aanzien te geven. In de 38e minuut was er nog een gele kaart voor Tamara Colle die Anouk Wisse tegen de grasmat liep in een overigens sportief duel.

Petra Dugardein en sluitpost Lisette Snel van Rhoon voorkomen een trefzekere inzet.

Na de thee maakte bij de thuisploeg Wendy Mulder plaats voor Kim Lansbergen. Wartburgia zette druk en een schot van Eline Keet werd nog net tot hoekschop verwerkt. Ook Shannon Molleman kreeg een aantal mogelijkheden maar zag ook Lisette Snel een aantal trefzekere inzetten uit het doel werken.
Kleine mogelijkheden waren er wel voor Rhoon. Een neus voor slimme ballen en crosspasses natuurlijk van Tamara Hollemans die een aantal keren goed doorkwam en prima het spel verdeelde. Met name Petra Dugardein had geen geluk met haar inzetten en ook Tamara Colle en Avery James werden door Wienie Blom, Gisela van Ankeren en Linda Bos goed afgestopt.
Het rondspelen van de bal door de Amsterdamse meiden en Lisette Snel een onneembare veste ook voor Bouchra Moudou en invalster Fresia Cousino.
Maar in de 87e minuut de bevrijdende treffer die door Alex Baarda in het net werd gewerkt en de stand met 1-3 een ander aanzien gaf.
Alex Baarda van Wartburgia scoorde de bevrijdende 1-3 in het KNVB bekerduel tegen Rhoon.
Een logische overwinning en de coach van de Amsterdamse ploeg Suzanne Bakker was tevreden met dit resultaat. Ook klaar om komende week landskampioen Buitenveldert te mogen ontvangen op Sportpark Drieburg bij aanvang van de competitie. Wartburgia wil graag meedoen in de strijd voor het hoogst haalbare en de spelpatronen laten zien dat er mogelijkheden zijn.
Coach Rene Wolve van Rhoon was van mening dat het bekerduel een uiterst nuttige partij is geweest waarbij een aantal situaties tijdens trainingen de revue moeten passeren. In iedere geval zij de teams gereed om het nieuwe seizoen in te luiden.

Voor meer beelden van het duel tussen Rhoon en Wartburgia klik hier.

Het neusje van ……..

Suzanne Bakker en Lisette Snel

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: