Verdwenen vuurtoren staat in Zoeterwoude Dorp

In pracht en praal staat de rood-witte verdwenen vuurtoren bij Galarie Kolff in Zoeterwoude Dorp. Kunstenaar Femke van Gent exposeert in de landelijke idillische omgeving die haar zeker niet onbekend is. De insteek van opvallende kunst in een breed spectrum met een heel specifiek maar bovenal sociaal karakter.
Komt van oorsprong uit Zoeterwoude en sinds 2002 woont en werkt zij op het eiland Anglesey in het Engelse Wales wat in het Welsh Ynys Môn wordt genoemd.
The Lost Lighthouse
Met deze expositie in Galerie Kolff vindt een hernieuwde kennismaking met de lage landen plaats en dan met name het thuisfront Zoeterwoude. Dochter van de Zoeterwoudse schilder Jan van Gent en moeder Agnes van der Krogt.
Een specifieke tentoonstelling met vrolijke kleurrijke illustraties en objecten die als pakkend motto meekreeg ‘The Lost Lighthouse’. Maar de rood witte vuurtoren is er wel degelijk. Zelfs in diverse variaties in een meer dan opvallende omgeving in het Groene Hart waar het goed toeven is. Daar zorgen Annemarie en Dirk Kolff van de gelijknamige Galerie ook persoonlijk wel voor.

Links broer Loek en en rechts Ome Arie.
Zondag vond de opening plaats en een drukte van belang in de voormalige hooiberg. Ome Arie van der Krogt op gitaar, alias de reserve nachtburgemeester van Rotterdam, en broer Loek op accordeon en deeluitmakend van de band Klavan maakten er een opzienbarend maar bovenal inspirerende voordracht van. Een langdurig applaus vielen de twee voordrachtskunstenaars ten deel.

De verdwenen vuurtoren in pracht en praal
De expositie is een werkelijk schitterend levend kijkspel van kunstenaar Femke van Gent (1971) voor jong en oud. Vrolijke rood-witte objecten met een heus optreden als zijnde straattheater want ook komende weekende in Zoeterwoude Dorp te zien is. Daarnaast fraaie -kinder-illustraties in veelkleurige uitvoeringen met rozen, heksen en theepotten die wel tot doel hebben de boodschap op sociale wijze helder over te brengen. Daar is Femke in geslaagd met dit unieke spektakel, verbaal en non verbaal.
Straattheater met een hoog sociaal gehalte van Femke van Gent.De expositie ‘The Lost Lighthouse’ in Galerie Kolff is te bewonderen tot 24 augustus 2014. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Voor meer sfeerbeelden klikt u hier.

Comments
One Response to “Verdwenen vuurtoren staat in Zoeterwoude Dorp”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] ‘ De expositie is een werkelijk schitterend levend kijkspel van kunstenaar Femke van Gent (1971) voor jong en oud. Vrolijke rood-witte objecten met een heus optreden als zijnde straattheater want ook komende weekende in Zoeterwoude Dorp te zien is. Daarnaast fraaie -kinder-illustraties in veelkleurige uitvoeringen met rozen, heksen en theepotten die wel tot doel hebben de boodschap op sociale wijze helder over te brengen. Daar is Femke in geslaagd met dit unieke spektakel, verbaal en non verbaal.’ Hieronder een link naar het hele artikel met foto’s van de expositie van Gert Jan van Heyningen https://www.decal.nl/2014/08/verdwenen-vuurtoren-staat-in-zoeterwoude-dorp/ [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: