Gouden doelvrouwe Petra Dugardein

Tim Krul de held van de Oranje mannen maar Petra Dugardein voert nog steeds de ranglijst aan. Voor hoelang nog weten wij uiteraard niet. Want de doelvrouwe van de Oranje militairen werd met de voetbalvrouwen in 2004 wereldkampioen!!
De opzichtige psychologische handelingen van Krul zagen wij ook al eerder bij Petra Dugardein. Verleden jaar nog in Rotterdam op Varkenoord tijdens de elfmeter serie als penaltykiller tussen Rhoon en het Ridderkerkse RVVH om de Rotterdam Cup.
Doelvrouwe Petra Dugardein in haar rol als penaltykiller
Intimidatie of niet voor de temperamentvolle doelverdedigster Dugardein die eerder voor Willem II en ADO Den Haag uitkwam. Werd ook vier keer ingezet voor de Oranje vrouwen.
Maar wereldkampioen werden onze vrouwelijke militairen in 2004 met Petra Dugardein in het doel. Daarnaast werd drie keer het brons binnen gehaald op de diverse wereldkampioenschappen. Opvallende feiten natuurlijk en wie weet gaan onze mannen ook het goud binnen halen.

Dugardein voetbalt nu bij Rhoon en scoort met regelmaat voor de rood-witte formatie die via de nacompetitie een plek in de Hoofdklasse zaterdag wist te bemachtigen. Op karakter en doorzettingsvermogen zoals een vastbesloten militair in teamverband werkt.

Petra Dugardein op weg naar haar doelpunt in het duel tegen Berkel in Lansingerland.
Een ander aspect wat zeker niet onvermeld mag blijven waren de voetbalclinics in Afghanistan. Begin 2009 werd in Kabul door sergeant Jessica Torny en korporaal der eerste klasse Petra Dugardein voetbaltrainingen verzorgd voor het nationale vrouwenvoetbalteam van Afghanistan. Beide speelsters waren op dat moment actief bij Willem II. De begeleiding was in handen van de voorzitter van de stichting Eredivisie Vrouwen Clémence Ross. De rechten van vrouwen zijn beperkt en dan nog gaan voetballen. Dat is in die landen niet voor meisjes en vrouwen. Het lukte de twee trainers op dat moment wel om hun kennis en gedrevenheid over te dragen aan de Afghaanse meiden.

Opvallend ook de terechtstellingen in het Ghazi stadion in Kabul onder het juk van de Taliban. Natuurlijk, ieder mens wil een ster zijn maar dan wel specifiek voor vrouwen die de mogelijkheid krijgen om ongestoord school en hun sport te beoefenen.
Er valt mondiaal nog heel wat werk te verzetten maar dat is een andere tak van sport maar wel een hele belangrijke.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: