Rhoon verslaat opnieuw VVIJ

Het allesbeslissende promotieduel om slechts één plaats in de Hoofdklasse tussen Rhoon en VVIJ uit IJsselstein. Best was het niet op Sportpark De Omloop. Dat was ook wel te verwachten want toch weer die ongrijpbare nervositeit. Vooraf vertelde coach Wesley Cheret vol trots dat van enige spanning geen sprake was maar voor de aanvang waren zijn meiden niet meer onder controle te houden. ‘Als we de eerste fase maar goed doorkomen’, fluisterde aanvoerster Sandra van Tol terloops.
Rhoon - VVIJ
Angst natuurlijk, maar ook waardering voor de ploeg van coach Marcel van den IJssel die met zijn meiden een uitstekend seizoen draaiden. Met ondermeer Robin Hendriks, Audrey van der Horst, Petra Verbeek, Ester Weerdenburg en aanvoerster Shamarah Lemmers, kortom het hele seizoen optimaal presteren.

De KNVB districtsbeker in de pocket maar nu naar zo’n slordige 40 wedstrijden in het zicht van de haven net de boot lijkt te missen. Dit tegen een ploeg van Rhoon met ervaring met onder andere Petra Dugardein, Sandra van Tol, Nancy Leidekker, Danitsja Burki en Monica van der Hoek.

Rhoon - VVIJHet eerste duel werd op Hemelvaartsdag gespeeld in IJsselstein en werd gewonnen met 1-3 door Rhoon. Doelpuntenmaaksters Audrey van der Horst voor VVIJ en Tamara Colle, Petra Dugardein en Ashley van Elswijk voor Rhoon. De finale bij Rhoon in een werkelijk schitterende ambiance met een prima acterend arbitraal trio onder leiding van Stephan van der Weijden uit Leiden. Hij werd geassisteerd door Martijn Buzing en Giorgio Azzaro.
Rhoon - VVIJ
In de beginfase werd angstvallig bij beide teams de bal in de ploeg gehouden. Ashley van Elswijk mocht diep gaan net als Ester Weerdenburg. Schoten uit de tweede lijn van Petra Dugardein en Sandra van Tol leverden geen problemen op voor sluitpost Jennifer Ramjiawan van VVIJ. Petra Verbeek deed ook het nodige achterin maar koos bij een vrije trap van Robin Hendriks ook heel brutaal de punt van de voorhoede. Verbeek kopte in de tiende minuut net over en Rhoon was gewaarschuwd.
Rhoon - VVIJ
Het echte pokerspel was pas nu begonnen. Druk van de formatie van Marcel van den IJssel met goed combinatiespel tussen Lysanne van Oostrom, Mandy Cozijn en Robin Hendriks. Maar Maxime van Delft, Tamara Hollemans en Suzanne van der Stigchel zaten daar goed tussen met medewerking van Petra Dugardein en Sandra van Tol.
Dugardein kreeg zelf ook nog een mogelijkheid maar schoot voorlangs en het was VVIJ die de druk opvoerde maar het leverde niet veel op. In de 22e minuut een vrije trap van Samarah Lemmers die net over de lat verdween.
Rhoon - VVIJIn de 27e minuut een ongelukkig moment voor Petra Verbeek in de zestien. Tamara Colle in volle actie en haar schot werd met een beweging naar de bal geraakt met het haar volle hand. Strafschop de juiste beslissing maar Suzanne van der Stigchel schoot het leer net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Vette pech voor Rhoon uiteraard maar aangeslagen zeker niet. Rhoon wilde een doorbraak forceren maar de achterhoede met Laura Gaasenbeek, Larato Sinester, Jaleesa Ruis en Petra Verbeek hield stand. Het positiespel van VVIJ beter verzorgd maar enig profijt werd hier niet uit behaald. Terwijl ook aan de andere kant Tamara Colle en Petra Dugardein vlak voor de pauze hadden kunnen toeslaan.
Rhoon - VVIJ

De ploeg uit IJsselstein moest wel orde op zaken gaan stellen en zocht direct na de rust de aanval op. Een actie van Robin Hendriks werd schitterend onderschept door sluitpost Monica van der Hoek. De druk nam toe op de vesting van Van der Hoek maar telkens weer greep de ervaren doelvrouw op geraffineerde wijze in. Kansen die normaal gesproken door Audrey van der Horst en Robin Hendriks in klink klare munten zou worden uitbetaald maar dit keer onverzilverd bleven.
Rhoon - VVIJ
Door de pressie van de meiden van Marcel van den IJssel kreeg Tamara Colle op aangeven van Rowena Ondaan een schitterende mogelijkheid. Maar ook bij de Rhoon voorwaartsen lukte het niet een doorbraak te forceren. Wissels werden ingebracht. Lois Spliet kwam bij VVIJ in de ploeg en bij thuisploeg Rhoon werd Avery James in het veld gebracht.

Rhoon - VVIJ
In de 67e minuut de allerbeste mogelijkheid voor Audrey van der Horst die had moeten scoren. Het geloof in eigen kunnen ebde zienderogen weg en de ook de tijd. Ook Averij James kreeg nog een prachtige mogelijkheid voor Rhoon maar de allerbeste mogelijkheden waren wel voor het trio Robin Hendriks, Audrey van der Horst en Jaleesa Ruis. Maar ook die speelsters konden het leer niet in het net schieten.

Rhoon - VVIJ
Ruimte voor Suzanne van der Stigchel en Tamara Hollemans maar pas ver in blessuretijd in de 96e minuut werd het doelpunt gescoord. Voor Rhoon wel te verstaan. Een inzet van Tamara Colle die voor de lijn in een uiterste poging verlies te ontlopen met het hoofd werd geraakt door Audrey van der Horst.

Rhoon - VVIJ
Vrijwel direct daarna floot Stephan van der Weijden af en het feest voor Rhoon nam een aanvang. Felicitaties waren er van de speelsters en staf van VVIJ die in deze tweekamp het onderspit moest delven maar zeker niet de mindere was. Twee aan elkaar gewaagde teams met de rood-zwarten die steevast en met opgeheven hoofden het veld verlieten.
Rhoon promoveert na een moeizaam seizoen met vele blessures. Coach Wesley Cheret was na afloop bijzonder trots en dankbaar op zijn meiden. Natuurlijk volkomen terecht met als resultaat de fel begeerde promotie naar de Hoofdklasse.

Meer beelden van de wedstrijd tussen Rhoon en VVIJ ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: