De duurzame visie van Berkel

Een vooruitstrevende voetbalvereniging specifiek gericht op de toekomst. Dan hebben we het wel over cvv Berkel uit Lansingerland. Een mooie club met een aanspreekbare visie. Niet alleen voor de mannen maar bovenal gericht op de vrouwenvoetbalsport. Toonaangevend in het westelijk deel van ons land met een bloeiende meisjes- en vrouwenafdeling onder de bezielende leiding van Johan van Aalst. De groene visionair die als chef d’équipe aan het overbekende roer staat. Het blijkt wel hoezeer deze gezonde en inspirerende omgeving zijn uitwerking heeft op de vele speelsters. Een groot aantal is inmiddels in blijde verwachting. Dit houdt wel in meer nieuwe leden voor de Berkelse CVV.
Harmonie, plezier en resultaat. Het concept bij Berkel met resultaten al jarenlang.
Een uitzonderlijk jaar voor Berkel met veel hoogtepunten. De kruitdampen van oud- en nieuw waren nog maar net opgetrokken toen tijdens de nieuwjaarsreceptie op 4 januari teammanager van de Berkel-vrouwen Johan van Aalst in het zonnetje werd gezet. Voorzitter Jeroen van Leeuwen van Berkel benoemde Johan van Aalst tot Lid van Verdienste van de club uit de gemeente Lansingerland. De prestigieuze titel werd met een fraaie oorkonde, speld en een flinke bos bloemen bekrachtigd.

Tot Lid van Verdienste werd benoemd Johan van Aalst
‘Een grote regelaar en de man achter al die Berkel vrouwen en meisjes ofwel de Berkel-snoozen’. Ook de bardiensten en het wassen van kleding werd ten berde gebracht. Voorzitter Van Leeuwen sloot als laatste maar zeker niet onvermeldenswaardig af met het benoemen van de zangkwaliteiten van de allround nieuwbakken Lid van Verdienste.

In de competitie bleven de vrouwen goed meedoen en de ploeg zou gewoon in het allerlaatste duel een periodetitel weten binnen te slepen.
Op Tholen kaapte Smerdiek de Periodetitel voor de neus van Berkel weg.
Maar dat eigenzinnige Smerdiek uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk gooide roet in het eten. De ploeg op Tholen won terwijl Berkel’s blauw-gele brigade bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen VVIJ.
Vette pech voor de ploeg van de coaches Cees Kruys en Ronald Lamens die een week daarvoor wel de finale om de Golden Tulip Cup bereikten door het sterke SVS thuis met 2-1 te verslaan. Doelpunten van Melanie den Dulk en Chantal van Wijk voor Berkel en Priscilla Been voor SVS.

Chantal van Wijk met de 2-0 voor Berkel tegen SVS.Een opvallend resultaat. Immers Berkel stond wel met vier benen tegelijk in twee opvallende finales. En die moesten wel op dezelfde datum op 24 mei gespeeld worden. Het keurkorps uit Lansingerland was naast finalist op het Rotterdamse Sportpark Varkenoord ook finalist in de KNVB-districtsbeker. Een weelde op zich want daarnaast was ook de MB1 doorgedrongen tot de finale van het KNVB-districts bekertournooi.

Het beloftenteam van finalist Berkel zou onder aanvoering van Angelique Geysendorpher op Sportpark Varkenoord de finale spelen om de prestigieuze Golden Tulip Cup tegen Topklasser RCL. Maar de technische commissie van de vrouwen van Berkel uit Lansingerland besliste toch anders en trok zich terug.

Berkels beloftenformatie van coach Ronald Lamens en aanvoerster Angelique Geysendorpher.
Aanvoerster Angelique Geysendorpher was uiterst realistisch en wist als geen ander dat juist het vlaggenschip van Berkel deze prestatie had neergezet. Die hadden op Varkenoord moeten staan. Organisatorisch bleek het echter niet mogelijk te zijn aan dit programma aanpassingen te doen. Jammer uiteraard, maar een weloverwogen beslissing.

Berkel rekende in de KNVB-bekerfinale wel op overtuigende wijze af met Zwervers. De finale van de Districtsbeker werd gespeeld op Sportpark Geuzenveld in Vietpolders het domein van de Voetbalvereniging Brielle. Zwervers uit Capelle aan den IJssel werd kampioen in de Eerste Klasse A en wilde niets liever dan de dubbel mee naar huis nemen.

Berkel won op overtuigende wijze de KNVB-Districtsbeker
Dit lukte echter niet want Berkel speelde het spelletje slim en efficiënt. De doelpunten kwamen op naam van Melanie den Dulk die in de 29e minuut een vrije trap van Sandra Welles perfect afrondde. Berkel was de toonaangevende partij die het middenveld volledig onder controle had. In de 70e minuut kreeg Berkel een strafschop die, door wie anders dan Lisa Wijnen, loeihard in de touwen werd geschoten. De wedstrijd was gespeeld en na het laatste fluitsignaal was het champagne dat spontaan uit flessen spoot om zich met de confetti te vermengen.

De MB van Berkel veroverde op onavolgbare wijze de KNVB-Districtsbeker.
Uiteraard veel bloemen voor de getalenteerde hoofdpersonen en Ruud Pauptit en Sjaak van der Kroon van de KNVB reikten de versierselen uit die bij deze imposante titel behoren. Ook de blauw-gele MB meiden speelden een uitgekookt duel tegen mede finalist Haastrecht en veroverden de KNVB-Districtsbeker.  Het was zonder meer een uitzonderlijke prestatie van de club uit Lansingerland.

Melissa van den Berg flitsend in actie voor Berkel. Wij moeten nu nog even wachten op de herintredende moeder.Het feest is zo goed als compleet want Silvia Boogaard, Melissa van den Berg en Simone van Leeuwen zijn in blijde verwachting. Een goede voedingsbodem voor pril geluk daar bij Berkel. Uit goede bron hebben we al vernomen dat de aanmeldingformulieren al zijn uitgereikt aan de bevallige dames.
Natuurlijk weet volkszanger en teambaas Johan van Aalst daar alles van af. De Groene Hulk beschikt over bijzondere kwaliteiten; dat blijkt wel uit het feit dat in de gemeenten in het Groene Hart alle plantsoenen en begroeiingen er optima forma uitzien.

Om jaloers van te worden want wie wil nu niet op de foto met Chantal van Wijk van Berkel.
Bijzondere aandacht ook voor de jeugd met de Pupil van de Week. Die laten toch maar mooi even hun kunnen zien en scoren op de meest fantastische manieren. Een les zo af en toe voor die grote meiden als die even vastlopen om het net te vinden. En zeg nu zelf wie zou er niet op de foto willen met Chantal van Wijk.

Natuurlijk kijkt de ploeg van Cees Kruys en Ronald Lamens ook naar de toekomst. De lat wordt voor het nieuwe seizoen hoger gelegd en het wordt zonder meer een bijzonder spannende competitie. Waarschijnlijk wordt ook het beloftenteam van ADO Den Haag van coach Marcel Valk toegevoegd. Ook de beloften van Telstar VVNH is genoemd om in te stromen in de Eerste Klasse. Competitievervalsing werd dit jaren geleden genoemd en John Rohling, de toenmalige coach van Berkel, was hier een fel tegenstander van.
Mamma Simone van Leeuwen. We zullen er wel aan moeten wennen maar we hebben nog even.Doel van de blauw-gele club is nu zonder meer een periodetitel te behalen en gaan voor promotie naar de Hoofdklasse. Kampioen Zwervers werd in de bekerfinale verslagen en Rhoon kroop op Sportpark Het Hoge Land door het overbekende oog van de naald.

Altijd het hoogst haalbare is het streven van Cees Kruys en Ronald Lamens. Een juiste toekomstvisie uiteraard en regeren is vooruitzien.
Nieuwe speelsters voor het komende seizoen zijn Beau van Wijk, Daphne Godee en Charlotte Verweij. Alle drie afkomstig van het Zoetermeerse DWO. Verder naast de zwangere vrouwen, die even naast de lijn hun opwachting mogen maken, geen andere mutaties.

Berkel spits Lindy Hogedoorn is de Speelster van het jaar Regio Rijnmond.
Het seizoen was al succesvol afgerond maar daarnaast werden twee speelsters van Berkel nog eens extra in het zonnetje gezet. Lindy Hogedoorn werd tot de ‘Speelster van het jaar Regio Rijnmond’ gekroond. Een juiste keus voor dit deel van ons land. Lindy is als spits een te vaak ongrijpbare behendige speelster die uit alle hoeken plots kan toeslaan. Als het overbekend duiveltje maar wel met een veelvoud van techniek en allure geleid door souplesse.

Op de allerlaatste dag van mei werd bovendien doelvrouwe Jennifer Gittling door Voetbal Rotterdam gebombardeerd tot ‘Beste speelster van het seizoen’. Natuurlijk een eerbetoon aan Gittling die ook kan terugzien op een uitstekend seizoen. Uiteraard betrekken wij ook keeperstrainer Yvette Duran hierin die met haar gevarieerde professionele trainingen haar steentje heeft bijgedragen.
Sluitpost Jennifer Gittling van Berkel de beste uit de hele regio.
Voetbal is en blijft ook bij Berkel een teamsport waarin iedere speelster een optimale bijdrage levert voor succes. Ook de begeleiding werkt hier ten volle aan mee van waterdrager tot en met de assistent van de leidsman. Gefocust op het resultaat van het nieuwe seizoen maar wel degelijk met een hoog gehalte aan harmonie en plezier. De drie elementen die borg staan voor resultaat. En dat wordt als we de woorden van teammanager Johan van Aalst geloven zeker en vast flitsend. We houden het ook in het komende seizoen in de gaten.

Meer beelden ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: