Regio Rijnmond Cup voor Topklasser RCL

De trotse winnaar van de Regio Rijnmond Cup is het Leiderdorpse RCL. De Topklasser versloeg op Varkenoord achter de Kuip Eerste Klasser SVS uit Capelle aan den IJssel met 2-1. Bij de rust was de stand met 1-1 in balans. Naast een imposante bokaal wonnen de meiden ook nog een lang weekend in het befaamde Oranje hotel in Hoenderloo.
RCL winnaar Regio Rotterdam Cup 2014

Op het Rotterdamse Sportcomplex Varkenoord achter het heilige gras van de echte Kuip gaf SVS uit Capelle aan den IJssel prima partij. Maar de meiden van Arry Willemsen en Murat Karaulu waren zo onder de indruk van de deze grote Rijnmondse finale op Varkenoord dat ze te nerveus waren om echt het verschil te maken. Sport Vereniging Schollevaar oogstte al veel lof om in de finale te staan. Het versloeg ploegen met klinkende namen waaronder Hoofdklasser Barendrecht. De Leiderdorpsen van de coach Haroon Ahmad en assistent Marcel Hogenboom waren wel wat gewend maar in teveel gevallen werd het net niet gevonden en dat maakte het wel een echte finale.

Links SVS coach Arry Willemsen met in het midden Lisette Graafland en rechts Marijke van den Berg die het winnende doelpunt scoorde met natuurlijk de grote bokaal.

In de eerste minuut kreeg Marijke van den Berg al de mogelijkheid de score voor de Racing te openen. Vijf minuten later opnieuw Van den Berg met een slim lobje maar ook deze inzet trof geen doel. SVS in het nauw gedreven maar sluitpost Shirley Kops bood met regelmaat redding. De spirit kwam bij SVS tot leven in de 14e minuut met eerst een actie van Sabrina Pocorni gevolgd door een vrije trap van aanvoerster Anouk Angkotta die een prooi werd van doelvrouwe Denise Koorevaar.
Finale Regio Rijnmond Cup 2014 tussen RCL en SVS

RCL was wel degelijk de spelbepalende ploeg alleen de scherpte ontbrak bij de rood-witte voorwaartsen om het verschil in de stand tot uitdrukking te laten komen. Kirsten Kok net naast en ook Samira Benchamach kreeg het leer niet voorbij Shirley Kops.
Maar die onbeschreven weten gelden nog steeds dat als je zelf niet scoort de andere partij dit wel even doet. In de 22e minuut kreeg SVS zo’n moment met weer Anouk Angkotta en ook een mogelijkheid voor Sabrina Pocorni.
Dat ging de Leiderdorpsen toch wel iets te ver en in de 25e minuut scoorde Lenie Mendes Fernandes de verdiende treffer die de Leiderdorpse Racing op voorsprong zette.
Lenie Mendes Fernandes van RCL op weg naar de 1-0 in de finale van de Regio Rijnmond Cup tegen SVS.

De meiden van Haroon Ahmad namen gas terug en weer die snelle Pocorni die geschiedenis op Varkenoord had kunnen schrijven. Aan de andere kant mogelijkheden in voldoende mate met Marijke van den Berg, Lenie Mendes Fernandes en Stephanie Valk die deze finale al lang hadden kunnen beslissen maar ook de spanning erin hielden.
SVS zette in de laatste fase druk en dit werd beloond. In de 36e minuut werd een inzet van Sabrina Pocorni nog net door Denise Koorevaar tot corner verwerkt maar in de 42e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Felicia Farhad Sedighi werd tegen de lat geschoten en in de rebound was het natuurlijk Pocorni die het leer verdienstelijk in de touwen schoot.
Finale Regio Rijnmond Cup 2014 tussen RCL en SVS

In de tweede helft bleef SVS wonderwel overeind maar RCL liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Maar tot scoren kwam de Racing niet.
SVS putte hieruit moed maar het liep op het overbekende tandvlees. Sabriye Karaulu liep er niet meer fris en monter bij en haar knie speelde duidelijk parten. Veel gevallen van acute kramp in de ledematen en Shirley Kops bood keer op keer redding.

De allesbeslissende treffer voor RCL komt op naam van Marijke van den Berg.

Het verschil werd steeds groter en in de 63e minuut maakte Marijke van den Berg op aangeven van Sabine Verheul er op fraaie wijze 2-1 van. Felicia Farhad Sedighi kreeg nog een fraaie kopkans maar Koorevaar redde uitstekend.
RCL winnaar Regio Rotterdam Cup 2014

De strijd gestreden en RCL de terechte winnaar van de Regio Rijnmond Cup 2014. Ook daar was SVS aanvoerster Anouk Angkotta het helemaal mee eens. Ontlading bij de RCL speelsters die een middelmatig seizoen toch afsloten met een fantastisch hoogtepunt.
De prestigieuze Regio Rijnmond Cup 2014 winnen en dat neemt niemand de Leiderdorpsen meer af!!

Beelden van de finale van de Regio Rijnmond Cup ziet u hier.

Voor de huldigingsceremonie van de Regio Rijnmond Cup 2014  klikt u hier.

Meer info leest u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: