RCL komt er niet aan te pas tegen FC Rijnvogels

FC Rijnvogels was op Sportpark De Bloemerd duidelijk de winnaar in de tweekamp tegen RCL. De ploeg uit Katwijk won met 2-3 terwijl verleden week thuis met 1-0 werd gewonnen. Periodewinnaar RCL blijft derhalve in de Tweede Klasse en gaat het komend seizoen opnieuw proberen de Eerste Klasse te bereiken. FC Rijnvogels gaat het nu opnemen tegen Sporting ’70 voor één plek in de Eerste Klasse.

Van links naar rechts aanvoerster van FC Rijnvogels Jaclyn Leiwakabessy, assistent Nico van den Dop, leidsman John Evenwel, eerste assistent Henk van Rijn en RCL aanvoerster Stephanie Hartogs.
RCL kwam in deze partij tegen FC Rijnvogels knap op voorsprong. Uiteindelijk werd het na het laatste fluitsignaal van leidsman John Evenwel uit Alphen aan den Rijn die werd geassisteerd door Henk van Rijn en Nico van den Dop 2-3 in het voordeel van de Katwijkse formatie van coach Tony Waasdorp. In het eerste deel was RCL de ploeg die bij vlagen het spel goed speelde maar in de tweede helft was FC Rijnvogels heer en meester op alle fronten. Een volkomen juiste uitslag waar iedereen het mee eens kon zijn.
Voor de pauze doelpunten van Malu Postel van RCL en de gelijkmaker werd gescoord door Mirjam Gerling. In de tweede helft opnieuw Mirjam Gerling voor de 1-2 en de 1-3 kwam op naam van Claudia Owel. Kim Oosterom scoorde nog wel de aansluitingstreffer maar verder kwam RCL niet.

Mirjan Gerling van FC Rijnvogels in duel met Romana Bernardon van RCL.

De ploeg uit Katwijk kwam naar Leiderdorp voor de volle winst maar ook RCL moest nu toeslaan. Aangezien er maar één de winnaar kon worden een open duel met een sterke openingsfase van Rijnvogels. Susanne Cassa net naast en ook een vrije trap van Daniëlle Singerling werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten.
In de achtste minuut kwam RCL op voorsprong. Een snelle uitval op links met Lenie Mendes Fernandes die snel meters maakte en de bal voorzette. Daar stond de kleine Malu Postel met haar sprongkracht die het leer eerst op de lat kopte maar in de rebound verdween het leer alsnog achter sluitpost Kimberley van Haaren in de touwen.

Malu Postel van RCL scoort in de rebound de openingstreffer in het duel tegen FC Rijnvogels.
Het was een welkome opsteker voor de Leiderdorpse ploeg van de coaches Ron Bernardon en Marcel Hogenboom. Kim Oosterom had bijna de stand kunnen verdubbelen maar sluitpost Van Haaren kon het leer nog net tot hoekschop verwerken. De Leiderdorpse Racing trok het spel naar zich toe alhoewel de counters van Rijnvogels levengevaarlijk waren. Sandra Owel kreeg een mogelijkheid maar doelvrouwe Susan Hogenboom redde uitstekend.
Het middenveld in handen van de thuisploeg met Nena Kreber, Kim Oosterom en Femke Koel met ondersteunende diensten van Romana Bernardon en Maaike Toonen. Bij de Katwijkse formatie hadden Jaclyn Leiwakabessy en Anne Parlevliet tijd nodig om hierop een pasklaar antwoord te bedenken. De counters van FC Rijnvogels bijzonder gevaarlijk en in de 19e minuut moest Melanie van Aken even aan de noodrem trekken om de snelle Claudia Owel vast te houden randje zestien. Het leverde geel op Van Aken en de vrije trap van Daniëlle Singerling ging naast.

RCL - FC Rijnvogels
Het spel werd goed gespeeld door RCL en de druk opgevoerd maar tot een beter resultaat leidde dit niet. In de 23e minuut aan de andere kant Mirjam Gerling met een mogelijkheid en even later Claudia Owel die pardoes de bal van de schoen liet lopen.
Mogelijkheden ook voor de Racing met Lenie Mendes Fernandes en Kim Oosterom maar gescoord werd er niet.
De ploeg van coach Tony Waasdorp zag in de 42e minuut het leer na een inzet van Daniëlle Singerling de lat toucheren en Nena Kreber kreeg voor RCL de kans.
Vlak voor de pauze werd het gelijk. Mirjam Gerling mocht op rechts uitbreken en liet de verdedigsters achter zich en schoot het leer feilloos en beheerst achter sluippost Susan Hogenboom.

Mirjam Gerling van FC Rijnvogels gaat de gelijkmaker scoren tegen RCL.

Na de pauze bleef Maaike Toonen geblesseerd achter in de kleedkamer en voor haar kwam Melanie Seton. Rijnvogels liet er geen gras over groeien en Sandra Owel was direct al gevaarlijk. Voor RCL een mogelijkheid van Lenie Mendes Fernandes maar de ploeg onder aanvoering van Jaclyn Leiwakabessy trok het spel naar zich toe. Het middenveld was helemaal in handen van de Katwijkse ploeg die aantoonde, zoals coach Tony Waasdorp het vooraf al verwoordde, voor de volle winst te komen. De Katwijkse formatie speelde duidelijk beter dan hun directe opponent in dit sportieve duel. Attent, agressief en met meer beleving om juist een goed resultaat neer te zetten. Met overtuiging en lef bij de Katwijkse meiden die snel het resultaat in de pocket meekregen. Een verdienstelijke slalom van Mirjam Gerling die in de 59e minuut werd bekroond met een fraai doelpunt. 1-2 de stand en de strijd gestreden.

Na een fraaie slalom is het opnieuw Mirjam Gerling van FC Rijnvogels die gaat afdrukken tegen RCL.

RCL kwam er niet meer aan te pas. Voor de statistieken liep Terry Anne Schaap nog wel tegen een gele kaart aan maar nogmaals het was een sportief duel onder de goede leiding van John Evenwel. In de 65e minuut een afstandsschot van Kim Oosterom en nog een mogelijkheid voor Malu Postel en Lenie Mendes Fernandes om de stand te wijzigen maar de overtuiging was al weggeëbd bij de Leiderdorpse ploeg.

Het laatste tikje van Claudia Owel van Rijnvogels en de 1-3 een feit.

In de 82e minuut maakte Claudia Owel er volkomen terecht 1-3 van na uitstekend werk van alweer Mirjam Gerling. Twee minuten later scoorde Kim Oosterom heel fraai de aansluitingstreffer voor de Racing maar daarbij bleef het ook.

Kim Oosterom van RCL gaat heel fraai de aansluitingstreffer scoren (2-3) in de wedstrijd tegen FC Rijnvogels.
FC Rijnvogels volkomen terecht een ronde verder. Voor RCL betekende dit resultaat na een uitstekende prestatie in de competitie nog een jaar Tweede Klasse voetbal. De ploeg van Ron Bernardon en Marcel Hogenboom werd geplaagd door de vele blessures in het team zo vlak voor de eindstreep.

Rijnvogels op alle fronten de winnaar in deze tweekamp. Het elftal uit Katwijk mag zich nu opmaken om met Sporting ’70 uit te gaan maken welk team het komende seizoen in de Eerste Klasse speelt.

Voor meer beelden van het duel tussen RCL en FC Rijnvogels klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: