Kunstenaar Cea Maat exposeert bij Galerie Kolff in Zoeterwoude-Dorp

De meest unieke locatie bij uitstek om sfeervolle werken op een verantwoorde manier volledig tot zijn recht te laten komen. Kunst in de Polder met de zomerexpositie bij Annemarie en Dirk Kolff in de voormalige stal een absoluut hoogtepunt. De in Koudekerk aan den Rijn woonachtige kunstenares Cea Maat is nu te gast bij Galerie Kolff in Zoeterwoude-Dorp. De veelzijdige werken van Maat worden met zonnestralen via de vensters prachtig getransformeerd. Op deze natuurlijke wijze komen de creaties volmaakt tot zijn recht. ‘Op Vleugels van Verbeelding’ is een meer dan toepasselijke slogan voor Kunst in de Polder.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff met Cea Maat
De Zomertentoonstelling werd vanmiddag geopend door de Leidse beeldend kunstenaar Monique Zitman die in een kort openingswoord het werk van Cea Maat de revue liet passeren. Grafisch en gemengde technieken van de veelzijdige kunstenaar Cea Maat te bewonderen bij Galerie Kolff. In de puur landelijk gelegen galerie met weidse polderaanzichten is de rustgevende inspiratiebron volledig aanwezig.

Kunst in de Polder met Cea Maat bij Galerie Kolff.Sterke kanten in de combinatietechnieken zijn zonder meer het in essentie vastleggen van emotie en stemmingen. Herkenbaar weergegeven terwijl deze gevoelens normaal gesproken niet tastbaar zijn. Het zijn kunstuitingen om in alle rust te bewonderen om er vervolgens over na te denken. Spannend en met verbeelding wat de ogen registreren om te transformeren en reflecteren.

Kunst in de Polder met Cea Maat bij Galerie Kolff. Tijdens een kort openingswoord memoreerde kunstenaar Monique Zitman (links) de diverse technische vaardigheden van Cea Maat.Maat werkt als kunstenaar met verrassende litho- en etstechnieken op puur ambachtelijke wijze. Eventueel waar mogelijk in combinatie met fotografische elementen die met de diverse drukgangen op elkaar het werk een aparte uitstraling geeft. Een vleugje mystiek naar een tastbare sfeer wat juist de kunstuitingen van Cea Maat zo bijzonder maakt.

Kunst in de Polder met Cea Maat bij Dirk en Annemarie KolffInspiratie is voor Maat altijd aanwezig. Wolken en lucht met het eigen vertrouwde weidse gezicht van de Lagenwaardse polder. Met etsen en litho’s brengt ze als geen ander de ultieme sferen weer al dan niet in combinatie met de diverse ambachtelijke technieken.
Studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag en is sinds 1990 grafisch ontwerper. Won in 2009 de Business Art Service grafiek publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een beroepskunstenaar met als doel juist de ontwikkeling van ambachtelijk vervaardigde kunst te stimuleren.
Daarnaast voert de Koudekerkse kunstenares Maat diverse projecten uit voor het Rijnlands Architectuur Platform.

Kunst in de Polder met kunstenaar Cea Maat bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp.De expositie ‘Op Vleugels van Verbeelding’ in Galerie Kolff is te bewonderen tot 9 juni 2014. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Meer beelden ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: