Berkel naar finale Regio Rijnmond Cup

Berkel schakelde dinsdagavond in de halve finale van de Regio Rijnmond Cup op Sportpark Het Hoge Land SVS uit. Het werd 2-1 na een 2-0 ruststand. In de finale, die op 24 mei wordt gespeeld, ontmoet Berkel de Leiderdorpse Topklasser RCL.

Berkel - SVS

In een spannend duel won Berkel van SVS maar in het begin van dit duel startte Sport Vereniging Schollevaar uit Capelle aan den IJssel goed. Mogelijkheden voor Elsa Pinto en Sabrina Pocorni maar het net werd niet gevonden. Pas na een klein kwartier spel kwam thuisploeg Berkel in het vertrouwde ritme en kreeg de ploeg van coach Cees Kruys het middenveld in handen. Met name Chantal van Wijk mocht meters maken en schoot bijna raak. Aan de andere kant toch weer die messcherpe counters van de ploeg van coach Arry Willemsen die met Milou Hoefsloot en Anouk Angkotta een doorbraak wilden forceren. Goed werk van doelvrouwe Jennifer Gittling voorkwam erger voor Berkel. Ook Dounia El Biyar mocht het van afstand proberen maar zag haar doelpoging aan de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeren.

Berkel - SVS

Berkel snel op rechts met Tara de Boe en op de linkerflank Nadine Bier die soms wel erg gemakkelijk hun opponenten passeerden. In de 24e minuut opnieuw Chantal van Wijk met een schot die nog net tot hoekschop werd verwerkt door sluitpost Shirley Kops.
De scherpe hoekschoppen van Sandra Welles zorgden voor dreiging in de zestien en de druk van Berkel werd steeds groter.

Berkel - SVS
In de 31e minuut kwam Berkel op voorsprong door een simpel ogend lobje van Melanie den Dulk over Shirley Kops heen. Trouwens het was de verdienste van Den Dulk zelf die gedreven het leer ontfutselde en stijlvol scoorde.
In de 38e minuut kwam Berkel volkomen terecht op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Chantal van Wijk na een hoekschop van Sandra Welles. Een misverstand in de verdediging bij SVS en het leer kwam voor het linkerbeen en daar wist Van Wijk wel raad mee.

Berkel - SVS

Na de pauze redde Shirley Kops nog prachtig op een inzet van Melanie den Dulk maar in de 50e minuut scoorde SVS de aansluitingstreffer. Doelpuntenmaakster Priscilla Been die op snelheid gebruik maakte van de mogelijkheden en slim scoorde.
Berkel was even de controle over het duel kwijt en vergat te voetballen. SVS kreeg wel degelijk mogelijkheden de stand gelijk te trekken maar dit lukte niet.

Berkel - SVS

Diverse wissels werden ingebracht en Berkel kreeg in de laatste fase het middenveld weer in handen. Kreeg mogelijkheden maar sluitpost Daphne Prins die Shirley Kops verving greep een aantal keren uitstekend in. In de allerlaatste minuut kreeg SVS de beste mogelijkheid om de stand in balans te brengen. Felicia Farhad Sedighi schoot het leer van zestien meter met een fraaie curve op doel. Het leer kwam echter tegen de onderkant van de lat aan en stuiterde pardoes weer in het speelveld. Pech voor SVS.

Berkel - SVS

Winst voor Berkel in een spannend duel tegen SVS die nu op 24 mei twee belangrijke finales moet spelen. De finale om de KNVB Districtsbeker tegen Zwervers en de finale om de prestigieuze Regio Rijnmond Cup tegen RCL. Twee uiterst gemotiveerde teams van de coaches Cees Kruys en Ronald Lamens van Berkel zullen er staan op 24 mei as.

Voor meer beelden van deze halve finale klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: