ARC neemt eerste horde tegen Faja Lobi KDS

Stijf van de zenuwen trad ARC thuis op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn aan tegen het Utrechtse Faja Lobi KDS. Maar ook bij de meiden van de coaches Joost de Bruin en Fred Nuwenhuis een grote dosis nervositeit. Een wedstrijd in het kader van de nacompetitie met als doel een fel begeerde plek in de Eerste Klasse voor het komende seizoen.
ARC - Faja Lobi KDS

Het werd uiteindelijk 4-1 in het voordeel van ARC na een 1-0 ruststand. Wel een verdiende overwinning want de voorwaartsen van de Alphense Racing waren scherper om fouten achterin bij de Utrechtse formatie genadeloos af te straffen. Zeker sneu voor doelvrouwe Dimphy van Os die juist de ploeg naar deze finalerondes had gebracht en nu vier keer de gang naar het net moest maken. Het tempo lag in dit duel ook aanzienlijk lager dan in een normale competitiewedstrijd. Beide coaches waren na afloop dan ook niet echt te spreken over het vertoonde spel van hun meiden. Natuurlijk was Tosca van den Brink tevreden met het resultaat maar met dit voetbal in de Eerste Klasse kom je niet ver. Daarnaast speelde ook de regen de beide kemphanen parten.
Bij de tos het arbitraal trio met de beide aanvoersters. Van links naar rechts ARC aanvoerster Lisa Prins, eerste assistent Dick Johan Veldhuizen, leidsman Alan Parry, assistent Ton Steenbergen en Faja Lobi aanvoerster Marlien de Groot.De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Nicole Zijderveld van ARC die prima werk verzette en verdienstelijk scoorde. Daarna een fraai doelpunt van Marloes de Vos die de 3-0 op het scorebord deed prijken. Fatima el Ibrahimi schoot heel slim Faja Lobi KDS weer in de wedstrijd met de 3-1. In de laatste fase scoorde opnieuw Nicole Zijderveld voor de ploeg van de coaches Tosca van den Brink en Ron Nijhof. Een uiterst sportief duel die in perfecte handen was van leidsman Alan Parry uit Stolwijk die werd geassisteerd door Dick Johan Veldhuizen en Ton Steenbergen.

ARC - Faja Lobi KDS

ARC de derde periodekampioen uit de Tweede Klasse B tegen Faja Lobi KDS die met een indrukwekkende eindsprint op basis van het resultaat de eerste periode titel kreeg toebedeeld na kampioen Wartburgia in de Tweede Klasse A. In een tweestrijd moeten beide teams gaan uitmaken wie in de race blijft om te promoveren naar de Eerste Klasse.

Geen goed voetbal op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. De weersomstandigheden waren zeker niet optimaal maar ook de spanning van de speelsters van beide teams was voelbaar. Het tempo te laag en te bang om een fout te maken. Faja Lobi KDS nam met Milou Zuidhoek het voortouw om een aanval op te zetten via Marie-Louise Schonewille en Sanne Schippers. Achterin bij ARC gaf dit geen krimp bij Lisa Prins en Maaike Kuiper. Ook gevaarlijk en met goede passes strooiend natuurlijk Karin van Look, spelverdeelster bij uitstek bij de Utrechtse formatie. Thuisploeg ARC kwam beter in het spel en nam het initiatief over. Scherpe hoekschoppen van Nicole Zijderveld en Marloes de Vos kreeg een beste mogelijkheid.

Nicole Zijderveld van ARC scoort de openingstreffer in het duel tussen ARC en Faja Lobi KDS.
In de tiende minuut kwam ARC op voorsprong door uitstekend werk van Nicole Zijderveld die opponent Milou Zuidhoek te slim afwas. Een verdienstelijke 1-0 door een fraai doelpunt op inzet en karakter van Zijderveld. Vijf minuten later opnieuw ARC na een hoekschop van Zijderveld die door Marloes de Vos net over het doel van Dimphy van Os werd geschoten. ARC zette druk maar het lukte niet om de tweede treffer te scoren. Ruimte kreeg Faja Lobi KDS met Karin van Look en Sanne Schippers die haar inzet net naast de verkeerde kant van de staander achter ziet gaan. Ook Fatima el Ibrahimi ziet een vliegend schot gepareerd worden door sluitpost Tiffany Graf.

ARC - Faja Lobi KDS
Thuisploeg ARC liet in de tweede kwart het initiatief over aan de meiden van coaches Joost de Bruin en Fred Nuwenhuis. Dat zat ARC coach Tosca van den Brink niet lekker en de Racing trok het spel weer naar zich toe. Prima mogelijkheden kregen Annemein Lukkien die het leer net naast zag gaan en Marloes de Vos die met een slimme lob rakelings over schoot. Ook Kirsten Hendriks en Hannah Sprengers waren prima aangevers die de druk opvoerden.

Ook nog een uitstekende mogelijkheid van Nicole Zijderveld om de stand te verdubbelen maar dit lukte niet. Te gehaast en geforceerd werd gespeeld bij de Racing terwijl de speldenprikken onder leiding van aanvoerster Marlien de Groot van de Utrechtse formatie venijnig waren. Marloes de Vos had voor ARC vlak voor de pauze moeten scoren maar deed dit niet.

Een inzet van Nicole Zijderveld van ARC waarbij het leer tergend langzaam de doellijn gaar passeren. Het zicht werd sluitpost Dimphy van Os ontnomen door Debbie Appleton. Marie-Louise Schonewille en aanvoerster Marlien de Groot kijken toe.Na de thee een doelpunt voor Faja Lobi KDS welke wegens buitenspel werd afgekeurd. ARC geschrokken en weer helemaal bij de les want dit oogde zeker niet goed. Een aanval van Marloes de Vos werd nog onderschept door doelvrouwe Dimphy van Os maar in de 50e minuut werd het wel 2-0 voor ARC. Het was opnieuw Nicole Zijderveld die profiteerde van een communicatiefout achterin en doeltreffend scoorde.

Marloes de Vos van ARC die de 3-0 gaat scoren voor ARC in het duel tegen Faja Lobi KDS.
Vijf minuten later scoorde ARC opnieuw. Dit keer Marloes de Vos die slim profiteerde vanwege het feit dat sluitpost Van Os het leer niet zag aankomen en de bal niet onder controle kreeg. 3-0 op het scorebord maar dat ging de meiden van Faja Lobi KDS wel iets te ver en men zocht met goed en verdienstelijk spel de aanval. Een vrije trap van Marie-Louise Schonewille werd door Fatima el Ibrahami met een fraaie lob in het net geschoten achter sluitpost Tiffany Graf.

Een fraaie lob van Fatima el Ibrahimi die voor Faja Lobi KDS de tegentreffer scoorde in Alphen aan den Rijn tegen ARC.
3-1 de stand van het moment maar striemende regen met een sterke bries maakte goed voetbal bijkans onmogelijk. Ook leidsman Alan Parry moest constant het glas van zijn bril ontdoen van de nodige regendruppels. In die fase een uitstekende mogelijkheid voor Eva Dekker maar Tiffany Graf greep uitstekend in, Maar zoals altijd kwam na regen zonneschijn en ook op Sportpark Zegersloot was dit het geval. In de 87e minuut bepaalde opnieuw Nicole Zijderveld de eindstand op 4-1 voor ARC in dit eerste treffen tegen Faja Lobi KDS.

Opnieuw Nicole Zijderveld die voor ARC de 4-1gaat scoren tegen Faja Lobi KDS. Beide coaches waren na afloop niet geheel tevreden over het vertoonde spel. ARC speelde te angstig maar pakte wel de volle winst en drie doelpunten voorsprong. Faja Lobi KDS vergat de altijd goede aanvallende aspiraties. Het vertoonde spel was van beide teams zeker niet Eerste Klasse waardig maar de nervositeit en niet te vergeten de weersomstandigheden in de tweede helft maakte aantrekkelijk voetbal onmogelijk. ARC won in dit uiterst sportieve duel met 4-1 van Faja Lobi KDS maar de kaarten zijn zeker en vast nog niet geschud. In Utrecht wordt ARC komende zaterdag met vurige liefde ontvangen op Sportpark Aziëlaan in Utrecht. De bal is en blijft rond.

Meer foto’s van ARC tegen Faja Lobi KDS ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: