Rhoon door het overbekende oog bij Berkel

Een uiterst spannend duel op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland tussen de kemphanen van Berkel en Rhoon. Berkel speelde met name in de eerste helft een prima partij. Rhoon wist dat het de volle drie punten nodig had en werd fysiek sterker in het tweede deel. Kansen over en weer maar Berkel wist niet te scoren terwijl Rhoon wel het net wist te vinden. Een billenknijpende slotfase met uitstekend werk van doelvrouwe Monica van der Hoek die Rhoon erdoorheen sleepte. Berkel kreeg te weinig voor hun inzet en Rhoon kroop door het oog van de naald maar was wel drie punten rijker.
Berkel - Rhoon

Een overwinning was voor Rhoon noodzakelijk om mee te blijven doen in de race om het kampioenschap in de Eerste Klasse A voor vrouwen. Maar dit is pure theorie en op de groene grasmat is het spel vaak anders. Ook nu in de arena van Sportpark Het Hoge Land in de gemeente Lansingerland. Rhoon opende fraai met een actie van Petra Dugardein maar Berkel’s sluitpost Jennifer Gittling redde uitstekend. De meiden van coach Cees Kruys weer helemaal bij de les en namen het spel uitstekend in handen. In de vijfde minuut Chantal van Wijk met prachtige actie maar het leer ging net over. Twee minuten later opnieuw Van Wijk met een mogelijkheid maar het net werd niet gevonden.

Berkel - Rhoon

Thuisploeg Berkel maakte het spel en was de bovenliggende partij. Prima aanvalsgolven van ondermeer Tara de Boe, Lindy Hogedoorn en de actieve Chantal van Wijk. Rhoon kwam niet in het spelbeeld voor alhoewel Petra Dugardein wel wat spaarzame mogelijkheden creëerde. Goed verdedigend werk trouwens van Lisa Wijnen en Isabel van Heinsbroek die de behendige goaltjesdief het scoren belette.
In de 32e minuut de allerbeste mogelijkheid voor Berkel om de verdiende openingstreffer te scoren. Een schitterende actie van Tara de Boe kon nog net tot hoekschop verwerkt worden.
Berkel - Rhoon

In het tweede deel nam de spanning alleen maar toe. Berkel met Linda van Campenhout in de ploeg zocht de aanval maar Rhoon moest komen om geen dure punten te verspelen in deze fase van de competitie. Ruimte kreeg ondermeer Lindy Hogedoorn in de 49e minuut die in de zestien onderuit werd gelopen. Leidsman Jaap van Ingen uit Schoonhoven zag dit toch anders en gaf Hogedoorn geel voor een schwalbe. Daar dacht Lindy Hogedoorn toch wel iets anders over en de concentratie bij Berkel ebde weg. Het spel kantelde en Tamara Colle en Ashley van Elswijk kregen ruimte om op avontuur te gaan. Lisa Wijnen zat daar voor Berkel een aantal keren uitstekend tussen maar was ook aanvallend een bron van inspiratie.

Berkel - Rhoon
Nadat Patty Damsma en Rowena Ondaan door coach Wesley Cheret waren ingebracht kwam er meer druk op de Berkel vesting. Dit hield tevens in dat er meer ruimte kwam voor het doel van doelvrouwe Monica van der Hoek. Lindy Hogedoorn kreeg een mogelijkheid maar ook deze inzet trof geen doel.
In de 73e minuut scoorde Rhoon de 0-1. Daaraan voorafgaand werd Chantal van Wijk onderuit gelopen in de zestien. Scheidsrechter Jaap van Ingen liet dit voorval echter onbestraft en dat viel niet in goede aarde bij de speelsters van Berkel.

Petra Dugardein van Rhoon haalt uit en scoort de 0-1 tegen Berkel.
De Berkel meiden reageerden niet alert op de aanval die Rhoon met Rowena Ondaan opzette. Snel en effectief met een splijtende pass op Petra Durgardein die zich prima vrij draaide om verrassend via de korte hoek het leer in de touwen te schieten.
0 tegen 1 op het scorebord en het werd heel spannend. Berkel met druk en fraaie schoten van Lisa Wijnen die op miraculeuze wijze geen doel troffen. Sluitpost Monica van der Hoek behoedde de rood-witte formatie voor een treffer die in feite wel verdiend zou zijn geweest.
Een vrije trap van Lisa Wijnen van Berkel wordt nog nog nrt uit het doel gewerkt door Monica van der Hoek van Rhoon.

Een rommelig duel met Rhoon die echt door het oog van de naald kroop. Berkel in het eerste deel absoluut de betere partij maar wist niet tot scoren te komen. Vervolgens zijn de meiden van Cees Kruys even niet bij de les en Rhoon sloeg genadeloos toe. Berkel kreeg te weinig en had geen enkel stuk geluk aan hun zijde. Bij Rhoon was iedereen opgelucht en de ploeg blijft in de race om het begerenswaardige kampioenschap maar het was billenknijpend door het oog.

Voor meer beelden klik hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: