RCL vergeet te scoren tegen kampioen IJzendijke

Een aantrekkelijk duel op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tussen RCL en IJzendijke. Het uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige IJzendijke is de terechte kampioen van de Tweede Klasse B en haalde deze prestigieuze titel verleden week binnen. RCL staat in de ranglijst op een tweede plek. IJzendijke kwam al binnen tien minuten op een riante 0-2 voorsprong maar daarna was het RCL wat het spel naar zich toe trok. De voorwaartsen van de Leiderdorpse Racing kregen naast een strafschop ook nog kans na kans om de stand een ander aanzien te geven maar doelvrouwe Liza Catseman hield wonderbaarlijk de nul. De doelpuntenmakers waren Thea de Blaeij en Bo Verduijn.

Felicitaties en bloemen voor kampioen IJzendijke van de RCL meiden.
Felicitaties en prachtige en bovendien toepasselijke gele rozen op paaszaterdag werden vooraf aangeboden door de RCL meiden aan hun tegenstanders. Natuurlijk ook een roos voor Lora van de Hemel die voor stage ver weg verblijft. Vooraf dus even lekker genieten maar na het eerste fluitsignaal van leidsman Van Rijn waren de Tieke meiden wel heel alert. Rosanne Lammers was gevaarlijk en het leer werd nog net tot hoekschop verwerkt. Uit deze corner van Kelly van Leeuwe in de vijfde minuut scoorde  Thea de Blaeij de 0-1.

Thea de Blaeij scoort de 0-1 voor IJzendijke tegen RCL in Leiderdorp.
Drie minuten later kwam IJzendijke op 0-2. Dit keer was het Bo Verduijn die het leer prima intikte achter Susan Hogenboom. De Leiderdoprse Racing was klaarblijkelijk onder de indruk van de terechte kampioen die met opportuun spel heel duidelijk de bovenliggende partij was.

Bo Verduijn van IJzendijke (rechts) heeft net de tweede treffer voor IJzendijke in de touwen geschoten tegen RCL.Pas in de 16e minuut kwam RCL heel traag in het eigen spelritme. Het duel werd voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk om naar te kijken. Goed spel van beide kampen en de spanning nam wel toe. Malu Postel en Merel van den Eshof dreigend en Nouk Wiersum en Stephanie van Poucke hadden hun handen vol aan dit snelle tweespan. Een vliegend schot net over en nog net even de vingertoppen van sluitpost Liza Catseman die redding bood. In de 25e minuut werd handspel geconstateerd in de zestien bij IJzendijke. Een juiste beslissing van de leidsman Van Rijn. Vanaf elf meter schoot Merel van den Eshof via de lat over. Geen aansluitingstreffer en toch zou dit de verhoudingen beter in beeld hebben gezet.

Merel van den Eshof van RCL vanaf elf meter. Het leer zou echter niet in het net verdwijnen.
De Racing werd steeds gevaarlijker met fraaie acties van Faith Parto die zondermeer een beter lot hadden verdiend. Maar daartegenover toch het knappe verdedigend werk van aanvoerster Maud Kuijpers die ook nog eens Carmen Foks in de 33e minuut wegstuurde. Die had IJzendijke op rozen kunnen laten zitten maar scoorde niet.
Nog meer aanvallende aspiraties van Kelly van Leeuwe, Nouk Wiersum en Maud Kuijpers maar daarna nam RCL de touwtjes strak in handen. Prima opbouwend spel en daar had de verdediging van IJzendijke grote moeite mee. Malu Postel kreeg fraaie mogelijkheden en ook Merel van den Eshof maar Liza Catseman greep goed in.

Malu Postel van RCL de mogelijkheid maar doelvrouwe Liza Catseman van IJzendijke greep goed in.
In de tweede helft werd het zelfs éénrichtingsverkeer. IJzendijke zwaar onder de druk van RCL die met pressie voetbal een doelpunt trachtte te forceren. De thuisploeg heel duidelijk de betere met fraaie acties van Melanie van Aken, Judith Hogenboom, Maaike Toonen en natuurlijk de vliegensvlugge Malu Postel op links en Merel van den Eshof op rechts.

Steevast Maud Kuijpers van IJzendijke met Malu Postel van RCL.
IJzendijke coach Henk Ottens had hier al rekening mee gehouden en bracht Maud Vesseur en de jonge Dafne van Waterschoot in maar het tij werd niet gekeerd.
De Leiderdorpse meiden de smaakvolle aanvallende partij en Maud Kuijpers en haar kompanen stonden zwaar de IJzendijke vesting te verdedigen. Maar Liza Casteman hield de nul en daar was ze wel erg blij mee.

Links Marjolein de Munck van IJzendijke en rechts Romana Bernardon van RCL in een kemphanen duel.RCL en IJzendijke de teams van dit seizoen met het betere voetbal. Door een sterke start kwam het altijd gemakkelijk scorende IJzendijke op voorsprong maar RCL kwam heel sterk terug. Een gelijkspel zou de verhoudingen het best hebben weergegeven. Maar daarvoor moet het balletje wel in het net. En juist het scoren van de RCL voorwaartsen moet wel naar een hoger rendement om straks in de nacompetitie promotie af te dwingen.

Voor meer beelden van dit duel tussen RCL en IJzendijke klikt u hier.