IJzendijke verslaat op overtuigende wijze Brielle en is kampioen

IJzendijke heeft er op het gemeentelijk Sportpark van IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen geen gras over laten groeien. Was in theorie al kampioen maar de Tieke meiden wilden gezamenlijk nog wel even de enorme spelvreugde laten zien. Dit gebeurde ook en Brielle had hier weinig tegenin te brengen. Het werd 7-2 na een 3-1 ruststand. Kwalitatief was IJzendijke heer en meester maar Brielle gaf goed partij. De doelpunten kwamen op naam van Kylie van de Velde en het werd gelijk door een goal van Ryanne Mol. Daarna liepen de meiden van Ronny van Poucke uit via Thea de Blaeij en Rosanne Lammers.

IJzendijke - BrielleIn het tweede bedrijf scoorde Maud Kuijpers vanaf elf meter en Nouk Wiersum met het hoofd. Brielle scoorde voor de tweede keer en ook nu was het Ryanne Mol die doel trof. Daarna was het de beurt aan Kelly van Leeuwe en nogmaals Rosanne Lammers. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Wietse Thobokholt uit Breda die een perfecte match floot.
Het feest nam na zijn laatste fluitsignaal een aanvang. Met was niet alleen erg onrustig op de Markt in IJzendijke maar ook in de gemeente Sluis. In heel Zeeuws-Vlaanderen werd feest gevierd.

IJzendijke - Brielle Het was aan het begin van de middag toch iets anders. Opvallend ontspannen liepen de Tieke meiden rond. Die zouden met volle teugen gaan genieten van wat zou komen maar eerst waren Maud Kuijpers en Nouk Wiersum weer vet cool bezig op hun eigen manier niet wetende dat het kampioenschap al in de knip zat. Bij het Brielle van coach Arjan Witte was het al niet anders. Een vrolijke boel bij elkaar met gezellige meiden. Bij Brielle veel personele problemen waardoor de jeugd gretig hun kans greep.

Een voorzet van Thea de Blaeij komt voor de voeten van de inkomende Kylie van de Velde die gaat scoren voor IJzendijke.
In de tweede minuut scoorde Thea de Blaeij maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Dit zou trouwens in de tweede helft nog een keer gebeuren.
IJzendijke de aanvallende partij met goed spel en Kelly van Leeuwe opvallend met uitstekende acties. De Brielle verdediging werd scherp gehouden want het middenveld was in handen van de blauw-witte formatie van strateeg Ronny van Poucke.
Na prima voorbereidend werk van Thea de Blaeij scoorde Kylie van de Velde de 1-0. De kleine blonde dame schoot het leer snoeihard achter Brielle sluitpost Alice Verbrugge in de touwen.

Brielle aanvoerster Ryanne Mol bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte.
Brielle vocht zich terug in de wedstrijd door met name goed spel van Simone Bloothoofd die Ryanne Mol het werk liet afmaken en de gelijkmaker scoorde in de 23e minuut. Even onzekerheid bij IJzendijke met brutale aanvallen van Celine Schoot, Tahnee de Goede en Savannah Stout. IJzendijke doelvrouwe Liza Catseman bood redding. Vroeg al een wissel bij Brielle. De jeugdige Cato Eppinga kwam in het veld voor de geblesseerde Jessica Witte.
De motor van IJzendijke kwam weer op toeren en in de 30e minuut was het Thea de Blaeij die zich heel knap vrij speelde en scoorde.

Thea de Blaeij van IJzendijke wervelend lang Alice Verbrugge van Brielle.
In de 35e minuut was het duel al beslist nadat Rosanne Lammers een voorzet van Thea de Blaeij perfect in het netje kopte. 3-1 op het scorebord en wat zou het talrijke publiek nog meer te zien krijgen van deze Tieke meiden.

 Rosanne Lammers van IJzendijke scoort met het hoofd na weer zo'n perfecte voorzet van Thea de Blaeij.
In het tweede deel opnieuw een hoofdrol voor Rosanne Lammers die koersbewust doel koos maar tegen de vette Zeeuwse klei werd gekegeld.

Natuurlijk vanaf elf meter IJzendijke aanvoerster Maud Kuijpers met de 4-1.
Wie anders dan aanvoerster Maud Kuijpers verzilverde in de 47e minuut deze strafschop op haar eigen en vertrouwde wijze. 4-1 op het scorebord en in de 54e minuut werd het zelfs 5-1. De koektrommel was nog steeds niet leeg toen Kelly van de Velde een hoekschop nam die door Nouk Wiersum vlekkeloos werd ingekopt.

Nouk Wiersum heeft net raak gekopt en brengt daarmee de stand op 5-1 voor IJzendijke in het duel tegen Brielle.Drie minuten later kwam Brielle op 5-2 door een fraai uitgespeelde actie van aanvoerster Ryanne Mol. Liza Catseman had geen schijn van kans op deze inzet.

Opnieuw Ryanne Mol die een doelpunt scoorde voor Brielle.In de 74e minuut Kelly van Leeuwe die met een schitterend schot haar bekroning luister bijzette. Heel actief want drie minuten later stond van Leeuwe alweer aan de basis van het laatste doelpunt van IJzendijke. Een hoekschop van rechts werd vlekkeloos ingebracht en direct op de schoen van Rosanne Lammers genomen. Natuurlijk trof dit enorme projectiel doel en de eindstand een feit.

Kelly van Leeuwe van IJzendijke met een vernietigende uithaal wat de 6-2 op het scorebord deed prijken.
Een dik verdiende 7-2 overwinning in de kampioenswedstrijd met soms hele mooie acties. Maar in hoofdzaak de beleving van het moment dat werd gedeeld met het talrijke publiek langs de lijn.
Rosanne Lammers van IJzendijke die de eindstand op 7-2 bepaalde.Inwoners uit IJzendijke kwamen er op af maar ook van andere plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Kijken waar IJzendijke mee bezig is. De mannen verleden week kampioen, de vrouwen nu kampioen en vrouwen twee volgende week kampioen.

IJzendijke voorzitter Erik van Buren.
Het IJzendijke timmert met voorzitter Erik van Buren in samenspraak met een groot aantal vrijwilligers prima aan de weg om in hoofdzaak de vrouwenvoetbalsport in Zeeuws-Vlaanderen te promoten. IJzendijke staat in vette letters op de Zeeuwse kaart en volgend seizoen spelen de meiden van de blauw-witte club in de Eerste Klasse. Het is de vereniging van harte gegund.

Voor meer beelden van dit duel tussen IJzendijke en Brielle klik hier.

Lees alles over IJzendijke.

IJZENDIJKE KAMPIOEN !!!!!!!!!

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: