SteDoCo moet meerdere erkennen in RVVH

Twee nerveuze en gehavende teams aan de start. Thuisploeg SteDoCo tegen RVVH en de belangen groot. SteDoCo heeft de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen. Dit terwijl de formatie van coach Remco Outjes niets liever wil dan een periodetitel te bemachtigen om mee te doen voor promotie. Het was geen groots voetbal op de klei van Hoornaar met de diverse wisselende weersinvloeden. Regen, zon en hagel wisselden in rap tempo en zo ook het spelletje voetbal. De ploegen aan elkaar gewaagd maar de Ridderkerkse formatie kon gemakkelijker tot scoren komen dan het team van coach Jannie Timisela en juist dit element was het verschil. Net even dat kleine stukje kwaliteit.

Anne Bik van SteDoCo in duel met Paulien Kraaijeveld van RVVH.

Met de pauze was het 0-2 in het voordeel van RVVH maar de match zeker niet gestreden. SteDoCo kwam goed terug maar verder dan een aansluitingsdoelpunt kwam de ploeg niet. Door de druk ruimte aan de andere kant en daar profiteerde de formatie van Remco Outjes en Willem Grootenboer optimaal van. Maar wel met twee schitterende acties en doelpunten. Een verdienstelijke 1-4 overwinning voor het collectief sterk spelende Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules.

Anne Bik van SteDoCo moet Lisanne van Gelder van RVVH voorbij laten gaan.

Binnen twee minuten was het al raak voor RVVH. De eerste de beste aanval en Cherraine Breinburg kreeg vrij spel door de afleidende bewegingen van Manuela Grootenboer en werkte de bal heel keurig in het netje. Nu dit beloofde wat want beide teams waren behoorlijk gehavend aan de strijd begonnen. Bang om puntverlies op te lopen. Maar de eerste zat er al in en de meiden van Remco Outjes bepaalden het spelbeeld in een trouwens hoog tempo. Een sportieve strijd onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Sjaak de Wild uit Meerkerk die alles, de gehele wedstrijd lang, goed in de gaten zou houden.

In de tweede minuut scoorde Cherraine Breinsburg de openingstreffer voor RVVH tegen SteDoCo.

In de 10e minuut een fraaie aanval van SteDoCo met Rosanne van der Werff die mocht uithalen maar sluitpost Tessa van Ameide greep goed in.
Strijd en beleving met op rechts Esther Lakerveld die een aantal keren knap door Lindsay de Zwart de weg werd versperd. De andere blonde fee was Esmeralda van den Heerik die het Kelly Bogaerts en Inge Buis moeilijk maakte op de diepe ballen van Roos Havermans. In het midden de rotsvaste Paulien Kraaijeveld met Veronique Versaevel en Sara Gonsalves die Jannah Muller en Anne Bik afstopten.

Bijna Rosanna van der Werff van SteDoCo maar sluitpost Tessa van Ameide van RVVH grijpt goed in.

Een leuke strijd met zeker wel aantrekkelijke momenten met RVVH waarbij de linies beter aansloten en bovendien de Ridderkerkse meiden het middenveld in handen had. Een klein verschil maar toch. Na een vermaning van leidsman Sjaak de Wild aan het adres van RVVH coach Remco Outjes werd het erg rustig, ook in het veld. Te rustig zelfs bij de Ridderkerksen om met bezinning snode plannen te smeden. Welke dan vervolgens heel geraffineerd en onverwachts uitgevoerd gaan worden en dit gebeurde.

Dubbel O ofwel Manuela Grootenboer scoorde de 0-2 voor RVVH tegen SteDoCo.

In de 30e minuut de uiterst attent reagerende Manuela Grootenboer met dubbel o maakte het verschil. Een aanval opgezet door Sara Gonsalves werd verkeerd gekopt door Denise van Gessel en daar profiteerde Manuela Grootenboer ten volle van en schoot raak. 0-2 op het scorebord en een periode met gratis en voor niets onderkoelde regen brak aan. Roos Havermans schoot vlak voor de thee nog een projectiel richting Tessa van Ameide maar die stopte het leer.

Sophie Oude Ophuis van SteDoCo in duel met Lisanne van Gelder van RVVH.

In het tweede deel een ontketend SteDoCo wat druk zette. Verdienstelijk zeker wel en een doorbraak zou geforceerd moeten worden. Weer Roos Havermans van afstand en Esther Lakerveld, Inge Buis en Anne Bik met mogelijkheden. Veronique Versaevel, Nikki de Roest, Lindsay de Zwart en Sanne Huisman stonden zwaar onder druk.

Esther Lakerveld van SteDoCo heel knap op weg naar de aansluitingstreffer tegen RVVH.

In de 60e minuut mocht Esther Lakerveld meters maken en passeerde op snelheid bijkans de gehele Ridderkerkse verdediging en schoot het leer in de touwen achter Tessa van Ameide. Die had nu geen schijn van kans tegen deze inzet van Lakerveld en de aansluitingstreffer een feit.
Good old Monique Rekker en later Joëlle de Bondt kwamen bij de thuisploeg in het veld. De aanvalsgolven volgden zich in rap tempo op en de gelijkmaker slechts een kwestie van tijd maar daar dacht doelvrouwe Tessa van Ameide wel eventjes anders over. Die greep een aantal keren uitstekend in op trefzekere inzetten van Inge Buis en Joëlle de Bondt.

Op aangeven van Manuela Grootenboer haaklt Lisanne van Gelder van RVVH vernietigend uit en gaat de 1-3 scoren in het voordeel van RVVH tegen SteDoCo.

Dan in de 83e minuut weer zo’n befaamd dubbel kapitaal O’tje. Uit het niets was daar Manuela GrOOtenboer met een cross pass over vele meters op de op rechts vrijstaande Lisanne van Gelder. Op fantastische wijze haalde Van Gelder uit en scoorde fraai. Hoog in de touwen en sluitpost Joyce van Eck geen schijn van kans. Het was een beauty van een doelpunt van de jeugdige en bovendien geblesseerde Van Gelder. 1-3 op het scorebord en het duel gespeeld. In de 79e minuut werd het zelfs 1-4 door Cherraine Breinburg die de diepte in werd gestuurd, geen fout maakte en heel knap scoorde.

 Cherraine Breinburg van RVVH legt aan en gaat voor de 1-4 tegen SteDoCo in Hoornaar.
Na afloop een teleurgestelde SteDoCo coach Jannie Timisela die met haar speelsters wel het spelbeeld in de tweede bepaalde maar niet konden scoren. Het was wel de waarheid van het moment en het uiteindelijke verschil want de ploeg was er wel heel erg dichtbij. Het zit de formatie uit Hoornaar zeker niet mee en in de resterende duels moeten punten gepakt worden.

Coach Remco Outjes van RVVH maakte na afloop een groot compliment aan zijn vrouwen. Dit volkomen terecht want die knokten zich eensgezind naar dit bereikte resultaat. De veerkracht van de blauw-witte formatie optimaal en een verdiende winst al stond de ploeg een periode flink onder druk. Collectiviteit het sleutelwoord en alles gebaseerd op de toekomst. Remco Outjes vertrekt bij zijn vrouwen en coach Michel Visser zijn opvolger. Maar Outjes wil dolgraag een periode pakken om in de structuur van de Hercules visie mee te doen in de promotiestrijd. De blauw-witte club met uitstraling want ook veel speelsters staan in de rij om bij de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules te gaan ballen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer beelden van dit duel tussen SteDoCo en RVVH ziet u hier.

Lees alles over Erja Rijsdijk, de Pupil van de Week bij SteDoCo – RVVH.

 

 

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: