RCL pakt volle buit tegen DSVP

Het tweede team van RCL pikte na het debacle van verleden week in Alphen aan den Rijn tegen ARC de draad weer prima op. DSVP uit Pijnacker de tegenstander maar wel één van formaat want zo mogen we het echt wel stellen. De formatie van coach John Rohling doet het uitstekend en in Pijnacker werd door de Racing nipt gewonnen. De Leiderdorpse Racing liet op een moeilijk bespeelbaar veld bij vlagen uitstekend voetbal zien.

Leuke duels tussen Bianca van der Meer van RCL en Tamara van de Toolen van DSVP.
Maar toch kroop angst en onzekerheid in het team terwijl dit in feite totaal niet aan de orde was. Speltechnisch was RCL de bovenliggende partij maar toch kom DSVP knap terugkomen.
Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 voor de Leiderdorpsen van de coaches Ron Bernardon en Marcel Hogenboom. Een verdiende overwinning dat zondermeer maar ook werd het vertrouwen hersteld. En dat is nog veel meer waard en niet in punten uit te drukken.

Judith Hogenboom van RCL in duel met Maritha Roeten van DSVP.
De jarige Marcela Cabrera mocht in het keurkorps nog even meedoen en kon terugzien op een prima invalbeurt. Maar de speelster van twee was er langs de lijn weer bij net als de later gearriveerde mamma Geke die in blijde verwachting is van de tweede. Op het meest slechte kunststofgrasveld werd deze strijd tussen RCL en DSVP gestreden. Bij RCL goede acties van Melanie Seton, Nena Kreber, Caro Bruna en Merel van den Eshof. Maar ook DSVP liet zich zien met Susan van den Berg, Kiri Boekwijt en aanvoerster Sylvia Hijdra.
In aanvallend opzicht was de Racing de ploeg die meer druk zette met Maaike Toonen, Kim Oosterom en Bianca van der Meer maar de strijd mocht er zijn. Doelvrouwe Miranda Boekhout deed het prima onder de lat en redde een aantal keren bijzonder fraai op inzetten van Bianca van der Meer, Nena Kreber en Kim Oosterom.
Aan de andere kant bijna Susan van den Berg die bijna mocht scoren maar de andere Susan dacht daar toch iets anders over en onderschepte het leer.

Merel van den Eshof na een pass van Maaike Toonen op weg na de 1-0 tin het duel tussen RCL en DSVP.
In de 30e minuut een splijtende pass van Maaike Toonen die Merel van den Eshof wegstuurde. Die maakte geen fout en scoorde op fraaie wijze de 1-0 voor RCL. Bianca van der Meer kreeg nog een aantal fraaie mogelijkheden maar Van der Meer werd goed in de gaten gehouden door Merel Welbedacht en Claudia van der Helm. Een snelle uitval van de meiden uit Pijnacker hield wel in dat Romana Bernardon met haar wapperende manen alles uit de kast moest halen om erger te voorkomen. Daarop volgend werd door Bernardon Melanie Seton diep gestuurd. Die passte het leer op Bianca van der Meer die geen fout maakte en in de 43e minuut stond de 2-0 op het scorebord.

Bianca van der Meer scoort de 2-0 voor RCL in de wedstrijd tegen DSVP.

Zoals we weten van de technische analyses van coach John Rohling werden zijn meiden wel even op het rechte pad gezet. En dat konden we met zijn allen zien. Sterk positiespel naar voren en doelvrouwe Susan Hogenboom maakte een overtreding en kreeg uit handen van de goed fluitende leidsman Hof uit Moerkapelle volkomen terecht haar eerste kaart uitgedeeld. De kleur was geel en daar kwam Susan Hogenboom heel goed weg. De vrije trap van Lisanne Vijfhuizen leverde echter niet op voor de ploeg uit Pijnacker. In de 51e minuut werd het zelfs 3-0 voor RCL. Een fraaie aanval via rechts met Melanie Seton die het leer strak en hoog de doelmond inbracht. Weer die deksele Merel van den Eshof die via het achterhoofd Miranda Berkhout de gang naar het net liet maken.

Melanie Seton van RCL met een strakke voorzet die Merel van den Eshof inkopte.
Maar slechts één minuut later aan de andere kant een messcherpe aanval en een prachtige actie van Susan van den Berg die de 3-1 scoorde.

Susan van den Berg van DSVP scoort de 3-1.
Judith Hogenboom toucheerde met een inzet de paal maar daaropvolgend weer zo’n snelle uitval en daar profiteerde de jeugdige Maritha Roeten van. Die scoorde de aansluitingstreffer in de 75e minuut. Angst kroop in het spelpatroon terwijl Malu Postel en Lenie Mendes Fernandes nog voldoende mogelijkheden kregen de afstand te vergroten. Dit gebeurde echter niet maar erg soepel liep het niet bij RCL.

Malu Postel van RCL klimt in de lucht maar een doelpunt levert deze actie niet op.Wel een dik verdiende overwinning voor de Leiderdorpse Racing tegen een strijdend en karaktervol DSVP die niet voor niets in de subtop staat.
Maar voor de Racing was het bovenal een overwinning op het eigen kunnen en daar slaagde de ploeg ten volle in.

Meer beelden ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: