RCL MB en SVS MB houden elkaar in evenwicht

Een prachtig duel kreeg het veelvuldige publiek op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp voorgeschoteld. Een heerlijk zonnetje en twee uiterst gemotiveerde elftallen. Het duel tussen de aan elkaar gewaagde kemphanen van RCL MB en SVS MB want daar hebben we het over. De Leiderdorpse Racing tegen Sport Vereniging Schollevaar uit Capelle aan den IJssel was in het eerste deel bijzonder aantrekkelijk met opvallend goed spel van beide elftallen. Heerlijk genieten en ook doelpunten om van te watertanden. Schitterend gewoonweg. De match stond onder de bezielende leiding van Jeffrey van der Mark die een prima partij floot.

RCL MB - SVS MB

Voor het duel waren alle coaches overtuigd dat winst voor RCL de spanning in de competitie zou terugbrengen. Dit na het onverwachte verlies van RCL verleden week bij het Katwijke Rijnvogels.
Maar natuurlijk wilde het SVS van de coaches Harry Overduin, Angel Estirado en Gabriël Cornelisse de volle winst meenemen. Aan de andere kant bij RCL dachten Theo Hoogerheijde en Jeroen Redegeld daar zeker niet anders over. Een volle drie punter de inzet voor de Leiderdorpse Racing.

RCL MB - SVS MB

SVS moest het doen zonder de geblesseerde goaltjesdief Lea Overduin die sinds begin januari uitsluitend en alleen mag toekijken. Haar rechter knieband ingescheurd tijdens het bekerduel tegen Haastrecht en voor dit seizoen is het over en sluiten. De meiden van RCL startten uitstekend met in de tweede minuut een vlammend schot van niemand minder dan Shan Bazaz die in de uiterste hoek verdween. Sluitpost Bianca Troost volledig kansloos. Wat een binnenkomer voor deze technisch begaafde ploeg.

RCL MB - SVS MB

De Leiderdorpsen bepaalden het spelbeeld en SVS liep achter de feiten aan. Druk werd door RCL gezet maar gaandeweg kwamen de fysiek sterke meiden uit Capelle aan den IJssel beter in hun spel. In de 19e minuut werd het gelijk door een fraaie pass van Lisa Zoutman op Roos Sol die fraai de gelijkmaker scoorde. Maar daar mocht SVS slechts één minuutje van genieten want de dame met de gouden voetbalschoenen Faith Parto haalde vernietigend uit. Via de verste paal in het net en de 2-1 een feit. Een schitterend doelpunt laten we daar in ieder geval duidelijk over zijn.

RCL MB - SVS MB

In de 30e minuut een overtreding in de zestien bij RCL en de bal op de stip. Lou Lou Deubel maakte geen fout en scoorde de gelijkmaker.
Het tij was gekeerd en SVS bepaalde het spelbeeld en had stevig de touwtjes in handen. In de 38e minuut kwamen de meiden uit Capelle aan de IJssel op een verdiende voorsprong. Fysiek sterker tegen een technische begaafde ploeg en dit keer was het Isabelle Hamers die op rechts met een schitterende dropvolley van buiten de zestien scoorde. Sluitpost Romee Baars had geen schijn van kans. Een beauty van een doelpunt trouwens.

RCL MB - SVS MB

In het tweede deel werd het minder spectaculair maar wel degelijk een strijdend RCL die op karakter zich terugvocht in het duel. SVS controleerde en spannend was het tot het definitieve fluitsignaal . Drie minuten voor tijd kreeg RCL dan toch loon naar werken. Een overtreding in het strafschopgebied en de bal op de stip. Chin A Foeng maakte geen fout en scoorde beheerst de verdiende gelijkmaker.
3-3 op het scorebord en een juiste uitslag van dit duel. Natuurlijk een teleurstelling bij de Leiderdorpse meiden maar dit duel was echt in balans.

RCL MB - SVS MB

Een juiste uitslag was ook de mening van SVS coach Harry Overduin die de spanning van de laatste minuten nog door zijn aderen voelde stromen. Ook RCL coach Theo Hoogerheijde kon vrede hebben met de gelijke eindstand. Hij was wel van mening dat RCL er wellicht in de tweede helft iets meer had uit kunnen slepen maar op basis van de eerste helft met het goede spel van SVS was de uitslag overeenkomstig de feiten.
In de Hoofdklasse staat SVS nu los maar de competitie nog niet gespeeld.

Voor meer beelden klikt u hier.

 

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: