RCL en Saestum morsen dure punten

Voor RCL en Saestum was dit onderlinge duel van groot belang. Winst voor thuisploeg RCL zou aansluiting inhouden met de kopgroep. Voor Saestum waren de punten van belang om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.
Ook voor de Leiderdorpse Racing zou deze wedstrijd een goedmaker moeten zijn voor het onnodige verlies uit tegen RK HVV van afgelopen week.
Het belang bij de coaches Haroon Ahmad en John Kaersenhout en de speelsters duidelijk op het vizier. Het werd echter een duel tussen RCL en Saestum die absoluut niet het predikaat Topklasse verdiende. Daar was zeker het in slechte staat verkeerde hoofdveld van Sportpark De Bloemerd mede spelbreker in. Na een 0-0 ruststand werd het 1-1. Voor RCL scoorde Romy Siera en de gelijkmaker kwam op naam van Franca van de Kuilen.

Ramona van der Harst van RCL sterk aan de bal.
Saestum startte goed met Susan van der Weerd en Franca van de Kuilen die meters maakten. Ook een schot van de jonge Esmee de Graaf ging net over na een fraaie aanval van de ploeg uit Zeist. De Leiderdorpse Racing kwam steeds beter in het spel en kreeg mogelijkheden via Samanta Stojanovic, Marijke van den Berg en Sandy van de Water. Ook de scherpe hoekschoppen van Ramona van der Harst waren gevaarlijk en bijna scoorde Sabine Verheul. Geen klinkende munten voor de Racing en de wedstrijd was volledig in balans. Een gevaarlijke vrije trap van aanvoerster Rowena Blankenstijn en aan de andere kant weer die snelle Stojanovic waar Clara van Ardenne haar handen vol aan had. In de 19e minuut kreeg RCL de ultieme mogelijkheid de score te openen. Een pass van Samira Benchamach op Samanta Stojanovic maar in plaats van te scoren verdween het leer in het zijnet.

Samira Benchamach van RCL met een mogelijkheid  maar Selana Babb van Saestum greep goed in.
Het middenveld werd overgenomen door Saestum waardoor de formatie van coach John Kaersenhout iets meer druk zette. Veel leverde dit trouwens niet op in dit te trage duel. Een schot van Linda van Veldhuizen ging net over het doel van sluitpost Denise Koorevaar en Sandy van de Water had het geluk niet mee om te scoren aan de andere kant.
In de laatste fase van de eerste helft trok thuisploeg RCL het initiatief naar zich toe. Constructief goed spel en dit oogde uitstekend. Een kopbal van Marcha Duijkers ging net over alhoewel deze inzet iets meer had verdiend. Ook Samira Benchamach en Kirsten Kok waren er dichtbij. De les hieruit was dat Saestum onder druk kwetsbaar was.

RCL - Saestum
In het tweede deel pikte RCL de draad weer op en zette druk. Jill Gotink stuurde Drita Celaj aan op rechts en maakte meters. Ook Marijke van den Berg mocht doorkomen net als Romy Siera. Maar de druk die RCL zette ebde weg waardoor Saestum weer mogelijkheden kreeg. Van afstand heel gevaarlijk met projectielen van Rowena Blankenstijn, Lisanne Hogeveen en Linda van Veldhuizen maar Denise Koorevaar pareerde deze inzetten stuk voor stuk. In de 58e minuut de mogelijkheid voor Drita Celaj om te scoren maar ook daar redde sluitpost Selena Babb uitstekend op deze prima actie van Celaj.

Uiterst koelbloedig scoort Romy Siera de 1-0 voor RCL tegen Saestum.

In de 62e minuut kwam thuisploeg RCL op voorsprong. Prima drukzettend met Jill Gotink en Samira Benchamach maar dan toch die dekselse kleine Samanta Stojanovic die slim profiteerde van het feit dat de verdedigsters het leer niet weg konden krijgen. Snel en behendig werd het leer op Benchamach geplaatst waarbij de bal weer afketste op Jill Gotink. Pardoes kwam het leer voor de voeten van Romy Siera en die maakte natuurlijk geen fout en zette koelbloedig de Leiderdorpse Racing op een 1-0 voorsprong.
Samanta Stojanovic van RCL in actie in de wedstrijd tegen Saestum.
Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later was de stand weer in balans. Franca van de Kuilen was de gelukkige die scoorde. En hoe, want dit was een beauty. Een schitterende dropvolley van buiten de zestien uit een onmogelijke hoek. Maar Van de Kuilen flikte het wel om het leer tergend langzaam hoog in het net te schieten.

Franca van de Kuilen van Saestum scoort op onnavolgbare wijze de gelijkmaker tegen RCL in Leiderdorp.
De Racing wist al geen ander dat de punten heilig waren maar de werkelijke overtuiging en overleg ontbrak. Maar ook Saestum was niet in staat om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Schoten van afstand maar de verdedigsters Marcha Duijkers, Chelsea Disseldorp en Sabine Verheul deden eenvoudig hun werk.

Jill Gotink van RCL met een mogelijkheid om in de laatste fase nog te scoren.
Een ondermaats duel met een puntendeling. Een juiste uitslag trouwens want geen van deze twee kemphanen verdiende de volle buit. Daar waren na afloop de coaches John Kaersenhout en Haroon Ahmad het roerend over eens. Voor de Leiderdorpse Racing is het seizoen gespeeld maar voor Saestum breken nog spannende wedstrijden aan om lijfsbehoud in de Topklasse.

Meer beelden van deze wedstrijd ziet u hier.
Lees alles over Iris, RCL’s Pupil van de Week.
RCL MB overtuigend naar 4-1 winst