Oranje Nassau voert na winst bij SteDoCo Hoofdklasse aan

De nieuwe koploper in de Hoofdklasse Zaterdag is Oranje Nassau uit Groningen. De formatie van coach Tjeerd Strengholt won met 1-3 van SteDoCo in Hoornaar. Bij rust was de stand tussen SteDoCo en Oranje Nassau 0-2. Erg gemakkelijk ging het echter niet voor de meiden uit Groningen die moesten wennen aan de vette Hoornaarse klei. In de eerste helft domineerde Oranje Nassau en straften twee foutjes achterin bij thuisploeg SteDoCo genadeloos af. Doelpuntenmaaksters Nathalie Korthai en Dorien Zeinstra.

Heerlijke duels tussen Dorien Zeinstra van Oranje Nassau en Joëlle de Bondt van SteDoCo.Na de thee zette SteDoCo Oranje Nassau flink onder druk. De meiden van coach Jannie Timisela creëerden zelfs prima mogelijkheden. Kelly Bogaerts schoot de aansluitingstreffer achter Lotte Wiekamp in het net. Zou je verwachten dat SteDoCo de druk op zou voeren maar Oranje Nassau liet zich de kaas niet van het brood eten. Kwam weer helemaal terug in het vertrouwde controlerende spelpatroon. Vlak voor het eindsignaal bekroonde Marian Meijer haar inzet met een perfect genomen vrije trap die prachtig doel trof. 1-3 en Oranje Nassau op kop in de Hoofdklasse.

In de regen op de klei een onderonsje met Nathalie Korthai van Oranje Nassau en Denise van Gessel van SteDoCo.Mucella Aslan was de Pupil van de Week en die scoorde toch maar fraai na een overtuigende actie. Zou je verwachten dat SteDoCo dit als voorbeeld zou meenemen maar heel verrassend kwam in de vijfde minuut de meiden uit Groningen op voorsprong. Een snelle aanval trouwens die werd opgezet door Jorike Olde Loohuis. Die stuurde op rechts Dorien Zeinstra weg die vervolgens met subtiele bewegingen de gehele verdediging van SteDoCo op het verkeerde been zette. Hierdoor kon simpel de moederziel vrijstaande Nathalie Korthai met het hoofd afdrukken.

Links de vrijstaande Nathalie Korthai die voor Oranje Nassau de 0-1 scoort in Hoornaar tegen SteDoCo.0-1 op het fraaie scorebord voor Oranje Nassau maar in de achtste minuut was Esther Lakerveld er vlakbij. Lotte Wiekamp kon het leer nog net corner tikken. Na baanbrekend werk van Joëlle de Bondt mocht Kelly Bogaerts een vrije trap nemen die net over de deklat ging. Oranje Nassau nam het spel weer in handen. Speelde gretiger en bovendien slim de bal rond. Technisch ook vaardiger op de befaamde vette klei dan thuisploeg SteDoCo. Silvia Woudberg en Marian Meijer kregen fraaie mogelijkheden de stand te verdubbelen maar dit lukt toch niet. De Groningse druk werd zienderogen opgevoerd en Illona en Cindy Karsdorp met Sanne Brand stonden behoorlijke onder spanning en kregen het leer niet meer fatsoenlijk onder controle.

Dorien Zeinstra die Oranje Nassau op 0-2 gaat zetten tegen SteDoCo.
In de 28e minuut werd het daardoor logisch 0-2 voor de Groningse formatie. Weer een dekkingsfout of zou het toch het slimme spel van de Groningse voorwaartsen zijn geweest. In ieder geval mocht Dorien Zeinstra de klus afmaken en die maakte geen fout. Oranje Nassau nam gas terug alhoewel Marian Meijer vlak voor de rust nog rakelings voorlangs schoot.

In het tweede deel zette SteDoCo wel degelijk druk en de Groningse meiden lieten dit laconiek toe. Kelly Bogaerts, Joëlle de Bondt en ook Jannah Muller waren er dichtbij maar de overtuiging en het geloof in eigen kunnen ontbrak. Natuurlijk ook het stukje geluk wat nodig is in een wedstrijd was niet weggelegd voor de rood-zwarte formatie van de scheidende coach Jannie Timisela.

Kelly Bogaerts van SteDoCo scoort de aansluitingstreffer tegen Oranje Nassau.
In de periode dat Oranje Nassau orde op zaken wilde stellen schoot in de 67e minuut volkomen terecht Kelly Bogaerts de aansluitingstreffer achter Lotte Wiekamp. 1-2 de stand met duidelijke pressie van SteDoCo. Nog een paar mogelijkheden kregen de Hoornaarse meiden maar dit ging Oranje Nassau duidelijk te ver. Nam heel verdienstelijk het middenveld weer in handen en dicteerde het spel. SteDoCo doelvrouwe Joyce van Eck greep een aantal keren goed in. Maar moest in de 88e minuut wel capituleren op een schitterend genomen vrije trap van Marian Meijer die haar werk van de middag bekroonde met een uitzonderlijk onhoudbaar doelpunt.

Een schitterende vrije trap van Marian Meijer van Oranje Nassau die doel gaat treffen. Het betekende tevens de 1-3 eindstand in het duel tussen SteDoCo en Oranje Nassau.Thuisploeg SteDoCo probeerde het op inzet en karakter maar schoot te kort tegen een controlerend Oranje Nassau. Ook het kleine beetje geluk ontbrak het rood-zwarte team. De Groningse formatie was technisch en tactisch de betere ploeg op de klei en speelde het spel slim.
Oranje Nassau de trotse koploper van de Hoofdklasse Zaterdag en dat doet goed in het Groningse.
Voor de meiden van coach Jannie Timisela wordt het onderin dringen geblazen. De neerwaartse spiraal moet doorbroken worden. Het vaste vertrouwen in eigen kunnen dient weer als sportief effect door de aderen van de speelsters gaan stromen. Nu is het nog niet te laat maar de klok tikt onverbiddelijk verder.

Voor meer beelden van SteDoCo tegen Oranje Nassau klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: