Judith en Susan Hogenboom van RCL vermaken zich uitstekend

Twee wel heel opvallende verschijningen die bijkans niet van elkaar te onderscheiden zijn. We hebben het over de Ter Aarse tweeling Judith en Susan Hogenboom die het prima naar hun zin hebben bij de Leiderdorpse Racing. Voor beide voetbalsterren is voetbal een actieve teamsport die volledig van huis uit wordt ondersteund. Maar het maatschappelijke belang heeft wel de voorkeur voor deze twee 18-jarigen. Op en top sportvrouwen die ontegenzeggelijk een flink aantal raakvlakken met elkaar hebben.

De tweeling Hogenboom speelt met veel plezier bij RCL in Leiderdorp. Links Susan en rechts Judith.
Tja, erg vreemd is dit uiteraard niet. Judith is de oudste en Susan de jongste van de tweeling en verder doen die twee een heleboel samen. Weten alles over bloemen en dan met name over de bijzondere kelk- en kroonbladen van de orchidee. Want er moet wel degelijk gewerkt worden in de kwekerij, dit naast de schoolse- en sportactiviteiten.

Iduna

De twee meiden werden lid van de roemruchte vrouwenvoetbalvereniging Iduna in Ter Aar, wat later opging in TAVV. Speelden met veel plezier vier jaar tussen de jongens en volgens Judith heeft dit haar wel degelijk gevormd tot de speelster die ze nu is. Meisjes eerst laten spelen bij de jongens en dat werpt nog steeds vruchten af. Een strategie waar Mien te Selle als bondscoach in het Oosten altijd op hamerde en het gelijk aan haar zijde kreeg.

Judith Hogenboom van RCL, de oudste van de twee.
Op 14-jarige leeftijd debuteerden Susan en Judith in het Eerste Klasse voetbal bij TAVV en vielen direct op. Het tweetal verkaste twee jaar geleden naar RCL en heeft het daar onwijs gaaf naar hun zin. Natuurlijk ups en downs maar het plezier in het spelletje voetbal druipt er wel aan alle kanten vanaf. Verlies is nooit prettig maar leren van de situatie is voor Judith en Susan de belangrijkste remedie. Vooral om als team een prestatie neer te zetten en iets te bereiken op sportief vlak. De trainingskampen versterken de onderlinge saamhorigheid wat absoluut vruchten afwerpt. De twee jonge krachtige dames zijn het roerend met elkaar eens en keuvelen vrolijk voort. Dit is echt opvallend en vooral geen ene speld tussen te krijgen.

De studente verpleegkunde Susan Hogenboom staat bij RCL onder de lat.
Susan moest verbaal haar verdediging coachen. Was daar nog niet helemaal overheen. Wel mentaal maar de keel een klein beetje schor. Ziet als doelwachter alles op haar afkomen en weet dan, als overzichtsdeskundige onder de lat, de andere rood-witte meiden te ondersteunen. Altijd volledig geconcentreerd in haar eigen territorium, het doelgebied.

Dolletjes

Hoogtepunten zijn er wel degelijk. Het dr. Fadrhonctoernooi van de KNVB met de beste voetbalsters, geboren in 1995. Vanuit de KNVB-districten georganiseerd en daar behoorden Judith en Susan uiteraard bij en zij genoten met volle teugen. Plezier is een erg belangrijk draagvlak bij die twee die ook heel bewust ‘een dolletje maken’ zoals ze het in koor vertellen. Altijd opvallend vriendelijk en voor een foto immer bereidwillig om als volleerde fotomodellen de poses aan te nemen. Fluitje van een eurocent om het maar eens zo te typeren.

Doelvrouwe Susan Hogenboom van RCL.

Hobby’s

Voor de meiden staat gezelligheid absoluut op nummer één. En dat met stip. Uitgaan de meest plezierige bezigheid en dat ook weer tezamen. Maar het is zoals het is en bij Café Freddy’s in Ter Aar op het overbekende plaatselijke Vosholplein weten ze hoe het werkt. Daar is de tweeling bijkans niet weg te slaan. De mix tussen ontspanning en de meer serieuze zaken zoals studie en de voetbalsport is overigens prima in balans.

Toekomst

Grote broer Tim staat als onderwijzer voor de klas en daaruit blijkt het sociale karakter in deze sportieve familie de overhand heeft. Natuurlijk zijn die twee kanjers het weer roerend met elkaar eens. Maatschappelijk wel zorgen voor een goede job. Voor de slimme doelvrouw Susan die alles op haar af ziet komen de HBO studie in Leiden afronden. Om vervolgens als voorliefde op de spoedeisende hulp in een ziekenhuis te gaan werken.

Judith Hogenboom, sterk op het middenveld.
Ja, en dan Judith die het wel iets gemakkelijker opneemt. Doet nu, na een gemiste kans – door vooral haar eigen willetje te laten prefereren – , 5 HAVO om later ook in de zorg te gaan studeren.
Op sportief vlak willen ze absoluut op amateurniveau het hoogste zien te bereiken. Het keurkorps van de Leiderdorpse Racing op Topklasse niveau is de ultieme uitdaging voor dit moment voor de olijke tweeling.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: