ARC op overtuigende wijze langs RCL

Op Internationale Vrouwendag het duel in de top van de Tweede Klasse B tussen ARC en het Leiderdorpse RCL. De wedstrijd waarin de belangen heel erg groot waren. Immers het ARC van Tosca van den Brink en Ron Nijhof gaat heel gewoon de laatste periodetitel op hun naam schrijven. En dit volkomen terecht uiteraard want de runner-up deed het uitstekend. Maakte heel duidelijk het verschil in de tweede helft na een 1-1 ruststand. Prima combinaties en RCL kwam er bijna niet aan te pas en zat geen moment in de wedstrijd. Geen beleving bij het team van Ron Bernardon en Marcel Hogenboom die volkomen terecht tegen dit oppermachtig ARC het onderspit moest delven.

Hannah Sprengers van ARC met een prima pass voorbij de RCL speelsters Malu Postel en Judith Hogendoorn.
Op Sportpark Zegersloot de plaats van handeling tussen de ploegen van ARC en RCL. Dit onder de bezielende leiding van Peter van der Kooij uit Hoofddorp die een prima partij floot. ARC mistte op een haar na de tweede plek in de tweede periode die door RCL nu werd ingenomen achter het Zeeuwse IJzendijke. Er van uitgaande dat IJzendijke de kampioen gaat worden van de Tweede Klasse B speelt in ieder geval RCL nacompetitie. Voor ARC nu van belang het ritme vast te houden om vol overtuiging de derde periode binnen te slepen. En dat moet mogelijk zijn is de stellige overtuiging van coach Tosca van den Brink. Daar heeft Van den Brink zeker een punt want ARC speelde het spelletje op deze zomerse voorjaarsdag uitstekend. Het middenveld functioneerde als een prima lopende machine die met slim spel de aanvallen breed opzette. En daar hadden de meiden van de Leiderdorpse Racing helemaal niets tegenin te brengen.

Uitstekend werk van ARC sluitpost Tiffany Graf die voorkomt dat  RCL spits Merel van den Eshof kan scoren.RCL kreeg met Kim Oosterom het eerste wapenfeit maar daarna was het ARC die van zich deed spreken. Annemein Lukkien die tot twee keer toe gevaarlijk mocht doorkomen. In de negende minuut kreeg Lenie Mendes Fernandes van RCL op een pass van Malu Postel het leer niet goed op haar pantoffel en schoot net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel van sluitpost Tiffany Graf. Aan de andere kant bracht de Leiderdorpse verdediging sluitpost Susan Hogenboom in verlegenheid door een verkeerde terugspeelbal maar de Alphense voorwaartsen maakten geen gebruik van dit aangeboden buitenkansje. In de 11e minuut is het wel raak voor ARC.

Kirsten Hendriks van ARC op weg naar de 1-0 in het duel tegen RCL.
Een snelle uitval met Nicole Zijderveld aan de basis die knap Romana Bernardon passeerde en de razendsnelle Kirsten Hendriks wegstuurde. Met fraaie en subtiele bewegingen om vervolgens Susan Hogenboom de gang maar het net te laten maken. Een schitterende actie bekroond met een fraai doelpunt en 1-0 op het scorebord.
In de 19e minuut kwam RCL weer op gelijke hoogte. Een hoekschop genomen door Kim Oosterom kwam bij de verste paal en Lenie Mendes Fernandes kopte het leer achter Tiffany Graf in de touwen. De Leiderdorpsen kregen iets meer vat op het spel maar de collectieve strijdvaardigheid en beleving was heel duidelijk niet aanwezig bij het team van Ron Bernardon.

Uit een hoekschop van Kim Oosterom kopt Lenie Mendes Fernandes van RCL de gelijkmaker in de touwen.
ARC aanvoerster Lisa Prins nam zelf met een aantal strakke passes over vele meters het heft weer in handen. In de 28e minuut een prima combinatie tussen Nicole Zijderveld en Marloes de Vos met de actieve Annemein Lukkien die bijna ARC op voorsprong had gezet. Het was goed werk van sluitpost Susan Hogenboom die dit voorkwam. Ook Kirsten Hendriks had zonder meer haar tweede van de middag kunnen scoren maar het leer verdween over de deklat. Hannah Sprengers die ook bijkans niet af te stoppen was kreeg een fraaie mogelijkheid en Nicole Zijderveld kreeg op slag van rust de ultieme mogelijkheid ARC op voorsprong te brengen.

Nicole Zijderveld van ARC snel en behendig op weg naar de 2-1 voorsprong tegen RCL.
Na de pauze was het heel duidelijk waarneembaar dat ARC de druk opvoerde. Het middenveld was stevig in handen van de formatie van coaches Tosca van den Brink en Ron Nijhof en de meiden uit Leiderdorp liepen met hun ziel onder hun arm. Alleen ballen wegwerken en niet meer toekomen om strijd te leveren. Natuurlijk wel speldenprikjes van Merel van den Eshof, Lenie Mendes Fernandes en Malu Postel die af en toe wat lieten zien maar het echte overleg, het collectief en geloof in eigen kunnen was niet aanwezig.

Malu Postel van RCL is Maaike Kuiper voorbij in een uiterste poging het tij te keren maar ook nu een opvallende redding van ARC sluitpost Tiffany Graf.In de 51e minuut scoorde ARC maar wegens het wegduwen van Susan Hogenboom ging dit feest nog niet door. Gelaten keken de verdedigsters uit Leiderdorp naar dit voorval maar een wijze les werd er niet uit getrokken. In de 61e minuut kwam ARC dan wel op voorsprong. Doelpuntenmaakster de actieve Nicole Zijderveld die ARC volkomen verdiend en vet cool aan de leiding bracht. De Leiderdorpse formatie moest iets terug doen maar alleen Merel van den Eshof kreeg de mogelijkheid om de teams op gelijke hoogte te brengen. Het leer werd goed gepareerd door Tiffany Graf. In de 68e minuut werd het zelfs volkomen terecht 3-1 voor de Zegersloot bewoonsters. Annemein Lukkien razendsnel langs de Leiderdorpse verdedigsters om vervolgens Susan Hogenboom te verslaan.

De 3-1 voor ARC een feit tegen RCL. Doelpuntenmaakster Annemein Lukkien.
De wedstrijd gespeeld want RCL was niet in staat ook maar iets terug te doen. Galaten en passief kijkend naar de acties van de gastvrouwen die via Kirsten Hendriks bijna nog een keer hadden kunnen scoren. Maar dit werd RCL gelukkig bespaard.
Na afloop kon RCL coach Ron Bernardon geen oorzakelijk verband naar voren brengen voor deze totale offday. De rood-witte speelsters oogden vermoeid, net alsof de meiden de befaamde 20 van Alphen vlak voor het duel nog even hadden gelopen.
In het andere kamp waren de coaches Tosca van den Brink en Ron Nijhof vol lof over hun meiden en dit volkomen terecht. De linies functioneerden uitstekend en de score had nog verder kunnen oplopen.

ARC vierde de overwinning op RCL uitbundig. De inzet voor de komende weken de derde periodetitel op naam te zetten.
Een uitstekende en dik verdiende overwinning voor ARC die helemaal opgaat om de derde periode binnen te slepen. Dit moet gaan lukken om mee te dingen via een periodetitel naar de zo fel begeerde promotie naar de Eerste Klasse. De weg is nog lang maar ARC gaat het spel steeds beter spelen waardoor ook nu het succes afgedwongen kan worden. We gaan nog spannende weken tegemoet.

Meer beelden van de wedstrijd tussen ARC de RCL ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: