Wassenaar met 3-2 effectief langs Quick Boys

Een maximaal rendement behaalden de meiden van Wassenaar tegen Quick Boys. Quick Boys was op Sportpark Kerkehout de gehele wedstrijd de meest aanvallende partij maar kon de vele mogelijkheden niet verzilveren. Wassenaar daarentegen had slechts aan een handvol aanvallen voldoende om drie keer te scoren terwijl Quick Boys op twee bleef staan. Winst met een lesje effectiviteit voor Wassenaar en dat deed coach Albert van Biezen zichtbaar goed.

Wassenaar - Quick Boys

In de allereerste aanval scoorde Wassenaar het openingsdoelpunt van dit duel. Nina de Jong op rechts mocht meters maken en speelde het leer op maat in de voeten van aanvoerster Leonie van Eijk. Die maakte geen fout en passeerde Quick Boys doelvrouwe Willeke Koekebakker. Een 1-0 voorsprong voor Wassenaar maar erg lang profiteerden de meiden van de coach Albert van Biezen er niet van. In de achtste minuut werd het volkomen terecht gelijk door een fraai doelpunt van Esmee de Klerk die Anne Vrijburg de gang naar het net liet maken.

De meiden uit Katwijk lieten absoluut het betere spel zien met Esmee de Klerk als prima spelverdeelster. Een vliegend schot van Angela Monster kon in de 25e minuut nog net door sluitpost Anne Vrijburg worden gepareerd. Een schitterende vrije trap van Patty Varkevisser werd op fabelachtige wijze gestopt door Vrijburg.
In de 36e minuut kwam tegen de spelverhouding in Wassenaar opnieuw op voorsprong. Wel een prima aanval waarmee de Wassenaar meiden hun stootkracht volledig waar maakten. Een aanval opgezet door Tessa Speijk die op rechts ……….. aanspeelde.  Die speelde zich heel knap vrij en passte het leer uitstekend in de voeten van Leonie Van Eijk die ook nu geen fout maakte en 2-1 op het scorebord.
Quick Boys liet zich niet van de wijs brengen en zocht de aanval op. Schoten van Astrid Schama en Tirza Kromhout maar deze troffen geen doel. Maar ook sluitpost Anne Vrijburg deed onder de lat baanbrekend werk.

Na de pauze vrijwel een herhaling van de ouverture met in de 48e minuut een schitterende goal van Nathalie Vermeulen. Een hoekschop werd verkeerd weggewerkt en met een fraaie trap van Vermeulen verdween het leer hoog in de touwen.
3-1 op het scorebord maar nog steeds waren de Katwijkse meiden van coach Herman Veenendaal de bovenliggende partij. Maar die konden echter geen vuist maken tegen de collectief opererende verdediging onder leiding van ……….. en Kristel Valk.

In een later stadium wisselden deze speelsters ook nog van positie om de winst veilig te stellen. De aansluitingstreffer in dit pokerachtige spel werd gescoord in de 55e minuut. Een misverstand in het hart van de verdediging ging hier aan vooraf waarvan Tirza Kromhout van Quick Boys prima van profiteerde. Het werd nog even billenknijpen maar het collectief van Wassenaar gaf haar visitekaartje af met een lesje effectiviteit.

Na afloop was coach Albert van Biezen uiterst tevreden met deze overwinning. Alhoewel het middenveld werd overgeslagen waren de Wassenaarse voorwaartsen met slechts een handvol uitvallen in staat de volle drie punten in Wassenaar te houden.