Efficiënt spelend Twente wipt RCL uit KNVB beker

RCL kon tegen FC Twente in de KNVB bekerstrijd niet voor een stunt zorgen. Integendeel zelfs want de profs van Twente dicteerden en controleerden het gehele duel. Een paar kleine mogelijkheden kreeg de Racing wel maar echt uitgespeelde mogelijkheden kwamen in dit stuk niet voor. FC Twente was verreweg de ploeg met het meeste voetballende vermogen en speelde uitgekookt en efficiënt zonder echt druk te zetten. Mooie tempoversnellingen en vooral de bal het werk laten doen. De doelpunten kwamen op naam van Jill Roord en Danique Kerkdijk voor de pauze. Na de thee was het opnieuw Jill Roord voor de 0-3. Verder scoorden Marlous Pieëte en Larissa Wigger voor de ploeg van coach Arjan Veurink die de eindstand van 0-5 op het scorebord deed prijken.

Chelsea Disseldorp van RCL in duel met Vera Berends van FC Twente.RCL kwam zeker goed uit de startblokken. Het deed even denken aan vervlogen tijden toen ook in de beginfase de Racing venijnig toesloeg. In de vijfde minuut een scherpe pass van Kirsten Kok op Stephanie Valk die meer zeer imponerende bewegingen toch niet voorbij Twente sluitpost Sari van Veenendaal kwam. Ook Marijke van den Berg gaf tegen de profs haar visitekaartje af. Kreeg ook de mogelijkheid om de Racing op voorsprong te brengen. Trouwens Marijke van den Berg liet tijdens het duel nog een aantal technische hoogstandjes zien. Dit alles leverde echter niets op en de effectiviteit was bij Twente degelijk en goed onderbouwd. Het was voor de ploeg uit het oosten een noodzakelijk kwaad om de kwartfinale te bereiken in dit prestigieuze KNVB bekertoernooi.

Doelvrouwe Sari van Veenendaal van FC Twente is Stephanie Valk van RCL te vlug af.De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras waarvan de drainering niet correct functioneerde. De arena van Sportpark De Bloemerd, waar volgens de KNVB-reglementen dit bekerduel moest worden gespeeld, was onbespeelbaar. Nu was het soppen op de rubberen korrels.
De Twente machine was snel via de vleugels maar door de onvoorspelbare rukwinden die in de lengterichting van het veld stond kwamen passes niet altijd aan. Uiteraard stond heel vertrouwd Denise Koorevaar bij de Leiderdorpse Racing onder de lat die ook een aantal keren perfect redding bracht. Een vrije trap van Larissa Wigger ging net naast en opnieuw Koorevaar die als een wilde panter het leer bemachtigde wat op de pantoffel van Marlous Pieëte lag. Ook een inzet van Siri Worm werd vakkundig onderschept.

Sabine Verheul van RCL brengt redding. Verheul keerde weer terug naar het vertrouwde RCL na het faillissement van FC Utrecht.
In de ploeg van Haroon Ahmad de van Utrecht afkomstige Sabine Verheul. Na het faillissement van de BeNe League ploeg uit de Domstad is Verheul teruggekeerd op het eigen vertrouwde nest. Verheul kon echter niet voorkomen dat in de 16e minuut Jill Roord met een uiterst behendig droog lobje de 0-1 scoorde in het voordeel van Twente. Een verdiende voorsprong uiteraard. In de 28e minuut weer die Marijke van de Berg die werd aangespeeld door Ramona van der Harst. Maar Sari van Veenendaal passeren zat er ook voor Marijke van den Berg niet in.

Twente doelvrouwe Sari van Veenendaal grijpt in voordat Marijke van den Berg van ARC gevaarlijk kan worden.
Het werd een eenzijdig duel met een veel effectiever Twente die simpel en gedreven het leer rondspeelde wachtend om keihard toe te slaan. Vooral in de combinatie sterk met tempoversnellingen. In de 35e minuut liep de hardwerkende Stephanie Valk tegen een gele kaart aan vanwege het finaal onderuit lopen van Jill Roord. Leidsman Danny Kaijen uit Klaaswaal toonde haar het geel. Twente voerde de druk op en in de 44e minuut was het Twente verdedigster Danique Kerkdijk die profiteerde van een onduidelijkheid. Na het onderuit schoffelen van Chelsea Disseldorp mocht er doorgegaan worden van Danny Kaijen en Kerkdijk scoorde de 0-2. Wel of geen doelpunt maar de gang naar de stip werd een feit.

Stephanie Valk van RCL op avontuur met in haar kielzog Maud Roetgering en Danique Kerkdijk van FC Twente.In het tweede deel kwam de Twente machine op dreef. Een schot van Kirsten Bakker net over en ook aanvoerster Anouk Dekker kwam met regelmaat de aanvalslinie versterken. Een vervelende actie van Emilie Fillion die doorging op Denise Koorevaar maar de Racing sluitpost kon verder.
Wissels bij de thuisploeg met Samanta Stojanovic, Jill Gotink en Marcha Duijkers in het team. Even leek het erop dat de Racing spirit opbloeide maar Jill Roord maakte aan alle Racing illusies in de 73e minuut een einde. Fraaie actie op links met Siri Worm met een pass om van te smullen en Roord maakte het af en scoorde de 0-3.

Drita Celaj van RCL is aanvoerster Anouk Dekker van FC Twente te vlug af.
Twee minuten later was het Marlous Pieëte die de 0-4 scoorde. In het laatste kwartier leek alles te lukken bij de ploeg van coach Arjan Veurink. Attractieve tempoversnellingen waarbij conditioneel het verschil ook duidelijk werd tussen de profs en de amateurs. In de 83e minuut profiteerde Larissa Wigger van een misser in de Racing verdediging en dit soort zaken werd keihard afgestraft. Eindstand werd 0-5 en RCL uit het KNVB bekerduel gewipt door een effectief spelend FC Twente.

Fraai doelpunt van Larissa Wigger van FC Twente in de bekerwedstrijd tegen RCL. De 0-5 betekende tevens de eindstand van het duel tussen RCL en FC Twente.

Een leuk duel maar bovenal een leerzame les voor de Leiderdorpse Racing. Twente speelde het spelletje niet alleen heel simpel maar uiterst doeltreffend en liet bovenal de bal het werk doen. Eenvoudige maar met een hoge dosis van effectiviteit met tempoversnellingen om op bepaalde momenten genadeloos te profiteren van de gecreëerde mogelijkheden. Dat zag ook Racing coach Haroon Ahmad die na afloop van dit bekerduel alweer bezig was met het duel van komende zaterdag tegen Fortuna Sittard. ‘Het was een leerzame les waaruit wij ons voordeel moeten pakken om ook met overtuiging en met souplesse te spelen’, aldus Haroon Ahmad. Verlies zeker geen schande maar Twente door naar de kwartfinale van dit prestigieuze KNVB-bekertoernooi.

Meer beelden van dit KNVB bekerduel ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: