RCL wint met 4-0 van VVIJ in doelmatig oefenduel

In een uiterst nuttig en sportief oefenduel won thuisploeg RCL op Sportpark De Bloemerd met 4-0 van VVIJ. De meiden van de Eerste Klasser uit IJsselstein gaven in een heerlijke zonnetje goed partij en mochten na afloop met opgeheven hoofden het speelveld verlaten. De Leiderdorpse Racing was absoluut de betere ploeg maar had toch moeite om het net te vinden.
Beide coaches waren na afloop dik tevreden over deze leerzame strijd. Haroon Ahmad van RCL liet veel speelsters op andere posities spelen. Dit om mogelijkheden uit te testen voor het spannende vervolg van de competitie in de Topklasse. Ook coach Marcel van den IJssel van VVIJ was van mening dat dit een bijzonder nuttige en leerrijke ervaring was voor zijn team. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Guido Scholtes uit Leiderdorp.

Shamarah Lemmers van VVIJ in duel met Drita Celay van RCL.

De Leiderdorpse Racing startte sterk met Drita Celaj op links en Samanta Stojanovic op rechts. De IJsselsteinse verdediging onder aanvoering van Shamarah Lemmers stond flink onder druk. In de 12e minuut kwam RCL al op voorsprong door een fraaie actie van Drita Celaj die de geheel vrijstaande Samanta Stojanovic op maat bediende  en het leer achter sluitpost Jennifer Ramdjiawan in de touwen schoot. Vijf minuten later werd het 2-0 voor RCL. Een onderschepping met het hoofd van Chelsea Disseldorp die Ramona van der Harst aanspeelde. Van der Harst legde het leer breed op Samanta Stojanovic die opnieuw keurig afrondde.

Samanta Stojanovic van RCL was goed voor drie doelpunten in het oefenduel tegen het uit IJsselstein afkomstige VVIJ.

Het rood-witte team nam duidelijk gas terug waardoor VVIJ toch een aantal goede mogelijkheden kreeg. Met name Petra Verbeek en Audrey vd Horst zagen een aantal keren sluitpost Denise Koorevaar goed redding bieden.
Vlak voor de pauze in de 44e minuut was het Marijke van den Berg die voor RCL de 3-0 scoorde.

RCL - VVIJ

Na de thee zagen we Geke Maat bij RCL weer terug op haar oude vertrouwde plek in de voorhoede. Maar ook een aantal mogelijkheden voor de ploeg van coach Marcel van den IJssel. Het vreemde was dat RCL zich aanpaste aan de spelwijze van de rood-zwarten uit IJsselstein. Robin Hendriks vuurde van afstand nog een geleid projectiel af maar deze trof geen doel.

Een loeihard schot van Robin Hendriks van VVIJ ging rakelings over de deklat van Denise Koorevaar van RCL.

RCL kreeg een aantal goede scoringsmogelijkheden maar het net werd niet gevonden. Pas in de 83e minuut lukte het met een snelle uitval van Marijke van den Berg die op rechts Samanta Stojanovic zag opkomen. Stojanovic passeerde Ramdjiawan en scoorde de 4-0 wat haar derde doelpunt van de middag betekende. Daar bleef het bij en iedereen was tevreden met het vertoonde spel en resultaat.

Voor meer beelden van dit oefenduel tussen RCL en VVIJ klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: